• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRISKADebordelizace domácnosti
    FIFI
    FIFI --- ---
    KOPRETKA: Presne, pod tlakem to jde lepe.

S tou tyci jsem to ale nepochopila, co je to za tyc? 🤷‍♀️
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    KOPRETKA: a nevím co s tyčí. Prodávat se mi ji nechce, v kanceláři by to vypadalo dost divně a když jí dám do obýváku, tak pak bude přesně v půli dataprojektoru a přijdeme o rodinné filmové večery.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    Já jsem pronajala od srpna sklep.. musím ho vyklidil.. začínám být v panice... Už jsem teda udala dětská kola a jednu te dvou sekaček.. naštěstí piáno může zůstat.

Ale zase mně to pod tlakem jde hodně rychle!
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    dnes probehla vymena mysky, tak jsem si nechala vysat i pocitac a pod stolem.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    MULTICAT: ja jak knizky nakupuji, tak pujcuji.. ale ne vzdy knihovna ma knizku, co chci cist, navic ted hodne prechazeji na ebooky, ale jak mi ji neposlou do ctecky, je mi takhle sluzba na nic
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    FIFI: jojo, luxovat se taky chystam.. ale nastesti prodluzka je podel zdi a jinak kabely mam chyceni k te zadni desce na stole, takze mam pod pc stolem jen tu prodluzku, ale ten chuchvalec za bednou... ten asi taky nezminuju :D

akorat ze na stul s vysavacem nechci, protoze to bych vysala i pametovky a sluchatka a... :D
    FIFI
    FIFI --- ---
    A toto (s pronajemem) je vyreseno:

GRANTORINO:
    JARDABEREZA:
    ALONSY:
    CUKI:

Je tam nova kuchynska linka, mycka, MWT, sporak a v kuchyni chybi jeste nejake dodelavky (sklo mezi skrinkami, napojeni digestore apod).
    Nabytek ma pronajimatel vlastni, priveze si tam vlastni pracku a susicku, zbyva na to upravit zasuvku (nedali jsme tam zasuvku na dva spotrebice).
    Topeni je privezeno z Plzne, vycisteno, natreno.

Najemnik je kamarad. Necha si tam udelat vestavene skrine, svetla si koupi vlastni, aby se mu libila.
    Verim, ze to bude vsechno OK.
    FIFI
    FIFI --- ---
    KRISKA: Ty kabely jsou mor, tam jsou chuchvalce prachu furt!
    U ma takto: To mas chuchvalce za lednickou, na stole u pc, u prodluzovacky, u zasuvky, kde je napojena stolni lampa a napojeny vysavac, u dalsiho pc v dalsim pokoji, v dalsim pokoji je elektricky klavir a bedynky k nemu, taky je tam primotop. Vsude by to chtelo zvednout, hezky pod kabelama vyluxovat a tam kde nejsou koberce, to pak vzit na mokro.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    musim se pochvalit. utrela jsem po nekolika mesicich VSECHNO nadobi a umyla okapavac, podlozku a kus linky pod. taky uz zkousim prat tu podlozku s hadry v pracce. drzte palce, at ji vyndam celou :D

vcera debordelizace pozustalosti po prarodicich. hromada prace ve vic lidech a sklep, kuchyne a kulna, ty by potreboval jednou tolik prace, co jsme tam uz ztravili. 4x 5-6h odhadem ve 3-5 lidech. a to jsme psala, ze byli z dnesniho pohledu spis minimalisti.

a to jsme se nedotkli vpodsate nabytku, ten bude zustavat na miste... to odvezt by byl masakr.

uz nekolik let si planuju udelat taky poradek na pc. porad se mi to uplne nedari, i kdyz narazove delam male krucky. ale chtelo by to uplne komplet vyresit asi logictejsi strukturu, a ne ze puvodni, ktera se zacala pouzivat pred skoro 30 lety se spis jen nejak rozsiruje ale optimalni nebyla, nebo... byla, na ty tri slozky tenkrat :D dnes by to chtelo ji mit nejak lepe organizovanou logicky, ale jak... hm... pak by nevznikali mozna ty problemy s duplicitou nebo ze neco nemuzu najit. no projit by to chtelo.

povesena pracka, vymenene rucniky, doplnene mydlo. na stole hromada prachu, fakt ho utiram kazdej tyden a stejne z te silnice co mam 3m od okna a 30m mam cele lany poli, to se neda, tady je to porad masakrt... a mezi kabely od mysi, klavesnice smotanymi... blbe v tom drobnem se to utira
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MULTICAT: ja chtela pred lety taky se vratit do knihovny, ale knihy ktere jsem chtela nebyli zasadne nikdy ke cteni dostupne :D navic nedky ctu tu knizku i pul roku, takze.. :D
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    KRISKA: ja začala znovu chodit do knihovny. Je to skvělý!
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    LADY_MYSKA: restorio ma mozna dpd k domu
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    TOOMIX: jednou jsem vyuzila, ale trvalo to pomerne dlouho a mam pocit, ze svoz uz nedelaji. I do toho boxu to musis zabalit.. stejne tak mam nejaky blok knizky balit a davat do Martinusu
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    LADY_MYSKA: rohlik.cz je sváží, případně alzabox nebo zbox no... ale levné knihy byly na tohle nejlepší
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    TOOMIX: by se mi zase hodila nejaka moznost knizky odnest, jak meli v levnych knihach, pac balit a nekam je posilat se mi moc nechce
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ZIDANE: knihobot, občas čumím kolik dostanem za knížku, co jsme chtěli hodit do popelnice. A naopak, občas dostanem pár korun za něco, kde bych čekal daleko vyšší částku.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    KRISKA: masla premenuji na ghii a jinak je vzdy jedno ve dverich lednice, netreba mit dalsi u zeleniny. Cokolada tu neni
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    LADY_MYSKA: to je mksto a cokolady v parnem lete:D
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    potkala jsem v Lidlu ty krabičky, tak jsem jich pár vzala na vyzkoušení… asi dobrý, ale vadí mi, jak v zásuvce zůstalo volné místo, kam by rádo něco zapadlo.

KRISKA
    KRISKA --- ---
    ZIDANE: s knizkama mame obecne problem asi jako narod:D ja treba mam rada detektivky edgara wallaceho, ale mam maly byt a usoudila jsem, ze si necham 5 nej a zbylych 15 dam pryc.
    hodne mam rada cestovatelske knihy, ale spis nez cestopisy takove pribehy o stezce ceskem, pct a tak. kdyz jich prectes 20, zvladnes vybrat ty co se ti libili vic a min...

stare knihy musi delat misto novym. kdyz zvladnes vyradit treba 3 knizky, ktery vis, ze uz nikdy neprectes, budes mega dobrej a 3 nove se ti do knihovny vejdou.

rekni si... kdyby horelo, zachranil bych tuto knihu? :D kdybys ji pujcil, zapomel komu a on ti ji nevratil, chybela by ti?

taky je reseni kupovat eknihy, coz castecne delam.

ale ja prectu 1 a koupim 3... dala sem si 3 roky zpet takove predswvzeti ze mohu koupit jen tolik knih kolik jich prectu ale zvladla jsem to jen prvni rok a taky sem jich po letech precetla asi 30:D jinak tech 10-15...

no a nebo chod do knihovny, a kup si domu pak jen ty co nejdou pujcit nebo po precteni vis, ze je potrebujes.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam