N_I: Když dávám fotky z hor, tak na většině z nich nejsem vůbec. A pak jen zmíním, co dělám a co plánuji, spíše suchá fakta bez emocí nebo přesvědčování v okruhu přátel. Na příspěvky typu "pokud máš rád XYZ, tak musíš přijet do ABC" jsem vyloženě alergický.
Lidi vám obecně přejou úspěch, ale jen pokud nejste úspěšnější než oni. To je pak začne srát. Hlavně když jim to dáváte najevo nebo je to vlastně jediný důvod, proč jste to zveřejnili :-D
Co se týče kariérních věcí. Nerad si pročítám LinkedIn. Lidi, které sotva znám, křičí do světa svůj kariérní posun. Naučil jsem se XYZ a dostal jsem na to papír ABC. To je fajn, ale pokud k těm lidem nemám bližší osobní vztah, což je v profesním světě málo lidí, tak to pro mě má nulovou hodnotu. Naopak mám rád když lidi sdílí praktické know-how. Technické anebo nějaké příklady pokud jde o soft skills. Motivační citáty a prázdná zamyšlení vnímám spíš jako pozérství.
Já jsem si všiml, že lidi chtěli několik let možnost debugovat UXP ve VSCode místo nástroji co jim dalo Adobe. Sdílel jsem, že pracuji na debuggeru a vypadá to slibně a dostal jsem nejvíc pozitivní odezvy na LinkedInu ever. Teď už to mám hotové a plánuji to vykřičet do světa na všechny strany. Budu se tím chlubit a mít radost z lajků? Ano. Budu si tím dělat osobní reklamu? Ano. Dostanou ti vývojáři zadarmo nějakou zajímavou hodnotu, která jim pomůže? Také ano. Za mě je to více win-win situace.