LAAZI: díky za tip. Je to působivé.
Aplikaci, kterou jsem mastil roky v .net lze ve Firebase nechat vygenerovat i bez znalosti toho jazyka zhruba za tři hodiny.
Šlo o netriviální RTF poznámky organizované do hierarchického stromu s pokročilou editací stromu drag'n'drop, ukládáním a načítáním včetně obrázků do souboru, kopírováním uzlů s celými podřízenými stromy.
- hodně se zasekl, po dropnutí uzlu si pokazil index a nedokázal to opravit. 13x fix it přineslo stejnou chybu a novou omluvu. Po 14té to opravil.
- serializace a deserializace dat byla nekonzistentní 4x fix it
- když to bylo téměř hotové, po poslední úpravě přestalo UI reagovat na myš i kontextové menu. 6x fix it a vysvětlování co je špatně
- jako celek je to opravdu velmi dobré a potvrzuji, že i blbuvzdorné.
Ovšem:
- nechtěl bych být v situaci, muset na tom rychle něco ručně opravovat, asi bych to uměl, ale opravdu hodně se mi nechce
- vlastně jsem se při tom o té aplikaci, procesech a strukturách nic moc nenaučil, celý proces byly z mé strany příkazy a generátor pak "karbonizoval koksohydráty"
- aplikaci lze publikovat pouze po zaplacení, to nevadí, na vyzkoušení to stačilo
- mám dojem, že bez zkušeností se skutečným a dlouhodobým vývojem takových aplikací bych neměl představu a nebyl schopen generátoru přesně zadat, co konkrétně chci a co je kde konkrétné špatně
Děsivě dobré. Moc nechybí a programátoři nebudou mít co žrát...