• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    KRISKADebordelizace domácnosti
    ILTU
    ILTU --- ---
    GRANTORINO: Já už právě vyzkoušela kdejakou firmu, uklízeček se mi tu vystřídalo... Ty na doporučení byly skvělé, ale po čase s uklízením sekly a hledala jsem zase. Měla jsem i hospodyni, ale ta mi přerovnala být (to bych asi zvládla, byť "techničáky" na dvojčata mi dala do krabice od bot za oblečení a půl roku jsem je hledala 😜 ) a začala mi sem nosit různé ozdobné krabičky na věci (to už jsem nezvládla).
    Největší problém jsem měla s firmami typu uklízečky.cz, kdy mi pokaždé přišla jiná dáma. Některé byly lepší, jiné slabší, ale nejhorší bylo furt dokola vysvětlovat co a jak.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    GRANTORINO: to zni, ze si to vazne moc uzivas a nasla jsi tu svoji cestu:)
    privezla sis stehovajim neco cos mohla vyhodit ve starem byte?
    a jak jste se zabydleli?

ja v pondeli porad myslim na rucniky dle fly lady, ackoli je ne vzdy v pondeli peru, ten reflex spojeny s pondelim tam zustal:D

ale jinak mi ten system prijde dost slozitej aby si to clovek pamatoval z hlavy.

ja mam pro zmenu doma hlodavce velikosyi krysy:( napred mi prislo pred mesicem ze ma pesdivne nakousanej pytel od granuli, pak sem nasla 3x s odstupema si tydne vzdy vyzranej banan a slupky roztrhany, ted sem to i zhalidla jak to ultra rychle mete psima dvirkama z kuchynr a pasticku jsem prestehovala od kose kde sramonil pred tydnem k lednici kde sramotil ted. musim koupit vic pasticek, ale nevim kam ke mam polozit aby sem to debilni zvire nelezlo.

a psovi se vyhyba, ten by si s nim poradil evidentne...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Jako takhle já tady taky ty tři hodiny uklízím s ní, protože to nikdy nestihnu připravit, ale ve dvou to odsejpá. Muž se s dětma zdekuje pryč.
    No já jedu z jednoho konce bytu postupně to prostě naklízím a ona to meje, luxuje, vytírá, háže do koše... A já ji instruju, přitom vyhážu tříděný odpad, vařím.
    A za tři hodiny máme hotovo, já navařeno. Už je to rutina. Mám box s úklidovými prostředky, ten vytáhnu. Všecko nachystaný. No a občas to a občas ono podle potřeby.
    Vždycky o něco lepší a rychlejší.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    GRANTORINO: jako tady to - Pravidelný úklid (3h+)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ILTU: haha :D zcela jednoduše... objednala jsem je u úklidové firmy normálně na fakturu. Jako nechci dělat reklamu, ale už se mi jich tu vystřídalo šest a všechny byly perfektní a taky jim pokaždý můžu znovu říkat to samé XD a pak už je nikdy neuvidím. ... Jako Šehrezáda tvl. Vyhovuje mi cena i to, že je to spolehlivý přes rezervační systém.
    Ale příště už si asi řeknu o Mášu, je sice ukecaná, ale stihla toho nejvíc a byla taková veselá. Případně pokud chcete, aby moc nemluvila, doporučuji Táňu. Něco na středu je Natálie, s tou jsme kecaly dvě hodiny a třetí hodinu už jsme obě nemluvily.
    ČISTEAM.cz – Úklidy, čištění a péče o vůz v Praze
    https://www.cisteam.cz/
    ILTU
    ILTU --- ---
    GRANTORINO: Jak jsi ji našla?
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    GRANTORINO: digestoř rozmontovat* :))
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Taky mne ten bordel přestal tak rozčilovat. Vím, že až zas přijde,tak to úklidíme a bude to v pohodě. Ten výhled je vždycky k nezaplacení. Už mne nerozhází, že dcera v jednu ráno včera polilola podlahu v koupelně jarem a všude to rozpatlala. Nebo že po bytě rozdrobila plátkový sýr a nasypala ho všem do bot...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Btw nejlepší terapeut je Ukrajinská uklízečka... Stojí na tři hodiny jako hodina terapie, můžete jí meldovat u toho do hlavy, co chcete (ne jako normálně si povídáme obě, ale tak jako je to v pohodě :) ) a ještě Vám u toho uklidí a máte pořádek, což je někdy zdaleka lepší než terapie a pořádek je fakt důležitej. A když je to zkušená žena, naučíte se různý lifehacky, jak pořádně uklidit a srovnáte si, co vlastně je zbytečný uklidit a rovnou je lepším se toho zbavit. A ty naprosto uklizený čistý plochy miluju. A tam nevracíte zbytečný věci,ty putujou rovnou do koše...

Co jsem se už naučila.
    1. Na všechno je univerzální čistič JAR. // Teda někdy je ještě potřeba odmašťovač silnější. Ale v podstatě tím umejou všechno.
    2. Podlahu lze umýt Domestosem. Dneska to normálně polila čarou domestosu v kuchyni na dlaždice a vytřela kýblem horké vody a mopem.
    3. Koupit si kvalitní prostředek na vodní kámen, ne každej je kvalitní, prej koupím něco v pohodě v Lídlu (?).
    4. Nejlepší je začít kuchyní, pak koupelna, záchod a obývák, podlahy na konec.
    5. Digestoř se dá rozmnožovat a pořádně vyčistit.

Teď mi chodí 2x za měsíc, vždycky je to ještě o něco lepší a spokojenost +200% se stavem bytu. Prostě dvakrát za měsíc je to jak z katalogu, nejlepší!
    Po stěhování je tu samozřejmě stále po 3 měsících spoustu nedodělaných věcí, ale už je to k bydlení a líp se to řeší, když je uklizeno.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ja ted nasla letni sukni odlozenou pro kamaradku s tilkem a podvlikackama... hm, hm... mam co delat nestrcit to zpet do skrine
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ILTU: Je to hrozně těžký
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ILTU: to me moc nefunguje... :D teda u obleceni minimalne ne... ale s tim povlecenim to zni jako fajn napad vybrat si to nej.

ale zvladla jsem vyhodit par drobnosti z krabice z blbostma na vandry a zvladla sem si nekoupit nove ponozky za vyhozene tak dlouho ze jsem uplne zapoela ze by se mi je chtelo kupovat :D takze odkladam.
    ILTU
    ILTU --- ---
    AXTHEB: To bych měla zkusit. I s trička a ve skříni. 😍❤️
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ILTU: udělej to obráceně. Všechno to dej na hromadu vyhodit a vytahej z toho troje povlečení na každou postel a tři ubrusy na každý stůl.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GRETKA: Obávám se, že tam už je to prostě ztracené ,-)
    Ledaže bych je nechala i přešít 😅
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    ILLUZE: Hedvabi se dá barvit. Takže jestli vše ostatní až na barvu v cajku, tak to stojí za úvahu.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Jinak u nás je teď vtipná situace - kamarádka mne obdarovala poměrně drahými kousky oblečení.
    Část jsem udala dcerce. Já si nechala jedny červenorůžové šaty z hedvábí. Cena bratru v řádu desítek tisíc. Akorát, že na můj vkus docela divoký potisk, takže ven v tom nepůjdu, nosila jsem je doma.

A můj muž je doslova nesnáší. Fakt z nich má osypky.

No a co teď s nimi. Na vyhození to není.
    P.S.
    Přitom dokonale chladí 😅
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MACSKA: Mně dobře opakovaně zafungovala ta skříňka na našem nádraží ,-)
    Mamka mi vozí ty pseudočasopisy typu Chvilka pro tebe apod., odtamtud to vždy do pár dní zmizelo.
    A kupodivu i kvalitní knížky ,-)

Na ty dětské teď zafungovala knihovna ve Vidě.

Vinted mne naprosto míjí, dávám to do kontejneru pro charitu. Nechápu, že na to má někdo nervy a čas se tomu věnovat.
    MACSKA
    MACSKA --- ---
    TRISSIE: já si vždycky říkám, že to prodám, ale pak si představím to drbání na vinted a jde to k popelnícím/do popelnice.
    (ale teď aspoň nesu další tašku do knihobotu)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KRISKA: ještě jsem měla vázu z růžového zlaceného skla, kterou jsem dostala od kamarádů jako poděkování za pomoc se smlouvama na koupi bytu.
    vzhledem k tomu, že už jsou rozvedení a ten byt prodali, tak váza letěla do popelnice :-)

(jo, šlo to prodat, asi, ale po dvou letech od rozhodnutí "jde z domu", kdy tu furt strašila a já přemýšlela, jak se jí teda správně zbavit, ta popelnice byla velmi úlevná)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam