• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRISKADebordelizace domácnosti
    ACKO
    ACKO --- ---
    TANKIE_: neboj se vyhazovat, rozdat/prodat je práce navíc
    TANKIE_
    TANKIE_ --- ---
    A je to tu. Budeme se stehovat. Takze prilezitost k debordelizaci velmi zasadni. Tak tu sedim a jsem happy (byt bude vetsi a nas) a zcela vydesena (mam kojence a kvadriliardu veci). Tipuju, ze lepsi strategie je balit jen to, co opravdu chci a zbytek rozdat/prodat a ne shrnout vse na jednu hromadu a az pri vybalovani to resit.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    varka peknych, vetsinou nenosenych tlustych teplych panskych svetru do textilu. Kosile nachystany pro znameho.

vzala sem si jeden svetr po tatinkovi domu. Takovej "pletenej". nosit ho nechci, nesedi mi a material neni pro me prijemnej, ale udelala bych si z nej povlak na posltarek. nevim, zda se to ale nebude desne parat a byla by to zbytecna prace?
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    LADY_MYSKA: rano jsem se divala na sve velice tenke zasoby earl greye :D jestli to mas do obchodu kousek, je to super, donest si jen co potrebujes:)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Spise bych nekde potrebovala “udat” vzorečky čajů, mam jich tu hromadu, ale jak mam plne baleni, tak sahnu do nej a ne do téhle krabicky.

Ono celkove vzorečky nemam rada. Pac po jednom vyzkoušení nejsem schopna říci, jestli mi daná věc sedí/nesedí coz je hlavne u kosmetiky. Pak i strach, jestli to není nějaký archivní vzorek.. nedávno jsem takhle hromadu vzorku vyházela, ten asi dojde na ty čaje, pac je nemam kam dat a některé mam doma už poměrně dlouho
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    KRISKA: tak porad to je vybrany Earl Grey, ktery piju rano s citronem a cukrem, ale uz nekolik let si kupuji sypaný a ted takova chybka… navic fakt jsem z prodejny odchazela tak spokojena, ze jsem koupila jen co bylo potreba a ne dalsich dvacet položek
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    LADY_MYSKA: tak to je pech, vypijes ho aspon?
    radila me kolegyne to nosit do prace, ty co nechci...
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    RUTHER: ja jeste nejsem be stavu potom, k tomu je jeste dlouhá cesta
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    LADY_MYSKA: Nevím, já si potom zval, pomoc, už, když jsem měl uklizený nejmenší kousek, kde se dal někdo pozvat...
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Vcera jsem si jela dokoupit chybějící čaj a dokoupila jsem jeste vanilku, abych si udelala vanilkový cukr a byla na sebe tak hrda, ze jsem z prodejny odchazela jen s těmihle dvěmi věcmi, ale až doma jsem si všimla, ze čaj neni sypanej, jak jsem chtela, ale sackovej 🤦🏽‍♀️

Debirdelizace se zase lehce zasekla, jak mi neni uplne nejlepe. Tedy planu co vsechno vyházím bych mela hromadu, ale ta realizace
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    TRISSIE: fláknu sebou na postel :) nebo hm teplá vana to jistí. Bordel se v pantoflích rozkopává dobře, ale fotbal tu v tom nehraju...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GRANTORINO: tak co já vím, kde se povaluješ, když na tebe přijde líná nálada :-)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    TRISSIE: no my nemáme v bytě žebříky, pohovku ani schody, pardon 😉 no a když lezu na židli, tak bosa no.. to je ale minimálně.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GRANTORINO: pantofle ti v kritickou chvíli může z nohy sklouznout - ať už jde o pantofli na žebříku, nebo o pantofli před pohovkou :-)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    a mame tu novy tyden, takze pondelni pripominka vymeny rucniku a lozniho pradla:)

ja normalne treba moc neutiram prach, ale jak bydlim mezi polema, tak se tu porad desne prasi z pole od techniky a taky tu na vetrnych planich fuci tak, ze mam ten prach fakt i v ocich neustale i kdyz se nehnu z domu...

takze stul s pc otiram pravidelne, na leto dokonce prikryvam klavesnici hadyrkem.

Nekde pred mnoha lety jsem se zbavila vetsiny lapacu prachu.

Jako dite jsem mela celou policku snad metr dlouho a asi 15cm sirokou a bylo na ni vsechno uzitecne - tezitka, konici, ponici, sklene blbosti, darovane blbosti, proste uplne vse.
    ted to 1) nemam ani kde mit vystavene, kdyz muj detsky pokoj byl velky asi jako pulka meho stavajiciho zivotniho prostoru :D
    2) s tim jak se tu na hlavnim tahu a u poli porad prasi...

nechala jsem si malou sbirecku toho nejcennejsiho. pamatku na tatinka, maminku, prarodice z jedne i druhe strany a na moje dve dobre kamaradky. bydli to na noze monitoru, takze na to neustale koukam, kdyz chci a taky to pravidelne utiram, protoze na to dobre dosahnu.

Schvalne, mate techto malych lapacu prachu tak akorat, ze se o ne stihate dostatecne starat, nebo by jich pulka mohla klidne zmizet?
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    RUTHER: asi jsem si pod navstevou predstavila spis dva, tri kamarady, ne kolaudacni vecirek :D to neni nic pro me, ja du za 10 minut spat :D
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    KRISKA: Nevím, no... prý jsou lidé, kteří zbohatli na tom, že koupili ruinu a udělali z ní důstojné bydlení...

No tak když máš prostory, tak můžeš, třeba, uspořádat večírek,... kolaudační... na večírek ti lidi přijedou, rádi, zdaleka...
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    RUTHER: budu prodavat ted pozemek (zahradku) a prodam ho i s tim vsim bordelem co tam je. ano, urcite to pujde tak o 100 000 dolu jen za to, ze novy majitel si naobjedna kontejner a partu a bude s tim mit starosti...

navsteve ke me muze prijit kdykoli, ale nikdo ke me chodit nechce, takze su v klidu (mozna je na vine to, ze nemame ani pohovku, ani zidle pro navstevy? netrapi me to :D on k nam na vesnicu stejne nikdo jezdit nechce, vzdy musim jet na navstevu do mesta ja, pac ja su na to dojizdeni zvykla, ze jo...)
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    Prý uklizené prostory mají větší cenu. ... Dovedu si představit, že cílem je mít pokoj uklizený tak, aby mohla přijít návštěva.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    tak doufam, ze zamereni na debordelizaci uz neni projev krize stredniho veku :D

doufam, ze jsme jen dosahli stadia, kdy jsme dospeli a chceme mit i snadno ukliditelno a nehromadit nadmerne :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam