• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRISKADebordelizace domácnosti
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MOIRAIN: rucniky na ruce se snazim prat co 14 dni, ale rucnik na sprchu a vlasy pouziju ted v zime 2x tydne a pak vzdycky rozvesim...

v lete asi peru rucniky trochu castej,ale 1x tydne to asi nebude ani tak, tam spis tech 14 dni...

ale OK, pokud bezne lidi tak casto perou a stihaj mezitim susit (me se to rychleji susi az v lete, kdyz je doma na zdechnuti), tak pak jw super ze fly lady to ma s takovou pravidelnosti.

minimalne je dobre, ze su v pondeli muze clovek rict... hm tak minule sem asi nepral, uz bych fakt mel.

nesklouzne to do "kdy ze to bylo naposled?"

pokud to nebylo minule pondeli tak toto je uz treba dodrzet:)
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    MOIRAIN: Sušička je taky "dobrej game changer". Je to více místa, ale prádlo je vysušený za pár hodin. Dříve to bylo neustálé rozvěšování po skládacích sušácích. Které se permanentně, samy, skládaly, ohýbaly atp.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    KRISKA: já ti nevím, ale do ručníku si ruce utírám několikrát denně a sprchuju se tak nějak obden (a nechci začínat nějaký hygiene olympics, fakt), takže 2x použitej ručník za týden fakt není
    je to vlhký a tmavý prostředí, ideální pro množení různých plísní a spol

sušičku mám, ale byla doba, kdy jsem ji neměla, to jsem nosila prádlo do panelákové sušárny

p.s. včera jsem prala 4 pračky, včetně ložního, osušky a ručníky čekají na HO
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Jinak peru denně minimálně dvě pračky, jsme 4.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    KRISKA: to asi bude rodina od rodiny trochu jinak. Když máš třeba malý děti, který si ty ručičky sice umyjí, ale ne úplně dokonale, takže ručník to při každém utření dost schytá, tak ho holt měníš hodně často
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KRISKA: No, mám sušičku, ale zvládala jsem to i bez ní. Teda dětský peru míň často, to zas jo.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: ručníky v koupelně v přízemí, kam si chodíme mýt ruce ze zahrady, nezřídka měním i denně :-)
    jo, no, jsou světlý a je to na nich vidět, ale tak zase že jo, nechceš si utírat ruce do něčeho od bahna :-)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MOIRAIN: jakoze 1x nebo 2x pouzitej rucnik se uz musi vyprat? evidentne su asi prase, vlastne jsem to nikdy neresila, u nas doma se lozni menilo po mesici a rucniky tak nejak podle pocitu ze by se to hodilo a zustala sem v tom rezimu zajeta a nenapadlo me, ze je potreba prat casteji

QUANTI: ja s rezimem za +/- 4 tydny optimalne su na hranici toho co stiham susit, si nedovedu predstavit ze z cca 3-4pracek tydne, co peru, udelam 5 pracek (lozni veme 2 pracky) s tim ze mi lozni vyblokuje na pulku tydne zbytek prani... to se snad bez susicky ani neda stihat susit?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    KRISKA: ručníky po týdnu mají nejvyšší čas
    ložní prádlo podle toho jak se kdo potí, ale 14 dnů je tak akorát
    takové uleželejší ložní prádlo po někom, kdo se hodně potí (ahoj tati), když ho matka namáčela, zapušilo koupelnu čpavkem, co se z toho uvolňoval
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Povlečení měním každý týden, ručníky ideálně dvakrát týdně (správně by se mělo i častěji)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KRISKA: a moment co teprv to lozni... to je po tydnu taky nejak moc casto ne?
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ELIZHANNAH: super, vcera sem prevlekla postel, su o krok napred!

dotaz - neni vymena rucniku 1x tydne moc?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QWWERTY: představ si balkonový/terasový dveře v rodině s menšíma dětma a/nebo slintajícím psem. Jednou za týden to vyleštit je skoro málo :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QWWERTY: smysl je "dát tomu deset minut". Ne víc, ne míň. Neuděláš všechno, jen to nejviditelnější a nejlíp dostupné. Bude to lepší, ne dokonalé.
    Pořádně se věnuješ jedné zóně týdně.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    QWWERTY: mně to taky nikdy s těmi minutami nesedělo, když jsem se o to pokoušela. Zabralo mi to vždy víc času :)
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    QWWERTY: jako že skleněnou výplň těch dveří
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ELIZHANNAH: "vyleštění zrcadel a dveří" .... wat? zrcadlo budiz (ale proc pokud neni spinave?), ale lestit dvere?
    vysavani jenom na 10min? wat? a to mam automaticky vysavac, takze mu staci jenom oddelat z cesty veci ..a i tak je to urcite na vic jak 10 min :D
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Teorie by mi šla, co? :))
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    KRISKA: dneska by podle Flylady měl být pondělní restart domácnosti (povíkendová obnova domácnosti a nastavení domácnosti na nový pracovní týden). Cílem je zbavit domácnost největšího chaosu. Skládá se z následujících úkolů: výměna povlečení a ručníků, vyhození starých tiskovin, časopisů, letáků, vyleštění zrcadel a dveří, utření prachu, vyluxování. Celé by to mělo trvat zhruba hodinu, na každý z úkolů je asi 10 minut.

Kromě toho se i dnes dělají základní ranní a večerní rutiny vč. lesklého dřezu.

Asi bych si měla dát nějaké babysteps...
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ELIZHANNAH: mozna by se dalo neco aplikovat i tady, zkusim si to pocist a treba se muzou delat "uklizeci dny" kdy se nahodi tema a kdo bude mit chut a cas by zkusil aspom meco ten den udelat. nekdy ta spolecna motivace da desne moc energie a chuti.

TRISSIE: jo, presne tak to vidim, jen si predstavim ten cas a prejde me chut zatimco pokud se to dari drzet na te denni bazi, je to desne prijemny... a pak najednou se to 1x nepodari a za tyden...

MOIRAIN: to se mi libi! :D
    pry pokud zena rika, ze ma vseho dost, tak lze:D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam