• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SIRLOONAI modely - OpenAI, Google, Anthropic, Meta, Microsoft a dalsi
    Diskuze o modelech znamych i neznamych firem.
    Ktery model se vyplati vic? Jak si deploynout vlastni LLM nebo model zamereny na specificke akce?
    Vibe coding a dalsi nesmysle spojene s AI, co nam maji udajne pomoc, ale ve vysledku jsou spise pritezi.
    rozbalit záhlaví
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    SEJDA: Cursor je upravený klon VSCode, používá modely třetích stran (nemá svoje) a kupuje ho Elon Musk za 60 000 000 0000 USD.

Mě rychlost moc netrápí, protože stejně 80-90% času je u mě o tom přečíst si to řádek po řádce a ověřit, co přesně to dělá a proč. Používám Claude ve VSCode a Visual Studio přes Microsoftí vestavěné nástroje v agent modu.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    LANDSMAN: VS Code + plugin Cloude Code.
    VS Code ma bambillion pluginu.
    Cursor neznam.
    LANDSMAN
    LANDSMAN --- ---
    V poslednich dnech ctu samou chvalu na Cursor, Composer 2.5. Ted jsem videl nejake srovnani, kde vysel jako nejrychlejsi a kvalita byla take dobra. Pouzivam Claude Code. Presel jste nekdo kvuli lepsim vysledkum?
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    FREELA: Většinou tohle validují nějaké třetí strany, které si ta firmy najme.
    FREELA
    FREELA --- ---
    Bude Claude akceptovat ID, které vygeneroval Claude? :)
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    Anthropic says Claude may want to see your ID | TechCrunch
    https://techcrunch.com/2026/06/22/anthropic-says-claude-may-want-to-see-your-id/
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    A startup out of Europe built an AI system that matches Mythos on zero-day discovery, using widely available models, even air-gapped.
    "Mythos" at Home, and It's Called AISLE - Stanislav Fort
    https://stanislavfort.substack.com/p/mythos-at-home-and-its-called-aisle
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    QWWERTY: nevermind... Cline uz se rozsypal taky

QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    zkouseli jste nekdo interfacovat Ollamu s VSCode Copilotem?
    model je Capabilities: completion, vision, tools, thinking ...ale porad se mi nedari ho dokopat, aby pouzival ty tools spravne
    se samotnym modelem imho problem nebude. v Cline tool calling funguje - jak nacitani, tak editace souboru. ale Cline na naprosto otresne UI/UX :D

e.g. Cline vs VS Copilot

JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    Máte někdo tip na AI agenta, který zvládá nejlépe C# případně C++ ? Zkoušel jsem Visual Studio, ale nebyl jsem z toho úplně nadšený, když jsem zkoušel posledně.

Chci si zkusit napsat takovou aplikaci. Windows mě furt rozčiluje, jak mi mění asociace souborů na programy bez mého vědomí. A to jeho UI stojí zaprd, trvá věčnost všechno přenastavit a ani mě neupozorní na změny. A tak jsem si říkal, jestli už nastala doba, kdy mi AI udělá na cokoliv jednoduchého libovolný program na míru a strávím tím maximálně den. Ale JS/TS na tohle není moc vhodný jazyk.

Udělal jsem si aplikaci na učení španělských slovíček a byl to pro AI úspěch... dokonce má 90% pokrytí testy a automatický CI na GitHub pro release a testování a nestrávil jsem tím ani tři dny.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    Zkoušel jsem ten QWEN3.5 GGUF 6_Q ... co měl kolem 17-22GB a češtinu tu sice umí, ale často ty věty nedávají smysl a přijde mi, že má i horší "myšlenkové pochody". Když jsem mu zadal, aby mi to psal v angličtině a následně to jen přeložil do češtiny, přišlo mi to lepší. Načetl jsem to v llama.cpp a musel jsem nainstalovat cuda drivery na RTX 3090 jinak to bylo neskutečně pomalé. Pak to začalo sypat rychle.
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    RUTHER: Tak jsem s tím vyšmoulil překlad pythonu do javascriptu, cca 2000 řádek...
    dungeona-web010
    https://bbst.neocities.org/dungeona/web010/
    DUHOS
    DUHOS --- ---
    MAZDA: Nejsem si jist, jestli by tohle nebyl job pro cloud cowork, který je asi spíš zaměřen na práci v aktuálně otevřeným PC a teoreticky nepotřebuje trvalý přístup či přihlášení někam a umí pracovat otevřených oknech.

Ale s coworkem mnoho nepomohu, neznám ho z víc jak pár zminek na YouTube. Touhle cestou zatím nejdu, ale z toho co jsem měl možnost vidět, tak to umí fakt hodně a nestojí to tolik úsilí jako "vlastní" agenti.
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    DUHOS: Soukromá sféra, vyplňování žádostí o povolení. Tam je zhruba 80 % informací vždycky stejných a liší se jen pár položek. To by si mohl model natáhnout z podkladové faktury.

Právě bezpečnost je jedna z otázek. Zatím si to představuji tak, že já se přihlásím do systému a pustím model k vyplnění jen těch formulářů. Takže žádný přístup k přihlášení (i když je 2 fázové).

Další otázkou jsou zápisy do evidenčního systému, kde policie k tomu snad dokonce má API, ale tam je to trochu složitější v tom, že je víc druhů zápisu, respektive různé úkoly. Ale asi tak nic, co by nešlo napromptovat.
    DUHOS
    DUHOS --- ---
    MAZDA: Budu v řadu měsíce, dvou řešit zapisování do CRM ze smlouvy. Poběží to v Paperclip v rámci jedné firemní větve, která by celkově měla spravovat administrativu v CRM.

Ale to co popisuješ mi přijde reálný.

Jen jsem z toho úplně nepochopil, jestli by se AI agent měl přihlašovat do datovky. A jestli ještě ve státní správě.. :)

Pomineme li bezpečnost, tak reálný by to být mělo.
    ARANIUS
    ARANIUS --- ---
    RUTHER: Použivame to vo firme, da sa to prinútiť používať multi agent setup. Samo o sebe je to fajn, ale ak chceš lepšie výsledky tak multi-agent-setup je nutnosť ; ideálne jeden orcheatrator a niekoľko špecializovaných workerov.
    KLIP
    KLIP --- ---
    I Hated Every Coding Agent, So I Built My Own — Mario Zechner (Pi)
    https://youtu.be/Dli5slNaJu0
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    Nějaké zkušenosti s Codexem?

MAZDA
    MAZDA --- ---
    JARDABEREZA: V podstatě jde o vyplňování žádostí, které jsou za přihlášením se skrze údaje do datovky/BI.
    Vzít část údajů, která je vždy stejná, z faktury načíst proměnné údaje, doplnit. Ideálně i nahrát přílohy, ale to už je není takový opruz.

Snažím se přijít na to, jestli bych mohl skrze AI agenty ušetřit nějaký čas a energii a vychází mi z toho vlastně jen tyhle administrativní úkony kolem vyplňování státních evidencí/žádostí.
    Asi by to šlo použít i na nějaké základní obchodní fce, ale zatím mě nenapadá moc jak.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    MAZDA: Jestli to je na webu a opakuje se to opravdu hodně stejně... dal by se použít i nástroj na testování webů bez použití AI. Já cca tak 12 let zpět na to zkoušel Selenium a fungovalo to... a dneska jich bude víc. Můžeš AI zadat, aby takové vyplňování naprogramovala. Nebo obejít UI úplně a posílat jenom requesty přes REST API.
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    Řešil jste tu někdo model/asistenta na administrativní činnosti? Vyplňování formulářů podle opakujícího se zadání, například?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam