• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    OGMIOS: jestli máš nějakou praktickou zkušenost stim černonožskym medicínským kruhem ?
    jestli si řešil nějaký vlastní věci a jak si to řešil ...

    obecně ..
    jak se sežene adoptivní otec, matka, prarodiče, kde se sežene mentor ... co jestli otec i matka jsou ještě dostupní, jak v jakých situacích pracovat snimi a tak podobně :-)
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    JASONEKK: Vítej v internetovém diskusním foru...:_)))
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    :)
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    Jen k zamyšlení: Všimli jste si toho, že se tu krom občasných odkazů na weby a akce nenachází skutečné hodnotné informace? Na otázky odpovídáme otázkami a já se ptám, jetli je to tak podle Vás dobře? Pojdme s tím něco udělat. Děkuji
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NIKOPOL: co te zajima?
    ID_0
    ID_0 --- ---
    ZIVA: duch kapitalismu tu řádí o sto666
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    hele .. chodí sem někdo z kruhu Pablo Russella?
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    PRASAD: fakt jo ? :-)

    PRASAD
    PRASAD --- ---
    Ja myslim ze v Cr pracuji dosti silny a kvalitní samani.Bych je moc nepodcenonval.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    tak nějak...
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    evropskeho ducha? myslis ducha kapitalismu?:)
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    ZONKER: inu by mne zajímalo kdo probudí evropského ducha. Jen takový malý dotaz, tu bohům libou meditaci s bude moci člověk s cirquem zažít za 2000 kč za díváním se dírkou v šapitó nemílím li se? Omlouvám se za sarkazmus ale podle mě to bude extrémě drahá duchovní záležitost...
    ZONKER
    ZONKER --- ---
    Pokud nekoho zajima
    Během celého roku 2012, a to 21. března na jarní rovnodennost, 21. června na letní slunovrat, 21. září na podzimní rovnodennost předvede Cirque du Soleil unikátní představení, která budou zaměřena na témata spojená s pochopením starodávných moudrostí, tajemství Velkých změn, které se po věky dějí, a pochopení propojenosti mezi tajemstvím srdce a probuzením lidského vědomí.Každé představení bude zprostředkovávat přání, aby se mysl a srdce znovuotevřely a mohly tak postoupit v procesu Nanebevzetí a k vyhlídkám na krásnou budoucnost celého světa.
    Série úžasných vystoupení bude uzavřena čtvrtou velkolepou událostí, která bude vysílána živě, a to z Velké pyramidy Chichen Itza v den Zimního slunovratu roku 2012. V tento večer bude Cirque du Soleil vystupovat po celém území tohoto komplexu. Pyramida v Chichen Itza bude přeměněna na pódium, na kterém budou své neuvěřitelné kreace a artistické kousky předvádět účinkující ze zmíněného souboru ( více informací na www.cirquedusoleil.com ). Carlos Santana, který je již přes padesát let tím, kdo předává dál „hudbu sfér“, bude zmíněné celovečerní představení uvádět. Během akce se navíc uskuteční obřad s posvátnými insigniemi Mayů. Ti sejdou z hor, aby se osobně připojili k oslavě zimního slunovratu.


    Cirque du Soleil

    Ve 23:11 hodin večer, kdy dojde k propojení planety Země a Slunce s Galaktickým středem, povedou Mayští stařešinové s Cirque du Soleil řízenou meditaci, která propojí srdce více jak dvou miliard televizních diváků a vytvoří prostor pro přijetí světla Bohyně, která k nám bude vysílat bezpodmínečnou lásku. Nadešel čas, aby období, symbolizované odděleností, skončilo. Tato událost stejně jako všechna další představení a rituály povedou k tomu, aby se společný sen stal skutečností a pomohl nám rozšířit vědomí natolik, abychom si vzpomněli, kdo doopravdy jsme a jak vykročit z Temnoty směrem ke Světlu.
    Pro více informací – www.cosmicmysteries.com
    Napsala – Cal Garrison, Sedona ( autorka pěti knih, např. „Astrologie pro rok 2012 a dalšího období“)
    Překlad – Gabriela Dušková (gabisoul77@gmail.com),Blanka Hrubá ( blanka.hruba@gmail.com )
    Zdroj:https://docs.google.com/document/d/1zBIcUUZa6JJguCEuhWuSODS7qFajMGBA20ThRIedwxk/edit?hl=en_US&pli=1
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    Jsem taky zvědav :) Zatím jsem se tu ptal na pár konkrétních témat a výsledkem bylo dost obecné uzemnění.... tak také doufám v další podrobnosti... předem děkuji ;)
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    nebo jste dělali, kolikrát, jak to dopadlo (i subjektivně), co děláte, kolikrát to bylo, co byste chtěli dělat .... a vůbec co zkoumáte, kolik lidí to čítá, děláte to nějakým způsobem organizovaně?.. atd
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    CUCHULAIN: oka ... a můžeš sem popsat třeba i heslovitě ... ke kterým řemeslům se vztahujete, kolik lidí to čítá a kolik mistrů v tom či onom řemesle ..

    a ze všeho nejvíc mě zajímájí ty pohanské tradice jak jsem psal ... můžeš napsat něco konkrétního, co děláš / děláte ?
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    BROZKEFF: jojo.. ještě doplníme nějaké srozumitelnější texty :-)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    BROZKEFF: K té druhé části citátu od Pecka ještě doplním toto. Jsou křesťanští kněží, co nechtějí na základě osobní anamnézy zájemce tohoto zájemce pokřtít, protože bezvěrec, pohan, nebo co. To je ta stejná omezenost. (Svatopluk Karásek argumentuje velmi trefně tak, že tímto aktem se kněz místo pozice pokory před Bohem troufá stavět na jeho místo, aby rozhodoval o tom, má-li člověk právo na to být křesťanem, dojít království nebeského a života ve věčnosti ... upřením křestu se člověku de iure upírá tento duchovní cíl a na této rovině dochází k porušení přikázání desatera "Nezabiješ", neboť co jiného je tento rozsudek (upření účasti na životě věčném) než duchovní vraždou?
    Analogicky podle mě platí, že New age skupina, co hlásá universální lásku, poznání absolutní pravdy, jednoty v rozmanitosti, apod., vlastně namísto směřování k té tolik zprofanované "Jednotě" vytváří kolem sebe skleník, tj. aktivně podporuje další vyhraňující tendenci "my vs. oni" a jen další posilování duality, o které se zároveň hlásá, kterak je třeba ji překročit, neboť je ve formě ega kořenem všeho zla. Považuji takováto selhání za vzorný příklad těžké nevědomosti. Přitom obyčejná logika by dokázala tento rozpor okamžitě najít. Ironií je, že právě tato logika, která by dokázala upozornit na odbočení od cesty takto hrubého charakteru, je tak často příznivci New age směrů po vzoru středověkých misomusů odmítána jako "zlá racionalita".
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    CUCHULAIN: Je Kruh života spíš

    a) nějaká životní filosofie / spirituální systém, nebo
    b) model pro fungování skupin/komunit, nebo
    c) něco úplně jiného?

    Na mě to v současné podobě působí smíšeným a chaotickým dojmem, kdy to je takový kočkopes mezi (a) a (b) a pořádně vlastně ani jedno.

    Bez konkrétnějších informací nemám žádnou motivaci si pořizovat jakési DVD, byť je na něm 8 hodin jakéhosi záznamu. Nešlo by průběh takového setkání popsat na webu?

    Co mě hodně zarazilo bylo tohle sdělení: "Důležité je, aby jádro dokázalo vyloučit ze svého středu člověka, který nesdílí stejnou základnu a vášeň." To dost radikálně odporuje tezi, aby "složení jádra bylo hodně různorodé" a "Všichni členové jádra mají stejný hlas". Jak může být množina zároveň hodně různorodou a zároveň totálně homogenní co do "základny a vášně" (což vlastně moc netuším co je, překládám si to jako "názor na věc", "ideologické brýle")

    Tu větu čtu tak, že "kruh života" je označením způsobu vedení lóže/sekty a ne otevřeného společenství oslavujícího člověka a život. Nejzásadnější rozpor je v tom, že na první pohled se kruh života snaží působit jako způsob, jak udělat komunitu lidí žijících v pravdě, ale pod slupkou je pravý opak.

    Znáš Peckův koncept vytváření komunit? Mrkni sem na výpisky z knihy: http://komunity.vsieti.sk/node/8
    Klíčová teze je tato:
    Komunita je a musí být všeobsažná.Velkým nepřítelem komunity je výlučnost. Skupiny, které vyloučili odlišné lidi, protože byli chudí nebo pochybovační nebo rozvedení nebo hříšní nebo jiné rasy či národnosti, nejsou komunitami; jsou to klišé – vlastně obranné bašty proti komunitám. Trvalé komunity musí bez výjimek klopýtat přes stupínky, jimiž se blíží k všeobsažnosti. Ale pro většinu skupin je jednodušší vylučovat než shrnovat. Kluby a korporace jen málo myslí na to, aby byli všeobsažné, pokud jim to nepřikazuje zákon. Na druhé straně opravdové komunity, chtějí-li komunitami zůstat, vždy směřují ke svému rozšíření. Komunity se neptají: “Jak si zodpovíme; že jsme přijali tuhle osobu?” Místo toho se ptají: “Bude ospravedlnitelné, když tuto osobu nepřijmeme?” Ve vztahu k jiným seskupením podobné velikosti a účelu jsou komunity vždy relativně všeobsažné. ( — s46)
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    NIKOPOL: rád. jen co tak napsat :-D ...

    obecně se zaměřujeme na řemesla, pohanské tradice a zveme k tomu naše známé.

    také s tímhle zaměřením souvisí tzv "Učení kruhů", kterému se teď věnujeme. Tuhle myšlenku k nám sice Robert Stojící medvěd (šaman Čerokí), každopádně se jedná o tradice naše - podle toho, kdo se účastní :-)

    jedná se o obnovu tradic a návrat k přírodě, přirozenosti, svobodě a pravdě.
    prozatím proběhlo jedno dvoudenní setkání a pokud má někdo zájem, nabízím z této akce skoro 8-mi hodinový záznam na DVD v ceně 530,- Kč včetně poštovného :-)

    také jsem v rámci tohoto projektu založil stránky http://KruhyZivota.cz
    obecně slouží k předání základních informací a kontaktů na jednotlivé "Kruhy života" - informace a kontakty budou postupně přibývat :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam