• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCIENVibe coding
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    WOJTISHEK: vše, o čem mluvím, je Claude
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    TROGLODYT: s tímhle: https://github.com/gsd-build/get-shit-done jsem Pro vyčerpal během chvíle a donutilo mě to platit si 5x Maxe, od té doby jsem se zatím k limitu nedostal. API pricing jsem už neviděl hrozně dlouho, Max na Claude Code mi bohatě stačí.
    Zároveň mám v plánu tento měsíc GH Copilota vypnout (přestat platit), protože už ho vlastně vůbec nevyužívám.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    TROGLODYT: kdyz si vzpomenu, jake bylo drezurovat GPT4.1 a ze je propad kvality videt uz na prvnim promptu, kdyz se ti behem konverzace prepnou modely, tak pokud mas moznost, tak bych na tvem miste tokeny urcite prikoupil, protoze jinak budes misto penez akorat travit svuj cas nad opravovanim LLM vystupu

(nevim jak vypada tvuj/vas setup. napr. nase firma ma mesicni budget na tokeny, ktery se vzdy prvniho resetuje)
    TROGLODYT
    TROGLODYT --- ---
    Dotaz (cena za roboty):
    pouzivam už docela dlouho git copilot ve VScode (a v Idea), normální zakladní placený tier.
    V poslední době jsem docela dost využíval Claude Opus, který žere 3x ty poplatkové fufníky...... a právě jsem vyčerpal limit.
    Jako rozhodně to funguje dobře, když ho člověk dost buzeruje, takže to stojí za to.
    ... jedu teď s ChGPT-4.1 jako agentem, který je v ceně toho git základu bez omezení, ale rozdíl je docela poznat, i když úplné halucinace to nejsou, tak je třeba mnohem víc hlídat a honit.

Má někdo radu-zkušenost, jak moc se vyplatí případně doplatit, nebo vůbec zkušenost jak přesně se ty sloty vyčerpávají a doplňují?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: Vcera jsem ten codex narouboval do codexu, nebudu lhat, docela mi to zavarilo, furt jsem ho hledal v inbuilt chatu, nedoslo mi ze to je chatovaci okno specificky pro codex a musi se puvodni vs code vypnout. Intiutivni to moc neni, to nemohu rict, ale funguje to moc hezky oproti zoufalosti v antigravity posledni dobou…
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    REDSNAKE: Ja si platim https://warp.dev/ kde si muzes zvolit model a jde taky videt, ze to modely micha (na neco GPT, na neco Claude a na neco treba GLM a to pri zadani jedineho promptu).

Ja tedka volim cinsky GLM, protoze to zere opravdu drobne. Jednoduche veci udela za v prepoctu jeden halir, vetsi operace ("refaktoruj administraci do bootstrapu") za nizke jednotky korun.. Chytnul jsem specialni mesicni tarif, tze me to stoji 300kc mesicne a s timhle modelem si opravdu ten mesic vystacim, kdyby ne, da se tam priplatit za to, co projedes nad limit.

Pricemz GLM vetsinou vystaci, trosku ho musim nekdy krotit, tedka ladim pravidla, co tak vnimam, tak sem tam se stane, ze duplikuje radky bloku, ktery upravuje, nebo radek usekne a nedokonci, uvidime, treba se to pravidlama zlepsi. A za me - nekdy se takhle sice pomota, ale propali na tom halire. Pro cloveka, co je ztracen pri otevreni kodu, tohle neni. Pricemz porad muzes prepnout na spolehlivejsi modely.

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Jak je na tom ten codex s kvotama? A to si teda předplatíte normálně plán tady a pak se to propojí s vs code?

Je to validní volba i teď po té aféře kdy od OpenAi všichni odcházej? Nebo jedete přes API pay per request?

TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    tyjo pecka, preve jsem si s Claude konecne prizpusobil digitizer pro FreeCAD, ze mi zmeni velikost kreslici plochy a po strane nahaze klikaci zony napojeny pres socket primo na funkce freeCADu. Bomba! A pri alt-tab okamzite prepina celou plochu na normalni pouzivani...
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    REDSNAKE: codex pouzivam normalne v ramci copilot extension ve vscode
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Jak ten codex pouzivate prakticky? Jde to naroubovat nak bezbolestne do ide?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    SKAFF: codex je od koho?
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    potřeboval jsem docknout header, aby mi zůstal kde je při vertikálním scrollu.

opus 4.6 - sežral asi 20% denního bugetu a chcípnul
    sonnet 4.6 - refaktoroval 10 souborů, vytvořil x funkcí a změnil kompletně rendering a strukturu v headeru a stejně to posral

Codex 5.3:

Done. Je to sranda příklad, ale je asi fajn vystoupit někdy z bubliny :)

TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    TOXICMAN: claude code mam na virtualu, kterej je voklestenej, takze ixkovy veci jedu pres webchat... no boze.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    TLOUDEV: webový chat není uplně to správné místo :)
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    :-)

LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    REDSNAKE: Za mě Claude zatím asi top. Ale neplatím si ho, platí firma, tak nevím jak je na tom cenově s konkurencí.
    KAPPI
    KAPPI --- ---
    Kdyby někdo řešil, jak dostat svoji filmovou knihovnu ve 4K na flash disk a přehrávat ji na Apple zařízeních (nejen těch) bez překódování, měl NVIDIA GPU a spoustu času — https://github.com/kappi/transcoder-control

Je to Docker image, takže extra jednoduché na zprovoznění (testováno na linux hostu, na win by to mělo taky fungovat, ale bude to chtít si s tím pohrát kvůli nvidia driveru).

Dělal jsem to s Claudem, dlouze testoval a vychytal snad všechny mouchy. A že jich bylo — těch kombinací formátů videí, titulků atd…

Nápad na převod videotéky jsem měl už dlouho, chtěl jsem mít vše kompaktní na cesty. Další projekt, který plánuji, je nějaká ARM deska s podporou NVMe SSD, na které poběží Jellyfin, bude dělat Wi-Fi hotspot a budeme se na to s přáteli připojovat a koukat každý na to, na co bude chtít — hlavně na dlouhých přeplavbách na lodi :D

Proto mi šlo o co nejkompaktnější, stále dobře sledovatelné 720p ve formátu pro Direct Play na iOS.

Jedna z podstatných věcí je, že zachovávám audiostopy pouze s vybranými jazyky — CZ, EN, JP a CHI (výběr se dá změnit v transcoder.py). Pokud ani jeden není ve videu přítomen nebo není správně označený, zachovají se všechny dostupné.
    Titulky zachovávám všechny, které jsou. Pokud je film nějaké anime a má titulky v ASS/SAA formatu (ruzna grafika a šaškárny), tak je převedu do klasického textu a nacpu do mp4 kontejneru k filmu. Zároveň původní ASS formát vyextrahuju vedle do souboru a přiložím. Dají se potom použít v přehrávači, který je podporuje (třeba jellyfin a VLC to umí a vezme si je).

Tak třeba se to někomu taky hodí :D
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Chystám se na refaktor jedné aplikace a rád bych si předplatil nějaký startovací tier nějaké služby. Chvíli jsem z toho vypadl a jak všichni víme, podmínky, nabídky a trh se mění - budu rád když se podělíte o aktuální zkušenost kdo dává nejlepší kvoty a s čím jste spokojení.

Díky!
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    Tohle jsem "napsal" po večerech a během března do toho onboarduju v testu dva (velký) enterprise klienty, který klasicky vedou produktový / projektový development v excelu - zatím jako interní tool, s plánem to rolloutnout ven (securita, db performance, audity - ještě relativne dlouhá cesta, ale...)

Je velmi možný, že monday / notion jsou turbofucked. Ne kvuli mě nebo že by tohle byla konkurence - je to přecejen dost simple, ale kvuli tomu, že tohle je možný. 0% napsano mnou - nejsem dev.

Organizační struktura a user managment s řadou Auth providerů (Entra, Google atd)
    Dynamický dashboardy
    Zcela custom EAV
    Realtime collab
    Table + Timeline
    Audit logy
    Detail panel se 100% customizovatelným views
    Importy z excelu
    Exporty do excelu
    Synced dash (tj dá se to použít jako zobrazovátko z existujícího toolu)
    Unsynced dash (tj content si naleju sám a udržuju)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam