• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    NEI: To je záměrná infantilizace a řadí se to mezi formy psychického zneužívání. Používají to často narcistické matky (rodiče), aby dítě zneschopňovali a ono bylo na nic závislé a měli nad ním kontrolu, přičemž se snaží závislost v dítěti posilovat ideálně až do pozdního věku...

S tebou to nemá vůbec nic společného, psychicky zdravá matka by se tak nikdy nechovala.
    NEI
    NEI --- ---
    CUKI: Je to právně moje sestra, protože ji matka porodila.
    Je z jiného vajíčka a jiných spermií než já.
    I kdyby ji adoptovala, byla by to rovněž moje sestra.

Jestli chceš prudit, je tu na to asi 100 jiných auditek.
    CUKI
    CUKI --- ---
    NEI: ..sestru.. ...ačkoliv nejsme jakkoliv geneticky propojené...
    hmm :-)
    NEI
    NEI --- ---
    ANABEL_LEE: Mám podezření že moje máma emočně poškozuje sestru tím že jí v jejích 13 letech stále sprchuje a myje vlasy a všude ji vozí autem a nedává jí doma za úkol žádné povinnosti.
    Jakoby měla trauma z mého útěku po maturitě z domova a z ní chtěla mít navěky dítě.
    Alenka disociuje, nic si nepamatuje ani co se stalo před půl rokem a pořád jen hraje nějaké stupidní hry na tabletu.

Jeden druh poruchy osobnosti máme navíc už teď dle její diagnostiky totožný ačkoliv nejsme jakkoliv geneticky propojené.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CUKI: jsou takovy pani, ale pak maji trosku problem s tim, ze deti nejsou detskeho veku cely zivot. pak jdou do vlastniho zivota a smysl neni a to si myslim muze byt pro hodne tech pani sakra tezke
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    CUKI: Mně je třeba úplně ukradený, jestli okolí ty děti má, a svým známým, jako třeba právě Alonsy, klidně zprostředkovávám tu stránku, která není růžová a kvůli který do toho radši nejít, když si nejsou jistý a mají co dělat samy se sebou. A mě do toho taky nikdo nenatlačil, chtěla jsem je sama, už od dětství. A ne proto, že bych byla pečující typ a ráda si hrála s panenkama a oslovovaly mě mimina obecně. Chtěla jsem to, protože mi to přišlo jako přirozený pokračování běhu světa, a chtěla jsem to zažít a podílet se na tom.
    CUKI
    CUKI --- ---
    Mě by zajímalo jak vypadá člověk, který našel smysl života v tom mít děti. Dřív jsem si myslel, že to mají ženy v sobě tak nějak zakódované. Ale dneska si myslím, že je to u drtivé většiny žen jen přetvářka a snaží se vypadat jako, že je to vlastně těší a snaží se přesvědčit své bezdětné okolí, aby měli děti, aby v tom nebyly sami. Něco na způsob vtipu se židem a slonem. :-D
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    VERSONNENHEIT: Smysl života je přeceňovanej :)
    Ale tím teda neříkám, že občas krize nepřijde. Ale ani za mlada jsem neměla tolik energie, kolik rodičovství vyžaduje. Natož teď. Absolutně si to nedovedu představit, trpěli by asi všichni zúčastnění.
    Ale jo, občas si člověk představí, že by to (třeba ještě?) mohlo být jinak. Ale ta realita by fakt nebyla dobrá.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    NEI: Jo, je to luxus, obzvlášť pro někoho, kdo má z jakéhokoliv důvodu nějak sníženou toleranci zátěže. Podepisuju
    Akorát zas za tenhle luxus taky něčím platíme, ať už to je hledání smyslu života jinde než v rodičovství, anebo větší příliv existenciální úzkosti, protože prostě chybí ta zkratka Já - dítě - pokračování mého života skrze to dítě, což je dobrá ochrana před strachem ze smrti.

Já jsem si ke čtyřicátým druhým narozeninám pořídila na Kočku kočárek, tak si říkám, že je to ta symbolická tečka za životním obdobím, kdy by mi přišlo ještě normální stát se matkou :)
    NEI
    NEI --- ---
    Myslím si že moct být sám/sama sebou a neničit se v práci a nebo během práce v domácnosti a péče o děti je v dnešní době strašnej luxus.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Peníze, trauma z dětství i kolabující svět. Deset mužů popisuje, proč se rozhodli nemít děti — Deník N
    https://denikn.cz/2095542/penize-trauma-z-detstvi-i-kolabujici-svet-deset-muzu-popisuje-proc-se-rozhodli-nemit-deti/?cst=a196c6c262da957188ff1ee48c464c6cfc53ed434375cecc3085b11ae1a79167

"Deník N oslovil desítku mužů, kteří popsali, proč se rozhodli nemít děti vůbec, případně neplánovaně zůstat u jednoho. Jejich příběhy ukazují, že klesající porodnost rozhodně není jen „problémem žen“ a že muži narážejí na stejné bariéry jako ony."
    EKG
    EKG --- ---
    "I'm Not Ready" Is a Terrifying Answer | Burt Williamson #shorts #meme
    https://youtube.com/shorts/WzLLwps9_YU?is=laI_EeMs3v_GmZX0
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    CAROLIAN: je to tak jak pises - to vsechno souhlasi, pro nas kdo uz jsme byli nazivu. Prave proto moje pritelkyne tehdy moje duvody nechapaly a s par z nich jsem volil radsi rozchod nez nejaky diskuse na tema deti ted hned.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    BLOWUP: tak za českého totáče to imho bylo naopak... lidi potřebovali nějakou paralelní společnost a jednak teda tvořili komunity (trampské osady, zahrádkářské kolonie, různé kluby a spolky), ale rodina byla základem té komunity - bylo to místo, kde se lidi mohli cítit bezpečně a uzavřít se před socíkem a různou pakárnou, co zažívali v práci (kde nemohli dělat kariéru, nebo vydělávat na základě toho, co uměli nebo jak moc se snažili) - prostě to byl určitý únik, měl jsi svojí bublinu... pak teda komouši o to množení stáli a jednak to podporovali (novomanželské půjčky) a pak (to už jsem psala před časem) omezovali přístup k antikoncepci a potratům... přiznám se, že mě na sklonku socíku nikdy nenapdalo, že bych neměla děti kvůli tomu, že se mi nelíbí režim....
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    CUKI: nesnesitelnych 28? Tys nemel 32?
    CUKI
    CUKI --- ---
    IOM_NUKSO: A masochismus je, to dítě v tom vedru "vyrábět" :-D

chvíle kdy jsem v životě neměl chuť na sex by s daly počítat na prstech jedné ruky, a tohle byla jedna z nich!
    42°C ve stínu, uvnitř nesnesitelných 28°C a teplota vody v Berounce 32°C a v noci 2x po sobě neklesla teplota pod 27°C

Ještě že prcinka tu klimatickou krizi zrušil. :-D
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    LUSINDA: a to nas prave trapit bude, ze jo :)
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Během středověké teplé epizody tomu bylo naopak.....a docházelo k expanzi. Ale nás ten boj o potravu už moc netrápí.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    IOM_NUKSO: ja jsem stravil mladi za komunistu a i kdyz na me tehdy vsechny moje pritelkyne vyvijely natlak se ozenit a udelat jim par deti, nedovedl jsem si to tehdy predstavit prave proto, ze bych je vedome do toho marasmu privedl. To se potom zmenilo, samozrejme. Moje dve deti vedou spokojenej zivot a nejspis toho ze jsou na svete nelitujou. Tim chci jenom rict, ze i kdyz ani me ani moje deti klimaticky zmeny nijak neznervoznujou, dokazu si predstavit ze nejaky vnejsi podminky muzou hrat v techhle uvahach roli. Privest deti do nejakyho zlocineckyho komunistickyho rezimu jenom aby mel dost vojaku bych nedokazal ani dnes.
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    IOM_NUKSO: ja toho vubec nelituji, spise jsem za to rad. ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam