• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRISKADebordelizace domácnosti
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    KRISKA: No tak mini ledničku k pohovce, no.
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    KRISKA: S těmi stálými místy... zkus to bezmyšlenkovitě někam odložit, párkát... a uvidíš, jestli to sama od sebe nedáváš na stejné místo.
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    KRISKA: Já myslím, že můžeš třídění použít i na kabelku...
    [RUTHER @ Debordelizace domácnosti]
    Třídění úklidu batohu:
    1) vezmi odpadkový koš, krabici na památkové předměty a krabici na "hodí se do dalších místností ... například koupelna"
    2) postupuj předmět po předmětu
    3) sklo dávej zvlášť, jedno bezpečné místo
    4) třiď na bordel (rovnou odpadkový koš), památkové předměty (do krabice) a použitelné (krabice "do dalších místností")
    5) batoh vyčisti a znovupoužij
    (tm) trojitě tříděná batohu
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    RUTHER: kdyz ja bych potrebovala, aby to misto bylo "dostupne" snadno po ruce.

zakladni kamen urazu je, ze pokud ziju v mikrobyte a dehydro jidlo bydli ve skrini v chodbe, v krabici za krabixi s tycinkama, takze jit do chodhy, otevrit dvere, vyndat na zwm kravici s tycinkama, vyndat krabici s dehydrem, vratit degydro, krabici, drihou krabici,zaveir dvere a vratir se do pokoje a jedeme nanovo... me by proste vyhovovalo mit vse snadno pristupne po ruce, protoze se nedivim, ze kdyz neco uklidit znamena vyndat X jinych veci, tak se to blbe dela... takze ro konci tak ze to nahqzu na hromadu na nekdy a dalsi mesic odkladam vydndavani neceho co je v ceste a opetovnr zandavani..

tedy vnimam, kde ten problem je, ale nevim, jak by sel vyresit nebo zmensit

RUTHER: ano, zodpovednostbi matice bohuzel rika ze v me domacnosti neni nikdo kdo by ho vyklidil za me :D
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    RUTHER: Obecně, každá věc má mít svoje místo. Sám s tím mám potíže. Ale když si zvykneš dávat věc na svoje místo, tak se tam potom snáže hledá.
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    KRISKA: Zaveď zodpovedností matici. Každý si vyklízí svůj batoh sám. Ne, že budeš vyklízet batoh všem.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    TRISSIE: jj, schlamstne vsechno v dosahu...
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    RUTHER: spis je hruza, ze se uklizene veci dostanou do batohu a s nim ven a s prichodem s batohem domu se z totoznych veci stava chaos a bordel :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KRISKA: proto tomu FlyLady říká hotspot - to je takový to skrytý ohnisko požáru, co se z něj vždycky znova rozhoří do všech stran :-)
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    RUTHER: A jak jsme o tom hovořili, zavést hranice na hranicích tvé domácnosti a už tam usměrňovat pohyb nových předmětů.
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    KRISKA: Tok předmětů musíš usměrnit ven ze dveří, ne v místnosti od zdi ke zdi. :-) (nadsázka)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    je hruza, jak rychle se bordel rozpina.
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    LADY_MYSKA: Rozumím, jenom jsem se, nakonec chytl u firmy, která se specializuje vyklízení a vlastně jsem se jakoby nechal vystěhovat / vyklidit na skládku.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    RUTHER: ne, na nyxu uz nehodlam nic resit, stejne tak, jako nikde veci neprodavam, nemam na to cas, nervy.. tyhle kluby mozna funguji v Praze
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    LADY_MYSKA: Nechci ti radit, ale je tady dobrý klub na stěhování (třeba vytříděného na sběrný dvůr)... já takhle začal u taxi, volal na stěhování, až jsem dodávku sehnal.
    [STONED MOVING AGENCY]
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    RUTHER: velmi spatne, musela bych si jej objednat. Jsem tuze lenosna a na tahani veci do sberneho mista nemam vubec nic at moralku, tak cas.
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    RUTHER: ... když jsem vlastně jenom přendaval věci z místa na místo a žádné neopustily domácnost.
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    LADY_MYSKA: A jak to vypadá s kontejnerem? Vyhodné je vyhlédnout si časy, kdy máš někde v okolí přistaevěný kontejner a tam vyhazovat Protože třeba já se takhle zaseknul, když jsem vlastně přendat jenom věci z místa na místo a žádné neopustily domácnost.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Debirdelizace nejak vazne.
    Minuly tyden velka unava, az vycerpani. Kazdopadne se mi podarilo presazet, zasázet kytky, ktere to potrebovaly. Vcera jsem využila pěkného počasí a zaúkolovala jsem pracku, celkem čtyřikrát ( vlastně mam ráda koloběh, kdy jednu várku pověsím a nez dopere druhá várka, prvni je skoro na uklizeni).
    Kdyz se nikdo tu nehlásil k lisu na citrony, dala jsem jej před barak a během pár hodin tam nebyl ( dávala jsem jej tam poměrně pozdě o půl deváté a před pátou ranou tam uz nebyl - tak nevim, jestli to je fakt tim, zr nejsem v Praze a nebo… každopádně fakt nema smysl tam davat věci za zlomek či za odneseni, smutne zjištění).

Mela bych se více zaměřit zase na třídění, vyhazování věci
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KOPRETKA: IT by ale vedel kde je:D ale tyhle maly veci se ztraci nejsnaz:D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam