• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRISKADebordelizace domácnosti
    Třídíme, vyhazuje, organizujeme.
    Máte doma čisté plochy, co dáte snadno do pořádku? Poraďte, jak si držet pořádek, co Vám funguje.
    Syslíte vše a hodíte to na první hromadu, kterou máte po ruce? Jste nerozhodní, co vyhodit, co nechat, jak to uložit? Máte všeho moc nebo tak akorát a byla to dlouhá cesta?

Používáte principy Marie Kondo, Hideko Jamašita nebo třeba Michaely Mrázkové?

Vykuřujete prostory, platíte si kurzy? Jaké používáte organizéry?

Pojďme si vzájemně radit, inspirovat se nápady a fotkami před a po!

Chtěla bych se zaměřit opravdu na téma hromadění, třídění, vyhazování, udržování vizuálního ladu v obytných prostorech, ale nejde o minimalismus, na to je tu jiný klub.

Spíše o udržitelné bytí.

Kam darovat obleceni:
    Darování oblečení - Oděvní banka
    https://www.odevnibanka.cz/
    rozbalit záhlaví
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MACSKA: a vis aspon co v nich je? :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MACSKA: což mi připomíná, že muž loni v září dostal ultimátum na krabici, kam jsem v říjnu 2008 zabalila věci z jeho půlky psacího stolu ve starém bytě. Letos bude plnoletá, ale prej ji můžu vyhodit už 30.6. :-)
    MACSKA
    MACSKA --- ---
    AXTHEB: právě jsem se dopočítala, že mým krabicím v garáži je 15 let. Letos jsem odtamtud vytáhla pár vánočních ozdob, ale jinak mi z toho nic nechybí.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    AXTHEB: toho se přesně bojím :D
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Úklid počká, jdu si dát zmrzlinu
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    a jinak jeste jedna kosile, dve cedecka (do autoradia) a jedno tilko k expedici pro znamou. Vse vyzadane :)

a navic sem si to jedno cd grabla do pc a na oplatku sem smazala nejakou slozku kterou vubec neposloucham, ze se mi nelibi. at ten bordel nepridelavam na disku :D
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    AXTHEB: ja kdyz sem se stehovala od rodicu, tak jsem mela jeste zbytky tam a oni mi vsechno narvali do krabic a jednoho dne zavolali ze mam zbaleno at si to prijedu odvezt...

no tak sem to odvezla a ted po 17 letech se objevuji krabice, ktery mi sice zbalili ale nedali k odvezeni... ne ze by mi to chybelo (nejake sesity, pouzdro ze zakladky, nejaky svicky, cedecka...). ani sem si nevsimla, ze mi neco chybi a celou dobu mi to nechybelo, takze ted kdyz se to objevilo to ani neprobiram a rovnou to jde do kontejneru :D

co mi chybi jsou nejake moje knizky a ty mi chybi celych tech 17 let :D ty se jeste od stehovani predesleho nenasli :D
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    TANKIE_: Metodu shrnout a řešit při vybalování jsme zkoušeli, po dvou letech ještě nemáme všechno vybaleno.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    TRISSIE: taky tak.. kozel pro mne, ovoce pro děti, kapsičky pro kočky. Záleží podle toho čeho čí věcí se zbavuji.. když je to takový do domácnosti, chci za to kočičí jídlo, když to jsou věci dětské, tak ovoce(popřípadě domácí cokoliv k jídlu) a moje, nebo věc, kterou nerada dávám, tak za to chci jeden, dva, tři kozlíky..)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TANKIE_: no nám se ten chlast doma taky spíš hromadí, ale furt je skladnější než to, za co jsem ho vyměnila :-)
    TANKIE_
    TANKIE_ --- ---
    TRISSIE: potvrzuju, mam za trs bananu, domaci zavareninu a pytel zeleniny 8) (jsem trapna, nepiju).
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    jinak dle mé zkušenosti dobře fungujou bartery. V zásadě mám tři cenové hladiny: za čokoládu, za láhev Pálavy, a za láhev whiskey :-)
    TANKIE_
    TANKIE_ --- ---
    ACKO: pravda, pravda. Prodam jen fakt cenny veci a zbytek, co si nyx nerozebere za odvoz, vyhodim.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    TANKIE_: vyhazuju... Vlastně u spousty věcí, co láduju do krabic, nechápu, proč jsem to nevyhodila už dávno..
    ACKO
    ACKO --- ---
    TANKIE_: neboj se vyhazovat, rozdat/prodat je práce navíc
    TANKIE_
    TANKIE_ --- ---
    A je to tu. Budeme se stehovat. Takze prilezitost k debordelizaci velmi zasadni. Tak tu sedim a jsem happy (byt bude vetsi a nas) a zcela vydesena (mam kojence a kvadriliardu veci). Tipuju, ze lepsi strategie je balit jen to, co opravdu chci a zbytek rozdat/prodat a ne shrnout vse na jednu hromadu a az pri vybalovani to resit.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    varka peknych, vetsinou nenosenych tlustych teplych panskych svetru do textilu. Kosile nachystany pro znameho.

vzala sem si jeden svetr po tatinkovi domu. Takovej "pletenej". nosit ho nechci, nesedi mi a material neni pro me prijemnej, ale udelala bych si z nej povlak na posltarek. nevim, zda se to ale nebude desne parat a byla by to zbytecna prace?
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    LADY_MYSKA: rano jsem se divala na sve velice tenke zasoby earl greye :D jestli to mas do obchodu kousek, je to super, donest si jen co potrebujes:)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Spise bych nekde potrebovala “udat” vzorečky čajů, mam jich tu hromadu, ale jak mam plne baleni, tak sahnu do nej a ne do téhle krabicky.

Ono celkove vzorečky nemam rada. Pac po jednom vyzkoušení nejsem schopna říci, jestli mi daná věc sedí/nesedí coz je hlavne u kosmetiky. Pak i strach, jestli to není nějaký archivní vzorek.. nedávno jsem takhle hromadu vzorku vyházela, ten asi dojde na ty čaje, pac je nemam kam dat a některé mam doma už poměrně dlouho
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    KRISKA: tak porad to je vybrany Earl Grey, ktery piju rano s citronem a cukrem, ale uz nekolik let si kupuji sypaný a ted takova chybka… navic fakt jsem z prodejny odchazela tak spokojena, ze jsem koupila jen co bylo potreba a ne dalsich dvacet položek
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    LADY_MYSKA: tak to je pech, vypijes ho aspon?
    radila me kolegyne to nosit do prace, ty co nechci...
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    RUTHER: ja jeste nejsem be stavu potom, k tomu je jeste dlouhá cesta
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam