• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    NEI
    NEI --- ---
    MART1NKA: Mě ta přeprava popravdě taky vůbec nenapadla.
    Měla jsem za to že je to kvůli komfortu a bezpečí na procházkách. :)

Myslela jsem si do teď že na přepravu stačí batoh.
    TYRKYS2
    TYRKYS2 --- ---
    VERSONNENHEIT: I kdyby si s ní jezdila na procházku do parku, je to jen tvoje a její věc. 😉
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    VERSONNENHEIT: S tím tabletem je famózní, moc držím palce :))
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    BLOWUP: Krom toho, že ta tvoje analogie s umělou pannou na gauči je hrozně hloupá, jelikož vztah se zvířetem funguje velmi recipročně, tak evidentně hodnotíš něco, o čem nemáš dostatek informací na to, abys to mohl hodnotit.

Nicméně díky za názor, vlastně jsem to sem dala trochu jako takový trigger a čekala jsem, kdo se přesně tímto způsobem chytí a bude přesně takto předvídatelně reagovat, aniž by se třeba zeptal, proč tu Kočku v tom kočárku mám.

takže :

- Mám chronický zánět šlach z přetížení a z nošení těžkých věcí na obou rukou, léčím se s tím od února a aktuálně se mi to zlepšilo a nechci si to zase posrat tím, že budu nosit v ruce 4,5 kg.

- Kočka se léčí 2 roky s onkologickým onemocněním a jezdím s ní často na veterinu / nemám auto / nemůžu nosit přepravku v ruce a batoh také není vhodný.

- Takže opravdu se nevyžívám v tom, že jen tak vozím Kočku v kočárku po Praze, ale mám to výhradně kvůli tomu, abych s ní dojela kam potřebuju.

Pokud chceš, můžeš nám poslat nějaký chechtáky ze Švýcarska, jestli teda máš rád kočky, budu zřejmě potřebovat dalších cca 100 tisíc na chemoterapii a imunoterapii
    Devět životů pro Kočku | Donio
    https://donio.cz/devet-zivotu-pro-kocku
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    BLOWUP: Btw kocarek sa pouziva miesto prepravky na cesty na veterinu, ked clovek nema auto tak je to dost prakticke, pretoze prepravky su pre zeny tazke. Ak mas kocku v paliativnej peci a chodi k vetovi casto (napriklad na injekcie proti artroze), tak je to fajn pomocka. Ak si zacnes robit prdel z toho, ze ma niekto stare ci nemocne zviera doma a snazi sa mu ten zivot urobit co najlepsi, tak uz neviem co ti na to mam povedat.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    BLOWUP: Nemusis sa sem chodit na to koukat, ked sa ti to ekluje, nikto ta nenuti. :)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    VERSONNENHEIT: na tom neni moc co vysvetlovat, proste asociace, ty si clovek nevybira. Zenska ktera s sebou v kocarku vozi misto ditete kocku a jeste da prislusnou fotku do auditka o bezdetnejch zenskejch na me pusobi creepy, ve smyslu „kdybych se s takovou seznamil a zjistil to o ni, tak na dalsi date neprijdu“.

Pred supermarketem kam jsem kdysi chodil nakupovat byla casto jedna ktera mela v tom kocarku panenku, mohlo ji bejt asi jako tobe a taky bych tam nenechal opravdovy dite bez dozoru (dnes uz asi tak jako tak nikde, ale to je zase jina story)
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    BLOWUP: Byl bys tak laskav a trochu nám to tady vysvětlil :)?
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    VERSONNENHEIT: jako, kocky mam rad, ale tohle mi prijde jako protipol tech chlapku co maj doma na gauci silikonovou partnerku.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    CUKI: Moja matka si materstvo uziva dost, tvrdila jak sme boli hodne deti, neplakali, spali same od seba. Myslela som, ze vytesnuje, potom sa bratovi narodilo taketo tiche spave mimino a uz jej verim. Nalezite hodnoti matky ktore taketo deti nemaju a dava im to za vinu. Mna dokonca nedala do skolky pretoze si uzivala mat 2 male deti doma. Fakt nikoho takeho nepoznam v nasej generacii.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MART1NKA: To já mám spíš strach z opaku, že skončím jako moje máma, která sice na oko (nebo jako ne že by to předstírala, ty emoce tam byly, ale za mě ne nějak bytostná lítost, prostě změna dlouholetý rutiny) prožívala, když jsem se stěhovala pryč, ale podle mě si hodně rychle zvykla a pak už za náma poslední roky ani nechtěla jezdit (půl hodiny MHD nebo čtvrt hodiny taxíkem), celý dny jen u TV.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MART1NKA: To se vlastně nemusí vůbec vylučovat. Těm ženám najednou zmizí osobní život, koníčky a cokoliv. A pak mají v hlavě prázdno. Najednou neví co s volným časem. Jsou lidé co se dobrovolně vracejí do vězení, protože už běžný život nezvládají a neví jak se svým čase naložit.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    VERSONNENHEIT: Gratulujem, az budu moje kocky prave seniorky, poridim im to tiez
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    CUKI: Bola som na skupinovej terapii so zenami, ktorym sa uplne zrutil svet ked im deti v dospelosti odisli z domu. Je to proxy na vlastne vyzitie.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    Sem by se ta fotka mohla hodit 😀

VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    VERSONNENHEIT: Jinak komplikovaná a složitá :D Komplikovaná jsem myslela spíš jako racionálně - prostě komplikovanost toho systému a složitostí jsem myslela spíš emoční náročnost, takže možná se spíš hodilo použít náročná nebo těžká.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    NEI: samozrejme. Muze si myslet, ze to Alenka tak potrebuje nebo si ani neuvedomuje, ze je uz starsi dite, proste zvyk. Kdy je ten den, kdy ji prestanes umyvat vlasy? Kdyz vcera jsi je jeste myla.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    NEI: Mně přijde těžké to hodnotit, ta tvoje rodinná situace a anamnéza je poměrně komplikovaná a složitá. Nicméně v obecné rovině asi není uplně vhodné to tlačit nějak na sílu, protože by to mohlo tu situaci spíš zhoršit. OSPOD nemá smysl, pokud nejde o týrání v pravém slova smyslu, to bys působila jak blázen :) Matce to myslím asi nevysvětlíš, tam jsem pochopila, že nejsou kapacity pro nějaký osobnostní růst.
    Pokud bys měla na to sama kapacity, což nevím zda máš vzhledem k vlastním tématům, můžeš se snažit dávat Alence jiný příklad a ukazovat jiné vzorce, než jaké zná z domova. To je myslím asi nejprospěšnější.
    Jinak někdy prostě nezbývá než doufat, že lidé nám blízcí mají vlastní cestu a musí si projít nějakým utrpením a poprat se se svým "nákladem" sami.

Jinak mě k tomu napadá jen taková myšlenka... sebeobětování není láska, posilování závislosti není láska, přehnaná péče není láska... Láska dává svobodu a podporuje na cestě k soběstačnosti a nezávislosti...
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    IOM_NUKSO: to slovo záměrně si klidně škrtni, prostě je to patologická forma výchovy.
    NEI
    NEI --- ---
    IOM_NUKSO: Jakože je možné že to dělá nevědomě?
    Těžko říct, ale potřebovala bych asi přístup k té Alenky psycholožce a poslat jí e-mail.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam