• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    F0N: Kecy v kleci.
    PRASAD
    PRASAD --- ---
    F0N: treba proto je dobré mít svého učitele,který nám ukáže jak se tem problémum vyhnout
    F0N
    F0N --- ---
    NIKOPOL: ja konkretne robim s energiou stromov, lesa, vzdy je to konkretny zamer a konkretny "problem" a cakam na obraz, ktory pride. Niekedy tym obrazom nerozumiem a az spatne sa to posklada do dajme tomu energetickej formy - dost tazko sa o tom pise je to vzdy pocitove.

    Cestovanie robim iba v pripade nudze, je to pre mna najviac vycerpavajuce a vacsinou som zistil, ze ak nedavam pozor tak sa na mna lepia kadejake "bytosti" ktore potom zivim a prechadzaju do "beznej"reality. Chce to skill a mat pevne stanoveny zamer preco TAM ides.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    no ja si delal reiki kurzy v anglii tak o ceske scene nic nevim. ono stejne jde o to ze na reiki ti ukazou jak se da pouzivat tobe vlastni schopnosti a je potom na tobe to realizovat. ja treba s energii delal odmala a pak jsem zabrouzdal do samanismu a tam to taky bylo a pak reiki a tam to taky bylo a ja si jen rikal, ale tohle prece znam. ale musim rict ze na tech reiki kurzech mi ukazali zpusoby aplikace o kterych jsem nevedel. treba to ze reiki jde nabit trosku baterka. kdyz vam nestartuje auto kvuli prazdny baterce, dejte baterce 10min. reiki a naskoci ;) :D jinak hoponono se mi taky libi. muj nahled na to vsechno je, ze jak reiki, samanismus ci cokoliv jineho jsou jen jine aspety jak pristupovat k realite. takze s chuti do toho, kazdymu vyhovuje to jeho ;)
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    NIKOPOL: .. ad záměr si přeřikám na začátku: pak probíhá cesta a pak to případně nějak dlouho pracuje a dotejká ... (chtěl byste se někdo podělit o zkušenost s nějakou konkrétní prací a jejím průběhem?)
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    OGMIOS: no já to právě taky dělal tak jako, že prostě máš záměr, kterej si řekneš na začátku cesty a stim se pak celá cesta odvíjí a v rámci toho pak řešíš nějaký dílčí věci ...
    to reiky mě zajíma (skoro bych chtěl vědět jestli máš kontakt na nějakýho důvěryhodnýho reikistu zasvětitele) .. teď jsem byl na semináři hoponopono .. což mi přišlo je takový havajský reiky (chápete to podobně? máte zkušenost?) a ta práce mě dost zaujala/inspirovala právě pro to, jak se tam pracuje se záměrem


    OGMIOS: je tak, klacík, co dělá, že tě poslouchaj .. ale co je imho mnohem důležitější je to, že se to řídí jakýmsi zákonem čtyřech :-) ... to si právě myslim. že by se mělo zavíct jako pravidlo pro takovýhle jakoby duchovně zaměřený diskuze :-)
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    S tím záměrem souhlasím, je potřeba mít otázky a dostávat odpovědi. Snažím se to tak realizovat.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    OGMIOS: je to asi jako jit do banky zadat o uver na podnikani, taky clovek musi vedet co chce :)

    jinak cestovani za pomoci bubnu je jen soucast praxe/zivota, veci prichazeji vsemozne a tak nejde o samotne cestovani ale o to dostavat odpovedi ci pripadne uzdravovat atd atd.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NIKOPOL: no prace se zamerem, jak pracujes, treba si vem priklad ze potrebujes vedet jaky bude zitra pocasi, tak jdes na cestu a drzis tuhle otazku v mysli, proste na to myslis ale ne zase tolik aby to prehlusilo vsechno ostatni a nechas se doplout tam kde vedej jaky bude zitra pocasi. alespon tohle je pro me celej zamer, samozrejme ze se to da i jinak. podle dulezitosti mise se ruzne pripravujes. pokud je predulezita tak muzes stravit pripravou treba tyden, mesic ci rok ci dyl. neni to jen o ceste za pomoci bubnu ale treba i veci jako vison quest a podobne. vzdycky je dobre mit zamer, vedet co ocekavas, protoze kdyz jdes do takovyhle veci jen se zvedavosti tak je to natolik obecny ze se ti nemusi dostat zadne odpovedi. proste mit zamer je dulezity pro to dostat odpoved ci dobrat se toho co je potreba.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NIKOPOL: ja myslel ze mluvici hulka je klacik kterej ti doputuje, ty mluvis a mluvis avsichni musej poslouchat protoze mas hulku :D co vic ?
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    je mi taky trošku líto, že v tom návalu (na téma, jestli je šaman guru nebo učitel případně jestli to může být jedno a to samé) se ztratil poukaz na instituci mluvící hůlky (případně kdo o tom něco ví a co, případně, kdo o tom nic neví, ale zajímá ho to)
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    F0N:
    OGMIOS:
    JASONEKK: mě by třeba konkrétně zajímalo jak pracujete se záměrem a jeho směrovánim ... případně můžete popsat i jaký konkrétní témata nebo kategorie záměrů si doposavaď ukládáte při vašich cestách (což trochu implikuje otázku jestli praktikujete .. i mě třeba zajímá takový to jakože u děláte cestu s nějakým záměrem, něco se odehraje, (přez, co odpověď dostáváte (jak popsal OGMIOS) .. a od jakého typu partnera takové odpovědi dostáváte, případně vůbec kam a jak často cestujete, případně s jakými entitami se setkáváte)

    pokud vám teda případne záhodno se o tom bavit, svojí nevoli případně svobodně a otevřeně vyjádřete :-)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    JASONEKK: no je pravda ze kazdej ma jine zazitky/vjemy pri ceste s bubnem a kazdej ma ty vjemy skrze jiny podil z nasich smyslu. ja treba mam dost vizualni ale zase pak musim to taky spravne pochopit. vim ze nekdo si pekne i popovida a tak se mu dostane jasnych vysvetleni jak a co. asi to je o tom kde se kdo nachazi. osobne mam problemy s tim udelat nejakou rozumnou cestu s bubnem sam. parkrat jsem byl na workshopech a tam mi to slo pekne, ale zpatky doma uz to tak nejde. takze spis jsem zacal delat ty veci jinak a buben vyuzivat jinak. kuprikladu bubnuju a zpivam tim se mi dari lip koncentrovat energie a tu pak vyuzivam a delam reiki veci nebo tak.
    F0N
    F0N --- ---
    NIKOPOL: ano mam nejake skusenosti. :)
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    OGMIOS: To souhlasim a tak se také budu snažit o konkrétní dotazy nebo aspon zůžit rozsah :) Momentálně začnem tím co otevíral Nikopol a pokračoval bych v dotazu... Jaké máte zkušenosti s šamanskou cestou (cestou bubnů)... co při tom vnímáte, vidíte, cítíte? Já osobně pracuji na tom, abych se vyladil. Osobně mi probleskují obrazy a silné pocity horka, vznášení a intenzivní světlo. Nedokážu si vybyvit místo, kde bych pout začal - vysvětluji si to tím, že nemám zde místo, které by splnilo mé vnitřní požadavky na takové místo. :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    JASONEKK: nejlip se sdilej zazitky kdyz se nekdo pta konkretnejs. pac kdyz se nahodi prilis obecny dotaz, tak taky prijde prilis obecna odpoved :D
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    Jak říká Nikopol. Podělme se o skutečné zážitky a prožitky ze stavů mimo "solidní" svět. V tom každý šaman hledá sílu, energii, vědomisti a rovnováhu. Osobně jsem až po tom co jsem slyšel vyprávět někoho jiného zjistil, co jsem v minulosti zažil. Neuměl jsem to "zařadit" a jen jsem to přkročil, ale po letech jsem se díky tomu k těm zážitkům vrátil a pochopol je. Mluvím o stavech změněného vědomí a napojení se na takzvanou kosmickou inteligenci. Dnes vím, že to opravdu existuje a je se snažim nasát dost informací pro můj další posun...
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NIKOPOL: no ja byl parkrat na workshopech(vychazejicich z nadace Harnera) co se zabyvaji samanskym cestovanim. a tak jsem si to vyzkousel. veskrze lehce naucitelna zalezitost. kam ale svou otazkou smerujes, co te zajima? jinak u zadnyho samana jsem se vylozene neucil. takze muzu mluvit jen z pozice toho co jsem potkal doposavad.
    ATREY
    ATREY --- ---
    LODBROG: Prastil jsi se nekdy poradne do palce, ci jinou podobnou vypecenost? Co jsi citil? Zkurvenou bolest, ta zastavila ten kolotoc myslenek v tve hlave a ty jsi jen citil tu zkrvenou bolest a BYL JSI V PRITOMNOSTI a bez prace. Tak takhle nejak to je. Kdyz ridis auto je tam nekdo kdo ridi a nekdo kdo to vnima - neni je jen rizeni auta. atd.
    Nikdy jsi se toho nezbavil, ale jen zapomel. Stale to mas s sebou.
    Spal vsechny knizky, jen ti zamotavaji hlavu.
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    LODBROG, FON, SLAPPY: děkuji (případně že by semnou někdo souhlasil - tak děkujeme) za exkurz do vašeho chápání pojmu a funkce gurua .. nicméně si nejsem jist, zda-li jsme se tím nedostali trošku mimo téma :-) ... cht+l bych se zeptat, jestli má každý jeden z vás osobní zkušenost s atrálním cestováním na principu šamanské cesty, případně s jinými šamanskými nástroji ... dále pak jestli se někdy pokoušeli nebo asporovali na to stát se žákem nějakého šamana, snažili jste se u něj něco naučit, případně jestli vám bylo předáno nějaká hodnotné moudro od takové osoby ?

    předchozí by mě zajímalo i u OMNIGOSE a PRASADA

    případně jak dlouho ajak často jste se vlastnímu experimentování na tomto poli věnovali ?

    děkuji :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam