• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRISKADebordelizace domácnosti
    IDLE
    IDLE --- ---
    KRISKA: No ono to vlastně znamená jenom že jsou ve skříňce buďto kraťasy, nebo tlusté kalhoty, a jestli jsou v předsíni zimní čepice nebo kšiltovky. Většina ostatních věcí zůstává stejná. U svých věcí bych se musela zamyslet, kterých by se to týkalo.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KRISKA: hoarders: buried alive jsou fakt hrozně motivační, já jsem při žehlení zkoukla kdysi upirátěných asi šest sérií a člověk taky získá trochu cit pro to, jak pracovat s vlastními hromadičskými tendencemi a pro to, jak případně pracovat s lidmi ve svém okolí, kteří jsou na tom hůř.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    IDLE: a mas u deti zkusenost, ze jim to pomaha drzet poradek a prehled?

jako s tema kratasama mi to vyhovuje, ze je nemam mezi riflema v zime, ale jinak si nejsu jista, jesti to muze zafungovat :D (mam oddelene jen kratasy a tluste ponozky) a nove tedy dve zimni bundy.
    IDLE
    IDLE --- ---
    KRISKA: Tohle sezónní dělení praktikuju u dětských věcí, ale u svých nějak ne, asi bych měla začít.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ACIDQA: :D:D

tak to ti preju fakt hodne preklepu :)

ja schovala zimni bundy do postele, a ve skrini je vic mista na kosile, tak muzou bydlet na vesaku a ne slozene, bude jim lip :)

a taky sem konecne vyhodila krabici od xboxu, kterej od covidu bydli u kamosky :D (aby se ty bundy vesli do postele:D) - celkove jsem nekde nedavno narazila na tip, ze sezonni obleceni je dobre dat nekde do boxu, do nastavce, do postele, a v dobre dostupnych prostorach mit jen sezonni veci a ne "vsechny", ze je to prehlednejsi. Uz to castecne delam, at v zime nehrabu kratasy, ale nenapadlo me treba vubec ze skrine na zimu odstranit zimni :D

k tomu se da na lepsi.tv koupit na 10 dni za 1kc predplatne, tak od rana sleduju "hromadeni veci: pohrbeni zaziva". (je to s cz dabingem, pro nas neanglictinare se u toho da uklizet:D)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    (Ma radost se projevuje nadmernym mnozstvim preklepu, pardon!)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Krabice kosmetickych zazraku nachystana na export ke mne do prace.

Dnes si udelam hezkou nedeli!
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Ja byla vcera na svernaku s nakejma “derverama”, co nam doma slouzily asi pet let jako podstavec pod kocici skrabadlo, protoze “se budou hodit”… no nehodily!

Pri te prilezitosti jsem vzala krabici ruznych auto kapalin nejasneho stari a puvodu.

Za chvili odnesu asi 10 kg casopisu Vcelarstvi, na kterym si akorat kocour brousi drapy.

Miluju to… zbavovani se kramu. Hodlam dneska jeste pokracovat, den teprve zacal!:))
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KRISKA: a taky sem vyhodila dvoje kalhotky, kterym se snazim vyhybat do prace a na vylety a nosim je jen na HO a doma.

Kde je hranice mezi plytvanim (uz je v tomhle rezimu nosim tak 2-3 roky a myslim, ze by vydrzeli dalsich 5) a udrzitelnym stavem veci?

(samozrejme ostatni veci se clovek snazi rozdat, prodat, upotrebit, ale jsou veci, ktere se proste uz dal nedavaji, napriklad pradlo, ponozky).
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    TANKIE_: jak zabralo hovinko? :D

dneska jsem vyradila dvoje kalhotky a na co jsem fakt hrda, tak jsem vyradila mega drahe chlupate teplaky, ktere jsou divne siroke a divne kratke od mountain hardware co jsem koupila na zimni nocovani, ale nesnasim je a znamy mi par mesicu zpet prodal fukncni mikinu, kterou si spatne koupil v akci a ja ten material miluju a myslela sem si, ze zvladnu i triko bez zipu a stojacku jen s klasickym vystrihem... a nesnasim ho, mela sem ho 2x a 2x me stvalo, ze nema ten limecek a zip... proste klasika, sama bych si to za puvodni cenu nekoupila, ale mam casto dojem, ze pokud ostatni mi neco nabizeji, ze mam povinnost jim ten problem vyresit a ulehcit jim zivot a koupit si to od nich, i kdyz normalne bych si to sama v te akci treba ani nekoupila.. a pak to mam doma, snazim se to nosit...

tak si musim vic uvedomovat, ze nemam povinnost resit za ostatni jejich problemy, ze tim nebudu mensi kamaradka, kdyz reknu nezlob se, ale tohle se mi nehodi, i kdyz to bude neco co by na 90% odpovidalo veci, kterou bych si fakt sama koupila a proto to nabizeji me...

Proste je potreba si lepe uvedomovat, kudy veci prichazeji.

Vcera jsem navic na vylete mela konstruktivni a zajimavou debatu, kdy kolegyne je prirozena minimalistka a doma skoro nic nema a fakt ji to v zivote vubec nijak nechybi. Vubec nema problem vyradit treba neco, co pul roku nemela na sobe. Hned me to namotivovalo z toho vaku pytle vyndat ty teplaky :D
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    TANKIE_: To osud zkousi tvou vuli!
    TANKIE_
    TANKIE_ --- ---
    KRISKA: sla jsem tam vyhodit psi hovinko, nevim, jestli to bude stacit 8)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    TANKIE_: tak doufam, ze jsi je necim jeste prehodila, at to nelaka nenechavce:D
    TANKIE_
    TANKIE_ --- ---
    Humorna vsuvka: ty moje vyhozeny kytky nekdo vytahal z popelnice a dal pod strom. Tak jsem je vyhodila znovu, protoze nechci, aby si je nekdo v dobre vire vzal a zamoril si byt vlnatkama. Tak jsem zvedava, kolikrat se jeste z popelnice dostanou ven 8)
    TANKIE_
    TANKIE_ --- ---
    KRISKA: mam jen hezke a taky nepotrebuju mit na “az se mi bude hodit” uplne vsechno. Mela jsem sveho casu 45 pokojovek a jednoho dne me to mnozstvi zacalo trochu dusit, protoze precijen se o to clovek musi starat. Ted jich mam 28 a chtela bych tak pulku. Takze nehrozi, ze by mi v nejblizsi dobe chybel kvetinac 8)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    TRISSIE: ale to je pouzijes, to je v poradku a par kousku navic je lepsi nez zjistit u pulky hrnca ze to nemas kam dat.

IDLE: sikovna:)

taky se ucim sklenicky od marmelad vyhazovat, kupujeme a dostavame a zavaroaci malokdy chtej zpatky vic nez dodali, malokdy i to co dodali, pac sami nekde neco nabrali:D

TANKIE_: v kvetinacich se take mohou drzet skudci nebo proste t to nezavazi?
    a ted te urcite tesi ze mas jen hezke:)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KRISKA: já mám sklenic od marmelády a kompotů a skleněných lahví dvě a půl police v zahradním domečku :-)
    ale třeba loni v říjnu, když jsem skončila s posledníma jablkama, tak se tam krčily čtyři poslední v koutě. byl to teda extrémní rok, ale zahrada je zahrada.
    IDLE
    IDLE --- ---
    IDLE: Nejhorší jsou skleničky od marmelád, máme hroznou spotřebu. Ale ty už jsem se naučila vyhazovat.
    IDLE
    IDLE --- ---
    KRISKA: Na zavařovačky a jiné skleničky mám krabici. Jednu. Určitě je nepotřebuju všechny, ale na druhou stranu některé opravdu používám, beru si je a zas je tam vracím. Hlídám si akorát, aby nepřetekly z té krabice ven.
    TANKIE_
    TANKIE_ --- ---
    A pozor! NESCHOVALA jsem si jejich plastove kvetinace 8)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam