• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRISKADebordelizace domácnosti
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Proc to jde vsechno tak pomalu… od rsna tu kmitám, ukoluji pracku, věším prádlo, vařím, umyla jsem částečně záchod ( jen mísu, chystám se na prkno a okolí), prohrábla veci na stole… ale zitra už to videt nebude.. jídlo bude pryč, pred prackou dalsi hromada a o záchode pomlcim
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    KRISKA: k utírání prachu jsem se zatím nedostala… spise mi vadi ty tuny prachu, co mi domu nalita, jako fakt zvazuji čističku vzduchu, pac ta prašnost z venku je obrovská, umocněna jeste tim, jak mam pořád otevřeno okno.

Asi si nedovedu tuhle situaci představí, ze by nekdo nemel koupit si balík ponožek.

Sem tam veci zasivam, ale všimla jsem si, ze kolikrát kdyz něco takhle zašiju, co nevidět se udělá díra vedle

Tak mikrovlaknovej hadr nemam problém přihodit k prádlu, stejně každý den peru, max. obden. Vcera to byla jedna pracka, dnes se motá druhá a dojde i na treti

No, urcite je jich vic než 10.

Jinak ja ponozky kupuji hlavně v tchibu a baleni po 7-10 ks a koupím dvě/tři balení a jak docházejí, tak opakuji stejný styl. Ja nosim ponožky jen vlněné, tak je to složitější, ale za to problém s ponožky, co by byly samy nemam
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    QWWERTY: mno já vím že u dámských byly barvy a u pánských čtverečky, kolečka atd..)) to mne tenkrát dost rozesmálo..)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KOPRETKA: stejny pristup. 2x 10 paru z lidlu na kazdodenni noseni a vyreseno.
    vtipne je, ze ty prvni mely ruzne barvy na popisku velikosti, takze bylo poznat, ktere jsou do paru
    u te druhe sady koupene o par let pozdeji uz to vzdali a jsou vsechny identicke, takze to neni potreba resit
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    LADY_MYSKA: stupovat ponozky se nechces ucit pokud nemas doma samu stonozky a tak hluboko do kapsy ze obcas nemuzes koupit novy.

ja jako dite zastupovala hodne ponozek. q o, tpaci to, skrabe to, neni to ono. jediny co su ochotna zasit kdyz se adela zatrzena mikrodirka a staci dvema stehy pritahnout v dobre latce k sobe jak pise TRISSIE:

vyhoda utreni prachu ponozkou je, ze vyhodis ponozku, kterou bys stejne vyhodila, a ten mikrovlaknovej had nemusis prat, takze si usetris cas + vodu.

pokud mas pavuciny nekde nahore u stropu, na ponozku se perfektne chyti a pak ji z nasady od smetaku vyklopis do kose.

nicmene se ru bavime o aktualnim vyuziti dvou, tri ponozek. pokud mas treba 10 lichejch... tak jednu, dve pouzij a vyhod a zbytek vyhod.

no a az najdes ty liche nove, dej je treba do krabice s datem a pokud napr. za 2 mesice druha nevyplave, vyhodit.
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    Sem by se dalo něco povyměňovat
    Swap Festival 20. 4. 2026—26. 4. 2026 Praha — různá místa
    Swap Festival | Prague City Tourism
    https://prague.eu/cs/akce/swap-festival/
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    Já měl vždycky takovej nápad, že bych "sjednotil pár domácností" s tím, že by si každá domácnost napsala, co přebývá, co potřebuje a pak by se to zkusilo povyměňovat... takovej "Kulovej swap".
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    Já teda už několik let kupuji ponožky stylem, že koupím v Lidlu ty jejích baliky po pěti.. těch balíku koupím asi sedm, osm a na pár let mám vystaráno. A buď je to balík jen samých černých a to se ke každé liché nějaká najde a nebo je to takový ten co má dvakrát dvě barvy a třetí nějakou.. a tam pak se ty liché taky dobře udáváji... Horší když je to pár jeden (hlavně děti) tak to většinou mizi po prvním vyprání... ale dětem je to jedno a tak s radostí chodí s každou jinou...
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    LADY_MYSKA: Nemusíš. Pokud bys je nevyhodila, tak nevylezou. Navíc se díky tomu nemusíš bát, že kdybys třeba nestihla vymést ty pavučiny teď s touhle várkou, že bys pak neměla čím. Ještě ti vylezou náhradnice na vymetení pavučin, který pak můžeš taky bez uzardění vyhodit :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LADY_MYSKA: já jsem ochotná zašít na ponožce "škubu" (tedy díru v jinak pevné neonošené látce, typicky třeba na palci, nebo na vlněných ponožkách na spoji na kotníku), ale rozhodně neštupuju obnošenou. Na to je život moc krátkej.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    TRISSIE: ze jo?

To stupovani, mi prijde, ze to pak na noze musi tlacit a delat jinou neplechu, ne?
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    LUCIASHECK: ale no tak, zacinam vahat
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    RUTHER: stupovat ponozky jsem se nikdy neucila a ani to neni tak nejak v planu

no a na uklid mam hromadu hader k tomu urcenych.. navic kdybych mela taky takove kusy, michalo by se to s kusy na noseni.. jako fakt lepsi vyhodit. Ono stejne tak mam rada vsechno v originalnim obalu a nepouzivam nahradni a neprelevam
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LADY_MYSKA: ponožky, trička a další staré oblečení se používaly v době, kdy nic lepšího nebylo. v době mikrovláknových utěrek a jelenic na okna není důvod, proč děravou / lichou ponožku nevyhodit hned, jak na ni člověk narazí :-)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    LADY_MYSKA: Hlavně se pak nebičuj, až začnou po vyhození náhodně vylézat jejich protějšky :-D
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    LADY_MYSKA: Hele, s ponožkama jde dělat spoustu. Si pamatuju takovej "Hřibek", na kterým se štupovaly ponožky...
    Hříbek (pomůcka) – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/H%C5%99%C3%ADbek_%28pom%C5%AFcka%29
    Zde jsou nejlepší způsoby, jak použít použité ponožky:

Úklid a údržba domácnosti

Chňapka na prach: Navlékněte si starou ponožku na ruku, abyste utřeli prach z žaluzií, stropních ventilátorů nebo nábytku.
    Čištění podlah: Nasaďte si ponožky na nohy nebo na podlahový mop typu Swiffer, abyste vyčistili dřevěné podlahy nebo dlaždice.
    Vysavač: Zakryjte hadici vysavače ponožkou a zajistěte ji gumičkou, abyste vyčistili úzké štěrbiny, aniž byste ztratili malé předměty.
    Leštidlo na boty: Používejte ponožky jako jednorázové hadry k nanášení leštidla na boty nebo k leštění stříbra.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    RUTHER: asi nijak, doma jsem okna nemyla, ze si to ani nepamatuji a kdyby, tak mam hromady hader a netreba pouzivat stare tricka a ponozky

Asi by byla jina situace kdybych bydlela v domku, kde by byla garaz, dilna a zahrada, ale v byte?
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    LADY_MYSKA: nez je vyhodis, vymet staryma pavuciny a otri prach a gratuluju k rozhodnuti a cinu!
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    RUTHER: Použitejma, "za zenitem".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam