NOISEGATE: sou kontejnery, kde to fakt jeste roztridi, a jde to lidem, pokud je to pouzitelne, nebo se to zrecykluje a co nejde zrecyklovat, spali.
v brne se da donest i do nadace veronica (pekne spise damske kousky), na vlhkou pro lidi bez domova (spis velke damske a panske, spise zimni, rifle, mikiny nez sortky a tilka), baltazar jeste provozuje dobrocinnej bazar. posilama jsem krabici panskeho do te odevni banky, nektere veci po tatinkovi meli jeste cedulku.
prave ja se snazim vynosit do mrte (jen treba moje mrt nema tak prisni kriteria, treba ponozky s pruhlednou patou jeste nosim, dokud to neni jen cista mrizka, vyhazuju az pak a jeste s tim vymetu pavuciny), nebo tomu najit uzitecnej domov, kde se to fakt bude nosit.
super je rozdavat veci na internetu. vetsinu mam neco outdooroveho, co si treba za par korun spatne koupim na vinted (stve me warmpeace, kalhoty co maji stejne modelove oznaceni mohou v ramci nove kolekce mit vyrazne uzsi nohavice) tak to nabizim i za postovne v ruznych outdoor skupinach, vetsinou to jsou hezke veci a vetsinou se nekdo najde, kdo si to vezme.
ale nejlepsi je predchazet tomu, abychom si pousteli veci, co nechceme, za prah domu.
zaroven si myslim, ze nabadani k hromadnemu vyhazovani taky neni idealni cesta.
me nevadi mit 2 lozni sady na stridani a dalsi 2 po rodicich schovane ve vaku pytli "za 10let".
ale musi to mit nejakou miru a zaroven vetsina znas rada zije v prostoru, ktery nepreteka a nema vsechny plochy a police zakramarene nepotrebnym, aby potrebne se tam uz neveslo a pri kazdem otevreni skrine se muselo prohledavat.
cilem nutne neni vyhazovat obleceni, co nosim malo, nebo oblibenej hrnek teticky, ktera jezdi 1x rocne, ale dat ochotne pryc neco, co uz je opravdu rozbite ci nepotrebne, cemu se ve skrini vyhybame, protoze nam to nesedi, je to poskozene, nevypratelne, uz nam to nevyhovuje... a porad to tam zavazi.
rict si jo, tuhle vec uz opravdu chci darovat, vyhodit, rozstrihat na hadry do garaze, ktere se pak od oleje neperou ale rovnou vyhazujou.
textilni kontejnery s nejasnym cilem upotrebeni beru jako posledni moznost, ale obcas tam taky neco dam, protoze moje mega stare zavesy sou na rozcupovani do autosedacek dost dobre.