• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    N_INebezpečí sociálních sítí - téma kyberbezpečnosti pro děti, dospělé, důchodce
    RADIQAL
    RADIQAL --- ---
    MARTI_SANKY: Hoka je v klidu, mluvim rozumně až chytře, dyť se jich ptá na názor na Turka, Dubai, Velkou válku… moderátor je pomalejší, ale když někdo zvládne ukokukat Lexe Friedmana… Omar má přehled, a pořad má jasnou strukturu. Pro cílovku ‘fans’ je to podle mě super dlouhej formát. A skedovanost má slušný tisíce a stabilní. Ten první odkazovanej dil s Žluťákem10 byl spíš odstašující, a vzbuzující lítost. Neznal jsem. Je to vlastně bizzare (rozumějte krásná-děsuplná ilustrce) co ta “pozornostní ekonomika” udělá dětskymu mozku.
    N_I
    N_I --- ---
    MARTI_SANKY: Ten kluk je podle mě takto i přirozený. V dnešní době to ale mozek často přepne do okamžité reakce - vysmažený.

Určitě si pamatuji ve třídě a škole dost lidí, kteří mi přišli také hodně zvláštní, jen dnes v tom ihned vidíme vysmažení?

Co a jak berou mladí, je ještě tenčí led. Je to jejich věc. Pochopení podle mě vede ke sledování podobných videí bez úsměšků a opovržení ještě před. Pomáhá mi také mluvit s mladšími i venku a mile, neinvazivně.

Druhej kluk dělá křoví a za mě to moc dobře vypadá a je to takové divně nervozní.

Holka je tam vlastně milá a docela mi přijde dobře repre tuhle věkovku, sama mluví že bere léky na nemoc a smažit nemůže.
    MARTI_SANKY
    MARTI_SANKY --- ---
    N_I: Já to neberu s opovržením. Jen se to snažím pochopit. Já často nerozumím, co tam říkají. Ano neovládám jazyk dnešních teenagerů, ale to není ten důvod. Proto mě zajímá ten kluk má nějakou vadu, nebo je po nějakém dojezdu? Opravdu to nepoznám a nechci mu křivdit. Absurdní drama nebyl nikdy můj šálek čaje. Ale děsí mě, že nevím. Ty děti jsou odhadem ani ne 20let ode mě. A já jim nerozumím. Děti mé sestry jsou jen o málo mladší, ale u nich jsem si nic takového nevšimla.

Dělá to věk? Drogy? Alkohol? Nemoc? Nebo asociální bublina na sociálních sítích?
    N_I
    N_I --- ---
    Je to ta největší zkratka, kterou mozek dokáže udělat - jsme starý- proto nechápu - oni jsou asi vysmažení.

Ta holka mluví o tom, že nic nebere, má léky na epilepsii. K pochopení dochází podle mě až ve chvíli, kdy člověk neudělá okamžitě stop - jsou vysmažení. Tak se to pochopit nedá. Mraky věcí, o kterých tam mluví jsou zajímavý z hlediska tématu klubu a je to sonda do jejich životů.
    MARTI_SANKY
    MARTI_SANKY --- ---
    RADIQAL:
    Pokud to není parodie, tak jsou fakt všichni tak šíleně vysmažení? Tedy přesnějí holka už má absták a kluci teprve dojíždějí?

Já bych to chtěla nějak pochopit co se tam opravdu děje. Možná už jsem asi fakt stará. Ale nechápu ten "sakrasmus"
    N_I
    N_I --- ---
    dnes titulka idnesu

N_I
    N_I --- ---
    XCHAOS: Čas trávený s AI se ale podobně natahuje, jako čas trávený na sockách, proto to házím i sem.

Jinak trousit při pozorování a snahy pochopení mládeže něco o pilulích, diagnozách, parodiích - vlastně to okamžitě shodit ze stolu, je dle mě obrovský úkol pro nás všechny, jak k tomu nesklouznout.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    N_I: tohle se snažím tlačit tady: [Artificial Intelligence AI]

je teda pravda, že samotné sociální sítě jsou nesrovnatelně méně energeticky náročné, než AI... v tom jejich nebezpečí není.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Short videos may hinder learning by fragmenting attention and memory, study finds
    https://phys.org/news/2026-06-short-videos-hinder-fragmenting-attention.html
    RADIQAL
    RADIQAL --- ---
    MARTI_SANKY: Parodie myslim to nebude. Ironie, sarkasmus a absurdni talk show určitě jo. Trochu trash style je to pozadí, ale to je jen past na “stary lidi”. A největší úlet je ten sidekick, co sedi a čumí…
    MARTI_SANKY
    MARTI_SANKY --- ---
    N_I: To pravdu není parodie? Kdo na to může koukat? A co má ten klučina za diagnózu? Nebo to jsou jen nějaké pilule?
    N_I
    N_I --- ---
    Umělá inteligence ohrožuje přírodní zdroje pro mnoho lidí, varují experti OSN — ČT24 — Česká televize
    https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/veda/umela-inteligence-ohrozuje-prirodni-zdroje-pro-mnoho-lidi-varuji-experti-osn-374216?
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    N_I: Ta je teda hustá. Sjel jsem všechno, co mi tiktok v mobilnim prohlížeči dovolil. Taková lidová ultrasorostá temná barbie.
    N_I
    N_I --- ---
    Ten rozhovor a vůbec kanál Omarovo je skvělej. Je to otevřená brána do toho, co se mezi mladšími lidmi děje. Není to parodie. Můžeme jako zbytek stárnoucího světa nadávat na mraky a mluvit dokola, jak byla tráva někdy nějak zelenější. To ničemu neprospěje, myslím.
    MARTI_SANKY
    MARTI_SANKY --- ---
    N_I: To má být parodie čeho přesně? Už jsem asi stará bréca, ale jsem moc ráda, že nemám děti.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    N_I: A Charlie Kork si na tom taky založil živnost. Jezdil a jeho content stál na tom, že stíral studenty...
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    N_I: Btw Mancinkův výlev s Hillary Clinton byl vlastně out of context a byl to jen content farming
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    N_I: No. Influencer tam je minimálně jeden. Turek je ryzí influencer. A všichni vlastně najeli na tenhle influ-styl. Viz Lady Hranolka...
    N_I
    N_I --- ---
    opravdu skvělá sonda

KIKIDRAHOSOVAA POSLOUCHÁ POSSE - OMAR SHOW vol. 14
    https://youtu.be/VsT6K9g36iM?t=843
    N_I
    N_I --- ---
    N_I: asi algoritmus:)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam