• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS
    ANNA
    ANNA --- ---
    ještě si dovolím symbolickou poznámku.
    v onom dokumentu je ukázán nějaký keltský artefakt, nevím přesně jaký, mísa, či džbán apod., který má pod okrajem vzor skládající se ze slunečních kotoučů a kachen (vodních ptáků).
    nedávno o téhle symbolice byla řeč tady:
    [ Slované - historie, náboženství + české národní povědomí ]
    ANNA
    ANNA --- ---
    XCHAOS: může,) resp. v onom dokumentu razí teorii, že Keltové (možná ještě pod jiným jménem) připutovali do Evropy ze stepí +/- Ruska a Střední Asie. stejně tak v Mononoke jsou minimálně imo šintó prvky, přičemž šintó minimálně imho čerpá od Ainuů, přičemž ainská mytologie nese "pansibibiřské" prvky... můžu se na to dívat jako dvě větve rostoucí do různých stran,)
    (jinak Duch lesa je *,)

    s těmi zvířaty - ono je to zvláštní, ze školky a dalších naléváren si pamatuju poučky o plachosti divokých zvířat a návazné mýty. sama pozoruju přímo i nepřímo jev, kdy divoká zvěř jeví jistý způsob zájmu o lidi, jsou-li tito v jistém stavu mysli.
    jinak bych se nesoustředila na to, jestli tam byla postava s parohy, většinou je cit směrodatnější, než jestli pasují data.

    přijdemi, že skutečnost je mnohem živější, než co z ní často dělá lidská mysl,)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ANNA: zpět k těm keltům.. já jsem kdysi zažil, že z lesa vystoupilo zvíře a přišlo k mě... ale žádná postava z parohy u toho nebyla. ale skutečně jsem tehdy byl v dost pohnutém stavu mysli (spánková deprivace, smyslové přetížení .. filmy na festivalu, ne techno). šel jsem to "vychodit" do lesa, a skutečně min. dvě různá zvířata se ke mě docela přiblížila a nebála se mě (srnka a myš .. teď bych mohl halucinovat že to byl ve skutečnosti jelen s parohy a vyslal mi myš jako totemové zvíře :-) ale to si nepamatuju). nechci být cynik a doufám, že to nebylo tím, že by měla vzteklinu :-) (divoká zvířata se pak nebojí).

    každopádně dík za počtení.

    jo... a postava s parohy se objevuje i v Myiazakiho Princezně Mononoke... což je japonské a snad to nemůže být ovlivněné přímo Kelty (nebo může ?)
    ANNA
    ANNA --- ---
    XCHAOS: mně na tom přijde nejzajímavější asi to, kolik sexu/"sexu" se odehrává v mysli, tzn. zírám často na různé kontexty (těžko říct, do jaké míry lze říct něco o vztahu Keltů k sexualitě). třeba různá tabu a omezení, která v naší době a prostředí přešla do skryté podoby, ztratila rituální rozměr (což je otázka), zdánlivé otevření prostoru, který dříve kontrolovala...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ANNA: no Keltové a promiskuita jsou vůbec zajímavé téma.. epos Mabinogiana začíná něčím jako je seriál výměna manželek na Nově (akorát na rok, místo na týden) .. a keltské Beltane zase byly ve skutečně zase svátky plodnosti, kdy byla dovolena (rituální) promiskuita...
    ANNA
    ANNA --- ---
    XCHAOS: asi máš nekeltské symbolické smýšlení, co se jistých věcí týče,))
    to je stejně zajímavý, jak se u nás říká "nasadit někomu parohy" v příslušném smyslu, zatímco co jsem se tak většinou setkala se symbolikou paroháčů u tzv. přírodních kultur, jde o zvíře oplývající sexuální přitažlivostí a potencí... tam by nechtít být paroháč mohlo znamenat brzo se stát naším paroháčem,)

    btw. vyšel v nějaké levné dvd edici dokument o Keltech, Keltové I a II.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ANNA: kelty já rád... ale zase to že by mi vyrostly na hlavě parohy mě přeci jen znepokojuje... :-)
    ANNA
    ANNA --- ---
    John Matthews
    Keltský šaman
    Alternativa
    1995





    ANNA
    ANNA --- ---
    viz
    [ Znamení ve kterém se narodíme - má vliv na člověka?...poznej své totemové zvíře... ]

    ale osobně mám pocit, že to je něco na způsob horoskopů z časopisu. minimálně to, že jsem nenašla zdroj z čeho tohle vychází a podle čeho se to "třídí".
    LOOK
    LOOK --- ---
    MIRIS: pak je otazka, k cemu ti bude to vedet, pokud nechces/nemas v umyslu samansky pracovat. meditace je trosku obecny pojem. trik/hint: junga aktivni imaginace :)
    _JOAN_
    _JOAN_ --- ---
    postavení měsíce při narození ;-)
    _JOAN_
    _JOAN_ --- ---
    MIRIS: podle postavení měsíce - bohužel nevim, co to je za typ astrologie - ale odvozuje se to podle postavení měsíce...mimochodem sem utrousil vtípek, že kamarádka je určitě veverka a nakonec to vyšlo mně(ani sem nevěděl, že tam je taky zařazená) :-) tak třeba na tom něco bude
    MIRIS
    MIRIS --- ---
    hm se dívám je to docela byznys dneska .D třeba tady http://www.volny.cz/karelputz/druidska_zvirata.htm chcou 7500 žeano...mno vlastně sem ho zkoušel hledat formou meditace ale zatim neuspěšně ale prostě v tom budu pokračovat a kdyby měl někdo nějaký konkrétní trik sem s tím : )
    MIRIS
    MIRIS --- ---
    _JOAN_: astrologicky zjistil???
    _JOAN_
    _JOAN_ --- ---
    MIRIS: možná náhoda, ale kamarádovi to sedlo - nejdřív bubnovánim viděl sovu a pak si zjistil astrlogicky a taky mu to hodilo totéž
    ANNA
    ANNA --- ---
    plus narazila jsem v jedné knize na docela dobrý návod, až budu mít čas, zkusím opsat/ofotit.
    ANNA
    ANNA --- ---
    imho ta cesta do spodních světů je vlastně cestou do úrovně, kde se utlumuje ego v tom běžném, každodenním projevu. s uvolněním "filtrů" a autocenzury vnímání (sebe-vědomí) se vědomí otevře přesnějšímu, opravdovějšímu, hlubšímu, bytostnějšímu pohledu-prožívání - pokud jde na tuhle cestu se záměrem poznat "své zvíře", manifestuje se mu jeho osobitá bytostnost ve formě zvířete.
    ale ony manifestace se můžou během života, jak člověk vyrůstá ze svých forem, měnit, není to jako jít si koupit králíka do zverimexu,)
    jinak "návodů" bude asi i na internetech spousta.
    LOOK
    LOOK --- ---
    MIRIS: samanskym cestovanim sestoupis do spodnich svetu a tam ho potkas. nejakym odvozovanim napr. od data narozeni bych spis neveril...
    MIRIS
    MIRIS --- ---
    jak se dá zjistit jaký je moje "pomocný zvíře"?
    DIVA_BARA
    DIVA_BARA --- ---
    Ahoj ja jsem si buben od Ooržaka objednala .. jsem ve velkém očekávání:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam