• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRISKADebordelizace domácnosti
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Spise bych nekde potrebovala “udat” vzorečky čajů, mam jich tu hromadu, ale jak mam plne baleni, tak sahnu do nej a ne do téhle krabicky.

Ono celkove vzorečky nemam rada. Pac po jednom vyzkoušení nejsem schopna říci, jestli mi daná věc sedí/nesedí coz je hlavne u kosmetiky. Pak i strach, jestli to není nějaký archivní vzorek.. nedávno jsem takhle hromadu vzorku vyházela, ten asi dojde na ty čaje, pac je nemam kam dat a některé mam doma už poměrně dlouho
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    KRISKA: tak porad to je vybrany Earl Grey, ktery piju rano s citronem a cukrem, ale uz nekolik let si kupuji sypaný a ted takova chybka… navic fakt jsem z prodejny odchazela tak spokojena, ze jsem koupila jen co bylo potreba a ne dalsich dvacet položek
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    LADY_MYSKA: tak to je pech, vypijes ho aspon?
    radila me kolegyne to nosit do prace, ty co nechci...
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    RUTHER: ja jeste nejsem be stavu potom, k tomu je jeste dlouhá cesta
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    LADY_MYSKA: Nevím, já si potom zval, pomoc, už, když jsem měl uklizený nejmenší kousek, kde se dal někdo pozvat...
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Vcera jsem si jela dokoupit chybějící čaj a dokoupila jsem jeste vanilku, abych si udelala vanilkový cukr a byla na sebe tak hrda, ze jsem z prodejny odchazela jen s těmihle dvěmi věcmi, ale až doma jsem si všimla, ze čaj neni sypanej, jak jsem chtela, ale sackovej 🤦🏽‍♀️

Debirdelizace se zase lehce zasekla, jak mi neni uplne nejlepe. Tedy planu co vsechno vyházím bych mela hromadu, ale ta realizace
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    TRISSIE: fláknu sebou na postel :) nebo hm teplá vana to jistí. Bordel se v pantoflích rozkopává dobře, ale fotbal tu v tom nehraju...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GRANTORINO: tak co já vím, kde se povaluješ, když na tebe přijde líná nálada :-)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    TRISSIE: no my nemáme v bytě žebříky, pohovku ani schody, pardon 😉 no a když lezu na židli, tak bosa no.. to je ale minimálně.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GRANTORINO: pantofle ti v kritickou chvíli může z nohy sklouznout - ať už jde o pantofli na žebříku, nebo o pantofli před pohovkou :-)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    a mame tu novy tyden, takze pondelni pripominka vymeny rucniku a lozniho pradla:)

ja normalne treba moc neutiram prach, ale jak bydlim mezi polema, tak se tu porad desne prasi z pole od techniky a taky tu na vetrnych planich fuci tak, ze mam ten prach fakt i v ocich neustale i kdyz se nehnu z domu...

takze stul s pc otiram pravidelne, na leto dokonce prikryvam klavesnici hadyrkem.

Nekde pred mnoha lety jsem se zbavila vetsiny lapacu prachu.

Jako dite jsem mela celou policku snad metr dlouho a asi 15cm sirokou a bylo na ni vsechno uzitecne - tezitka, konici, ponici, sklene blbosti, darovane blbosti, proste uplne vse.
    ted to 1) nemam ani kde mit vystavene, kdyz muj detsky pokoj byl velky asi jako pulka meho stavajiciho zivotniho prostoru :D
    2) s tim jak se tu na hlavnim tahu a u poli porad prasi...

nechala jsem si malou sbirecku toho nejcennejsiho. pamatku na tatinka, maminku, prarodice z jedne i druhe strany a na moje dve dobre kamaradky. bydli to na noze monitoru, takze na to neustale koukam, kdyz chci a taky to pravidelne utiram, protoze na to dobre dosahnu.

Schvalne, mate techto malych lapacu prachu tak akorat, ze se o ne stihate dostatecne starat, nebo by jich pulka mohla klidne zmizet?
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    RUTHER: asi jsem si pod navstevou predstavila spis dva, tri kamarady, ne kolaudacni vecirek :D to neni nic pro me, ja du za 10 minut spat :D
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    KRISKA: Nevím, no... prý jsou lidé, kteří zbohatli na tom, že koupili ruinu a udělali z ní důstojné bydlení...

No tak když máš prostory, tak můžeš, třeba, uspořádat večírek,... kolaudační... na večírek ti lidi přijedou, rádi, zdaleka...
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    RUTHER: budu prodavat ted pozemek (zahradku) a prodam ho i s tim vsim bordelem co tam je. ano, urcite to pujde tak o 100 000 dolu jen za to, ze novy majitel si naobjedna kontejner a partu a bude s tim mit starosti...

navsteve ke me muze prijit kdykoli, ale nikdo ke me chodit nechce, takze su v klidu (mozna je na vine to, ze nemame ani pohovku, ani zidle pro navstevy? netrapi me to :D on k nam na vesnicu stejne nikdo jezdit nechce, vzdy musim jet na navstevu do mesta ja, pac ja su na to dojizdeni zvykla, ze jo...)
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    Prý uklizené prostory mají větší cenu. ... Dovedu si představit, že cílem je mít pokoj uklizený tak, aby mohla přijít návštěva.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    tak doufam, ze zamereni na debordelizaci uz neni projev krize stredniho veku :D

doufam, ze jsme jen dosahli stadia, kdy jsme dospeli a chceme mit i snadno ukliditelno a nehromadit nadmerne :)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Vzhledem k tomu, že některé z vás znám a vím, že jsme přibližně stejně staré, ráda bych vás pozvala do diskuse, která by vás tématem mohla oslovit: [Krize středního věku, perimenopauza a další radosti stárnutí Andropauzu tu probíráme taky :)]

Ráda bych trošku rozproudila debatu o tom, jak se o sebe v tomto období starat a vůbec se co nejlépe připravit na stáří.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    TRISSIE: v čem je to jiné než ortopedické pohodlné pantofle s plnou špičkou od Schollu?
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    KRISKA: U skla ja hodnotím tvar a nejraději mam hladké stěny a pokud je sklenice zvláštních tvarů a nebo od “kyselého” což často nejde umyt a porad voní po octu, tak ty letí pryč
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ja kdyz narazim na neco, co mi fakt hooooodne moc vyhovuje, tak je nekdy i 2x malo :D

ale to jsou specificke veci.

ECLECTICA: to chce prave si nejak ujasnit, v cem kolik ceho pouzivas a nechat si +1/+2 rezervu, coz muzes dobre zjistit i tim odebiranim... napr. u lozniho pradla se podivat, kolik mas doma sad, ktery nejradsi tocis a ktery sou dlouho nevyuzity, nejakou sadu odebrat treba na 2-3 mesice a podivat se, jestli ti nejak zasadne chybi, dat do toho sklepa, satny, pudu, garaze a dat si treba termin, ze kdyz to do pul roku nebudes potrebovat vytahnout, tak pryc s tim. teda taky podle sezonnosti... a aplikovat to postupne na vsechny aspekty domacnosti.

nektery rady... jako nepouzili jste to cely rok? pryc s tim, jako fakt nevyhodim sneznice za 3k proto, ze loni jsem na nich nebyla, kdyz pujcovne fakt levnejsi neni, je to opruz s jezdenim do brna pro pujcku a vratku, kdyz navic do brna normalne jezdit nemusim a navic mi pujci horsi typ sneznic, nez vlastnim... takze tyhle poucky zasadne ignoruju, ale da se tim nejakym zpusobem inspirovat.

treba nuzky mam troje, v pokoji, v kuchyni a v koupelne, protoze na vsech mistech je pouzivam casto a prijde mi lepsi mit v kazde mistnosti nuzky, nez na jednom miste a porad pro ne "daleko" chodit a pak je "porad hledat" nekde zapomenute, takhle vim, ze ty v kuchyni jsou max na miste, na lince u stroje, ty z koupelny sou v koupelne a ty z pokoje vzdy na psi klecy a nebeham po celem byte, kde jsem je naposledy nechala. Tady mi vubec nefunguje poucka aby stejne bylo na stejnem miste u sebe, protoze to chci mit po ruce snadno a rychle.

ILLUZE: tak to mas o starost min, debordelizujes jiste o fous mene, nez my ostatni:)

Dneska letela stara hnusna ksiltovka, zapomenuty brambory, asi 4 roky proslej ledovej caj, co muz kazdej rok slibuje ze vypije, az na to nehodlam cekat, a muz vyvezl autem tasku skla a elektro odpad (stare ramky, cpu, kabely, baterie a klasicke radio) do sberneho boxu, mel cestu kolem. U nas na elektro neni... (teda doufam, ze to nebude v aute vozit dalsi mesic... :D)

rozhodla sem se, ze nebudu vracet vubec zadne sklenice od marmelad, co dostanu, mam akorat pozadavek od rodinne pritelkyne na vratku sklenicek od jogurtu, cimz je proste ani nebudu skladovat. kdyz si uvedomim, kolik skla ke me prichazi i kdyz nechci, tak myslim, ze i marmeladotvurcum ho prichazi porad pozehnane.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam