• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    FLUOPredikční trhy - Polymarket, Kalshi apod. - fungování, regulace, výzkum, mediální pokrytí...
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    FLUO: Aha, inovativní audítko. Preferoval bych to o pasivním příjmu.
    FLUO
    FLUO --- ---
    RUTHER: to za me neni jakkoliv uzitecna informace pro kohokoliv :D. Snad krom lidi, kteri by chteli dopatravat moje penezenky. Navic nezpominejme, ze Polymarket je v Cesku zakazany:

Česko zakázalo Polymarket, blokace proběhne do 15 dnů - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-ministerstvo-zaradilo-platformu-polymarket-mezi-nepovolene-internetove-hry-310962

...takze tak.
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    FLUO: Jak jsi na tom se ziskem / ztrátou za poslední týden, například... ať se máme od čeho, tématicky odpíchnout.
    FLUO
    FLUO --- ---
    RUTHER: priklad ceho presne?
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    FLUO: Dobře, tak to široké téma zužme tím, že nahodíš nějaký příklad.
    FLUO
    FLUO --- ---
    RUTHER: Pokud prohrajes 5x cely banroll, tak je velmi pravdepodobne, ze bud nemas vyhodu oproti trhu, nebo sazis moc agresivne / mas spatny money management.

Tak ci tak by uz i jeden prohrany bankroll mel byt signalem pro vraceni se do faze navrhu strategie, testovani a paper tradingu, nez zacnes znovu riskovat realne penize.

Tohle je hodne siroke tema a tezko radit, kdyz clovek nevi, co presne delas a ceho se snazis dosahnout. Ale z moji zkusenosti vetsinou lidi selhavaji uz v te fazi navrhu. Ze nechapou zakladni veci ohledne pravdepodobnosti, jak testovat strategie, aby si clovek nekontaminoval data, nepreoptimalizoval model apod. Nekdo ma pro tyhle veci dobrou intuici, jiny si k tomu musi nacist hromadu materialu, dat si nejake online kurzy apod. A ani to pak neni zaruka, ze bude nekdy vydelavat. A jestli resis zrovna Forex, tak tam bych rekl, ze je to jeste tezsi nez treba prave predikcni trhy, protoze je to mnohem dospelejsi / efektivnejsi trh. Je tam vetsi konkurence. A retail brokeri jsou prevazne scam.
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    FLUO: Dobře, tak dejme tomu, že to 5x zkusím a 5x prohraju všechno. To je tak můj případ. Moc smysl mi to nedává.
    FLUO
    FLUO --- ---
    RUTHER: ano, presne proto pouzivame risk-adjusted metriky

RUTHER: x% drawdown sam o sobe zas tak moc o dane strategii nerika. Muzes byt hodne uspesny sazkar a vsazet matematicky optimalne, abys maximalizoval dlouhodoby rust bankrollu, tedy podle Kellyho kriteria, a pak budes mit nejspis dost velke drawdowny. Muzes byt mene uspesny sazkar a vsazet matematicky neoptimalne vzhledem k maximalizaci rustu (treba 0.1x Kelly) a budes mit mensi drawdowny.
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    FLUO: voe, to je 1:500 ty držení indexu
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    FLUO: Dobrý no, a tedy drawdown je všechno nebo nic? Buď vyhraješ x-násobek nebo prohraješ všechno, ne?
    FLUO
    FLUO --- ---
    FLUO: Pro kontext, Sharpe 0,34 je nizsi nez dlouhodobe Sharpe SPY, takze pri zohledneni rizika nevypada tahle strategie ani lepe nez obycejne dlouhodobe drzeni akcioveho indexu.
    FLUO
    FLUO --- ---
    RUTHER: Trochu mimo tema, ale tohle mi prijde jako typicky profil strategie z nejake copy trading platformy a kdyz vidim vsechny ty statistiky na jednom miste, tak mi v hlave naskoci hned nekolik vykricniku.
    • Nizke Sharpe, ackoliv je uvadena navratnost vysoka a max drawdown jen 8.58%. To potencialne ukazuje na nejake skryte riziko, ktere se neprojevi v PnL grafu, ktery jinak vypada hezky.
    • Relativne maly vzorek obchodu a k tomu prumerna ztrata o dost vyssi nez prumerny zisk
    • Z-score naznacuje, ze ty jednotlive obchody jsou na sobe dost zavisle, bude tam zrejme autokorelace mezi jednotlivymi vysledky. Takze to nelze brat jako 198 nezavislych obchodu, ale ten efektivni vzorek je vyrazne nizsi.
    • Maly prumerny zisk na obchod (1.4 pips) - tim padem to cele dost visi na te win rate + dobre exekuci. Drobne zmeny jednoho nebo druheho z toho udelaji ztratovou strategii.
    • MAE graf ukazuje, ze ten clovek nechava obchody "vyhnit" - nektere lehce ziskove obchody byly v prubehu treba -200 az -400 pips.

Jinymi slovy - tohle je profil strategie, ktere bych se obloukem vyhnul.
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    ... ta mínuska, jedná se o nějaké dráma? Mně jenom zajímá, jestli s tím má více drawdownu, než na forexu. Jednoduše.

RUTHER
    RUTHER --- ---
    RUTHER: Chci se naučit tvojí metodu. Ale předtím mi ukaž, že opravdu funguje. Simple & Easy.
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    RUTHER: Ale pučovat a lhát, to šlo každýmu.
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    FLUO: Je to jednoduchý. Ukaž, co si vydělal. Nenašel jsem tradera, kterej by mi ukázal svoje výsledky.
    FLUO
    FLUO --- ---
    RUTHER: ty vazne nectes, co pisu. Naopak rikam, ze na tom vestina lidi prodelava.

Viz treba:

Only 1 in 5 Polymarket traders ever turns a profit. We checked all 1.5 million wallets. | CrowdIntel
    https://crowdintel.xyz/blog/only-1-in-5-polymarket-traders-profitable
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    FLUO: Jestli tě to baví, pošli přehled sázek a výdělků, pro zajímavost. Docela by mě zajímalo, jak tvoje gamblerství vypadá doopravdy. Versus tyhle polopravdy, jak na tom všici bohatnou.
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    FLUO: Nevěřím gamblingu jako ty.
    FLUO
    FLUO --- ---
    RUTHER: Prijde mi, ze ani poradne nectes, co pisu. Vsechny penezenky / profily na Polymarketu jsou verejne. Veskera aktivita je ulozena na blockchainu. Muzes se zpetne podivat na jakoukoliv penezenku a vsechny jeji obchody. Znam jejich penezenky. Vim, ze jsou ziskovi napric tisicovkami ruznych trhu. A jsou top v tom, co delaji. Kdyby svoji expertizu uplatnili jinde, tak by dost mozna vydelavali podobne penize.

A ne, je spis tak 6-8 loseru na jednoho viteze, alespon tady ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam