YANINNA: j, hezké, moc rád bych tě potkal, škoda že cestuješ. Vždycky jsem si přál potkat někoho s takovým darem. Jednak bych mohl sdílet. A jednak, když si dva vidí až na dno, nemohou před sebou lhát, přetvářka jde stranou, a i ten nejhlubší "kal" lidské existence může klidně na světlo, protože kdo tohle vidí, nechápe ho jako "kal".
Mám to tak, že to probíhá stále, jen když chci, mohu se přepnout do ještě hlubšího "módu", kde už jde skoro předvídat, jak se lidé zachovají. A ten je potom podobný jak píšeš- v tu chvíli zvýšení energie, tranz až bych neřekl, ale trochu tím směrem- a potom jsem také vyčerpaný. Při normálu ale energeticky v pohodě. Jen si to občas neuhlídám a řeknu lidem věci, které samozřejmě totálně popřou, a jejich pravdivost se ukáže až časem. A také se mně kvůli tomu často lidé bojí, že v nich vidím věci, které by nechtěli abych viděl, nebo chtěli, abych viděl jinak, tak jak je chtějí ve své masce prezentovat. Lidi vůbec tu pravdu moc neradi...
Narozdíl ode mne při tom zřejmě zůstáváš otevřenější a bereš si to více do vlastních emocí. Je to ženské, ale potřebuješ se naučit rozlišit svoje emoce od těch přejatých. Často to dost splývá. Musíš vědět, že některé z těch emocí co cítíš, nejsou tvoje a brát je tak. Až tohle pochopíš, pravděpodobně to dokážeš i vypnout.
Měla by ses naučit také rozumět tomu, co ve druhých vidíš. Vím, že ten dar nese i to, že tomu přirozeně rozumíš, i když třeba nevíš pořádně co to cítíš a nedokážeš to pojmenovat. Ale myslím rozumět také z pohledu druhých, jak to chápou (či spíše nechápou) oni. Osvědčila se mi kombinace meditací a psychologie, jenže s tím, že nesmíš brát úplně vážně ani jedno z toho :) Z psychologie spíš to alternativní (tady bych C.G.Junga doporučil) než to tradiční. Pokud ten dar máš, jsi odsouzena k tomu nevěřit žádnému dogmatu, žádné pomocné berličky tě nemohou dlouhodobě podepírat. O to je težší čemu věřit, protože všechno "už hotové k věření" po čase prohlédneš. Určitě věř tomu co cítíš, povede tě to.
Až zase někdy zavítáš do čech, rád bych se s tebou setkal. Jsi zvána na čaj :-)