• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SIRLOONAI modely - OpenAI, Google, Anthropic, Meta, Microsoft a dalsi
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    RUTHER: Tak jsem s tím vyšmoulil překlad pythonu do javascriptu, cca 2000 řádek...
    dungeona-web010
    https://bbst.neocities.org/dungeona/web010/
    DUHOS
    DUHOS --- ---
    MAZDA: Nejsem si jist, jestli by tohle nebyl job pro cloud cowork, který je asi spíš zaměřen na práci v aktuálně otevřeným PC a teoreticky nepotřebuje trvalý přístup či přihlášení někam a umí pracovat otevřených oknech.

Ale s coworkem mnoho nepomohu, neznám ho z víc jak pár zminek na YouTube. Touhle cestou zatím nejdu, ale z toho co jsem měl možnost vidět, tak to umí fakt hodně a nestojí to tolik úsilí jako "vlastní" agenti.
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    DUHOS: Soukromá sféra, vyplňování žádostí o povolení. Tam je zhruba 80 % informací vždycky stejných a liší se jen pár položek. To by si mohl model natáhnout z podkladové faktury.

Právě bezpečnost je jedna z otázek. Zatím si to představuji tak, že já se přihlásím do systému a pustím model k vyplnění jen těch formulářů. Takže žádný přístup k přihlášení (i když je 2 fázové).

Další otázkou jsou zápisy do evidenčního systému, kde policie k tomu snad dokonce má API, ale tam je to trochu složitější v tom, že je víc druhů zápisu, respektive různé úkoly. Ale asi tak nic, co by nešlo napromptovat.
    DUHOS
    DUHOS --- ---
    MAZDA: Budu v řadu měsíce, dvou řešit zapisování do CRM ze smlouvy. Poběží to v Paperclip v rámci jedné firemní větve, která by celkově měla spravovat administrativu v CRM.

Ale to co popisuješ mi přijde reálný.

Jen jsem z toho úplně nepochopil, jestli by se AI agent měl přihlašovat do datovky. A jestli ještě ve státní správě.. :)

Pomineme li bezpečnost, tak reálný by to být mělo.
    ARANIUS
    ARANIUS --- ---
    RUTHER: Použivame to vo firme, da sa to prinútiť používať multi agent setup. Samo o sebe je to fajn, ale ak chceš lepšie výsledky tak multi-agent-setup je nutnosť ; ideálne jeden orcheatrator a niekoľko špecializovaných workerov.
    KLIP
    KLIP --- ---
    I Hated Every Coding Agent, So I Built My Own — Mario Zechner (Pi)
    https://youtu.be/Dli5slNaJu0
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    Nějaké zkušenosti s Codexem?

MAZDA
    MAZDA --- ---
    JARDABEREZA: V podstatě jde o vyplňování žádostí, které jsou za přihlášením se skrze údaje do datovky/BI.
    Vzít část údajů, která je vždy stejná, z faktury načíst proměnné údaje, doplnit. Ideálně i nahrát přílohy, ale to už je není takový opruz.

Snažím se přijít na to, jestli bych mohl skrze AI agenty ušetřit nějaký čas a energii a vychází mi z toho vlastně jen tyhle administrativní úkony kolem vyplňování státních evidencí/žádostí.
    Asi by to šlo použít i na nějaké základní obchodní fce, ale zatím mě nenapadá moc jak.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    MAZDA: Jestli to je na webu a opakuje se to opravdu hodně stejně... dal by se použít i nástroj na testování webů bez použití AI. Já cca tak 12 let zpět na to zkoušel Selenium a fungovalo to... a dneska jich bude víc. Můžeš AI zadat, aby takové vyplňování naprogramovala. Nebo obejít UI úplně a posílat jenom requesty přes REST API.
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    Řešil jste tu někdo model/asistenta na administrativní činnosti? Vyplňování formulářů podle opakujícího se zadání, například?
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    SIRLOON: David Grudl se do toho pustil po hlavě. Asi už PHP tolik netáhne. https://www.umeligence.cz/

Ale je to takový trochu troll. Občas mě jeho humor hodně baví a občas vůbec :-D
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    DUHOS: ad prvni odstavec- presne to byl ucel toho zalozeni, pac vylozene technicka diskuze o agentech a modelech pro specificke ukoly na ceskem netu moc neni. Par YT kanalu, pak jedna dve organizace okolo. Odpoledne nebo zitra se pokusim nahazet pouzitelne linky do zahlavi
    Btw ted momentalne si hraju s agentama na manipulaci se zvukem a tweakovanim vram/ram s amd 6600rx
    DUHOS
    DUHOS --- ---
    QWWERTY: Jasně, tak discord větší část pobere.. Ale to je prostě riziko každé komunikace. Meta o mě ví víc než kdy bude vědět celá AI včetně všeho.

Ale ne všechno jde přes Discord. Discord neví, co si AI zapíše o mě do soul.md. To pak vidím já a můžu s tím manipulovat a upravovat to dle potřeby. Nicméně zdroje má, to je fakt, ale discord nemusí být jediný komunikátor..

Například to, co se mezi námi odehraje na instagramu už nejde přes discord. Tu komunikaci s ním můžu diverzifikovat, když budu chtít.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    DUHOS: v podstate jedine pravne zavazne dokumenty jsou https://code.claude.com/docs/en/legal-and-compliance
    C.1. Customer grants Anthropic general authorization to engage the Subprocessors listed in Schedule 4, and any additional Subprocessors in accordance with Section C.3. below.
    Schedule 4 - Subprocessors: Anthropic’s list of subprocessors is available at https://www.anthropic.com/subprocessors.

moji pointou je
    a) spolehat se na "fakticke" prohlaseni ucinene LLM neni nikdy spravne
    b) skoro kazda vetsi spolecnost v poslednich par letech leakla user data, vcetne tech, ktere se tvarily, ze je neshromazduji (nebo ne v takovem detailu)
    tzn. bych byl velmi opatrny jim to verit

stejne tak uplne nerozumim tvemu tvrzeni "mám všechna data u sebe" kdyz vedle toho napises "Komunikuje se s nimi přes discord"
    DUHOS
    DUHOS --- ---
    QWWERTY: Tak možná mám špatnou představu, neříkám že ne, moc jsem tomu nedal.. :) Ale fakt reálně, když neskutečná hromada lidí využívá agenta jen aby propalili tokeny na různé analýzy a sledování videí a podcastů, tak všechny tyhle hromady balastu + těch webů, co nabízí AI přes API, že se někde u AI společností ukládá s odkazem na konkrétního odběratele? (třeba vše co vytvoří Perplexity přes různé modely tak mají ještě ti jednotlivý provozovatele u sebe skladovany?)

Ale je pravda, že jsem si mohl vytvořit falešný dojem.

Rád se dovzdelam a kdyby jsi nabídnul nějaký matros k prostudování, tak uvítám. :)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    DUHOS: "řešil s AI, tak tyhle data přes tokeny se nikde neshromažďují a ani snad nehlidaji"
    LLM mi slibilo, ze moje data nepredava tretim stranam ... seriously? :D
    DUHOS
    DUHOS --- ---
    MORPHLER: Já jsem toho využití měl fakt hromadu a v podstatě mám, jen mi do toho hodili vidle se svým pokrokem Cloud a Perplexity, jejichž agenti to zřejmě zvládnou lépe a levněji. Ale v rámci Google workspace by mi mohl odpovídat na maily zákazníků a zpracovávat nabídky pro zákazníky. Nemám tam žádný citlivý data ani emaily a na disk se dostane jen jako čtenář.

Každopádně ještě počítám, že ho za mě naučím odpovídat na nabídky brigád. Že bych ho využil pro ten první kontakt a pak by mi hlídal odpovědi a upozorňoval mě na ně. Ale to je ještě hrubá představa, prioritně potřebuji ten Instagram.
    DUHOS
    DUHOS --- ---
    MORPHLER: Jj, jde to přes API, ale co jsem to tedy řešil s AI, tak tyhle data přes tokeny se nikde neshromažďují a ani snad nehlidaji. Tak snad to tak je, více jsem to neřešil, ta odpověď mě uspokojila. :)
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    DUHOS: diky za příklady. ja cetl ten Syndikat v lete (a audio si pak dal teda taky) a od te doby uvazuju k cemu bych to mohl vyuzit, jaka osobnost by se mi libila vytvorit a k cemu.. zni to strasne lakave a zajimave, ale vzdy kdyz nad tim premyslim dochazim stale dokola jen k tomu ze by mi takovy agent byl uplne k nicemu.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    DUHOS: muzes rozvest "že mám všechna data u sebe"? ja to chapu tak ze vse neustale pres API posilas (vzdy kdyz s tim agent pracuje) antrhropicu nebo nekomu, nebo to mas napojene na lokalne bezici model?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam