• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRISKADebordelizace domácnosti
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Držte prosím pěsti, ať to klapne :)
    Prodej bytu 3+kk 76 m², K Beranovu, Praha - Dolní Chabry • Sreality.cz
    https://www.sreality.cz/detail/prodej/byt/3+kk/praha-dolni-chabry-k-beranovu/1309515852

Zároveň bude třeba velmi zintenzivnit debordelizaci, abychom se vešli na prostor menší o 30 m2.

Aktuálně provádíme spíš hru na škatulata, abychom měli byt co nejrychleji připravený na focení. Ten vizuálně čistý prostor má opravdu něco do sebe a je mi teď úplně jasné, že to pro svůj klid potřebuju.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KRISKA: to je samozřejmě takové pikantní, že ti Vietnamci měli za rohem celou dobu, ano sámošku :D, takže bys očekával poněkud jinej přístup k hygieně eh.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    GRANTORINO: prave, letita vrsta to je fakt ranec prace a clovek se stehovanim resi dost veci nez aby jeste misto prace treba suroval takhle hroznej byt... ono bohuzel i v tech obchodech casto hromada plesnive zeleniny, plesnive chladaky, mezitim jidlo... takze asi ten stav bytu nejak odpovida beznemu stavu tech vecerek...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KRISKA: my jsme se snažili si třeba ty skříňku od té mastnoty umejt sami, kuchyň starší děti tam šly umejvat, ale tohle není jen tak, sundat tu letitou vrstvu.
    Já jsem potom brala ještě koupelnu vapkou ty spáry, ale to už nemělo moc efekt. Protože to chtělo všechno defacto vydezinfikovat a vydrhnout tím Jarem... nějaký mrtvý moly ve sklenice neřeším.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    GRANTORINO: tak to hned dava smysl uklidovka na 9h, tohle je fakt lepsi si zaplatit nez aby to delal clovek sam... asi prehodnocuju svoje "su bordelar a neuklizim", mam teda fakt limit v tom ze sem asi 3 roky uz neumyla skrinky nahore, pac i ze zidle je to na me spis vysoko...

nedivim se, ze ses nadsena a diky za tip:)

ja chci dneska vyhodit stare vychozene boty na vylety, ale nejak sem si hla kotnikem, tak dneska jen lezing a motivacni videa :D mela sem v planu dneska velky veci ale za tyden jedu na 180km natezko s krosnou a slapka sla v kotniku o 90°C takze dneska se ani nehnu, maximalne dojdu k pracce :D
    FIFI
    FIFI --- ---
    GRANTORINO: já určitě kontakt využiji, díky.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    GRANTORINO: *tipuju
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    GRANTORINO: *odmastily Jarem... To jsem se vůbec od Ukrajinek naučila, fakt hele skoro všechno jde perfektně umýt Jarem. Není potřeba žádný speciální prostředků odmašťovací. Ony tím myjou úplně všechno.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KRISKA: hele uklidnily mi to po předchozích nájemnících, kteří to sice opustili rychle po výpovědi, ale nechali tam bordel, špínu a prach a nějaký věci. A vše neumyté.

Ty lidi tam IMHO dvacet let neumyli ty kuchyňský skříňky ani koupelnu, v kuchyni tam nechali skleničky a pod tím byly noviny, naprosto hnědý přilepený nějakou dávnou vyschlou tekutinou k poličkám a ty skleničky byly otřesně špinavý, že snad ani myčka by to nedala (to šlo do kontejneru)... celá kuchyň, jelikož to byly Vietnamci, tak absolutně mastná od toho vaření, skříňky zvenku mastnej nános.
    Umělohmotná a rákosová prostírání přilepená mastnotou k parapetům.
    Koupelna, tak tam byl plesnivej(!) závěs odshora dolů, na ten jediné v rukavicích. Všechny spáry plesnivý, to jsem nejdříve stříkala Savem proti plísní a až potom s odstupem 14 dnů to uklizely dnes ty uklízečky, umyly. Radiátory plný pavučin odshora dolů. Okna snad deset let nemytá. Já nechápu, jak v tom mohli žít. Já bych se v takové koupelně ani nemyla. Mně se z toho normálně zvedl malém kýbl, když jsem to poprvé viděla. Jako snesu hodně nepořádku, nejsem žádná bohyně čistoty, i kdyzu se snažím, ale tohle byl kentus. To prostě poznáš, že to opravdu léta nikdo neumyl ani jednou.

No a nějaký lehce bordel po malování se uklízel, ale to bylo to nejmenší.
    Parkety jsou přebroušený, takže ten mastnej nános, jak tam nikdy nikdo neuklízel a jen to zašlapávali vesele do těch parket, asi tam chodili celou dobu v botech typuju. Obrovské škrábance na parketách, jak tam tahali nábytek...To vše je pryč (ty škrábance skoro, ale je to zaretušované).
    Byt je přeštukovaný, kde opadala omitka, odmaštěné, kde bylo potřeba a nově vymalovaný.
    Ten byt snad potřeboval i exorcismus.
    Ale nechali mi tam tři roky prošlou rybí omáčku, porcelánového slona pro štěstí. Nějaký načatý vietnamský čaje.... A zaprášený otevřený biosirupy a zaprášené neotevřené láhve alkoholu. Asi deset flašek vermutu, medovina takový nějaký aperitivy a si pětilitrový demižón zaprášený s neidentifikovatelným obsahem.... Co s tím mám dělat, nevím.

Uklízečky byly pozvaný na 4 hodiny, no bylo z toho 9 hodin, úplně v cajku. Krásné vše odmastily doslova, ta okna umyly (většinu, Všechnopárty nestihly), což se tvářil, že rozhodně nestíhají...
    Takže ukrajinským uklízečky to udělaly perfektně, klobouk dolů. Jinak vše ofiko na firmu, šéf přivezl úklidový prostředky, jednání v pohodě, platila jsme QR kódem, všechno si nechal odsouhlasit ( na začátku říkal, že uvidíme po 4 hodinách, že se to asi nestíhá, ale klidně to protáhnout na 8 a kolem té čtvrté hodiny mi zavolal a řekl, že to vidí ještě na delší dobu těch 9h, pokud souhlasím). Karcher lux, štafle, krabici prostředků, všechno supr... Můžu jedině doporučit.
    Reklama se snad může s osobní zkušeností. Dávám 10/10 a rozhodne si je pozvu někdy na ty krátké domácí úklidy čas od času.... To je lepší než terapie 🍀
    www.cisteam.cz

Sorry za delší příspěvek, jsem plná dojmů dneska z toho :)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    tak jo, veci z police jsem prebrala a pri te prilezitosti prohrabra dalsi cast lekarny a spoustu veci vyhazela do specialni tasky na tyhle pripady a cekajici, az se zaplni a odnese o lekarny
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    HELLENKA: jj, to bych s tim udelala ale i tak sem si nebyla jista. no tak vyzkousim to a nejhur kdyz to hude spatny budu vedet ze sem udelala maximum a vyhodim to:D
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    GRANTORINO: jak to funguje? jakoze ten byt nebyl uklizenej tak ti ho prazdnej uklidili (zametli, vysali, okna a tak?
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    KRISKA: no musis to za-entlovat
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    HELLENKA: libi a mam k nemu extra citovej vztah, prace navic mi neva ale nevim zda se to nebude desne parat, zvlqdnu zkratit kalhoty, ale svadlena fakt nejsu a svetr pletenej z roho mam strach ze strihnu a budu mit klubko niti
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Po 9 hodinách úklidu od úklidové firmy, jsem si stoprocentně jistá že to byla ta nejlepší investice před nastěhováním :) to je tak očistný .. oželim víkend V Jiných Čechách. Tohle je lepší tvl. Ten uklizenej prázdného být, to je krása! To s mi nebude chtít zabordelit :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ale včera jsem odpoledne uklidila v zahradní kůlně. Jak to dělám pravidelně jednou ročně (když se vyndá zahradní nábytek ze zimní úschovy a ideálně ve chvíli, kdy jsou vyndaná kola od auta kvůli přehození), tak toho nebylo až tak moc, jen jsem tam objevila zapomenuté golfky, ty budou chtít vyprat a umýt zahradní hadicí, než je odvezu do charitního obchůdku.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    držte mi palce, já potřebuju uklidit v garáži, přístřešku "pro auto" (auto tam parkuje jen při výjimečných příležitostech, jinak je tam zahradní náčiní a další bordel) a na půdě :-)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Poslední dny věnuji spánku. Ale po dlouhé době jsem se rozhoupala a konečně objednala do kuchyně prodluzku, tak chtě nechtě jsem musela hrábnout do jedné police a obsah mam teď v banánově připraveném k přebrání, mimo jiné jsem tam našla pul litry pálenky, kterou nepiju vůbec.

V rámci včerejšího praní, kdy jsem tu mela tři pračky prádla, tak nsem i doplnila zásoby ( mam 10l nádoby, ze kterých odlévám praci gel, sůl do myčky a kyselinu citronovou).

Ted jsem si na chvilku zalezla, ze si odpočinu a budu si číst
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    KRISKA: tak šítí je samozřejmě práce... pokud k tomu svetru nemáš specifickej vztah anebo se ti ta látka extra nelíbí, tak se to crcaní s tím imho nevyplatí...
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    LADY_MYSKA: Co ti brání odpočívat o prodlouženém víkendu? :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam