• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    JASONEKK: hehehe :D jo o stovikach mi povidej, pamatuju co jsem se navalel na louce a bastil az se mi kroutily palce na nohou :D a zustalo mi to tyhle ochutnavaci nalady :D jak jsem v lese tak bastim jehlici, smulu, kdyz jsou tak vsechny mozny lesni plody..no ten zivot je super vlastne :D
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    OGMIOS: Jojo:) jitrocel na rány a ono to fungovalo :) Šťovíky jsem snad cejtil a jedl kvanta :) A různe bobule a plody :) Pak jsem nemusel běžet domu na jídlo. Zatim děti nemáme, ale toho Duška doporučuju:) Je to fakt inspirace ;) tady máš první: http://www.youtube.com/watch?v=rXRyJkHAIAk ostatní se nabízí samo:) Jsou tam tak jednoduché poučky, že mi to přijde opravdu jak uder na hlavičku společnosti... pak třeba napiš, jestli budeš mít chuť názor;)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    JASONEKK: jj, taky kdyz jsem byl malej tak jsem pouzival bylinky jak mi to prislo..treba na poraneni jitrocel atd..dneska zjistuju ze to bylo prekvapive spravne kdyz si zjistuju co ktere byli dela :)
    jinak jo, ten system vychovy je divnej..sam mam dcerku a rikam si jestli se dokazu z toho zabehlyho systemu vychovy dostat...no uvidime :)
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    OGMIOS: to jsem dělal jako malej a to je zajímavé, že jako dítě jsem snad ani neměl info od lídí kolem co jist, ale tak nějak mi to bylo jasné! Co sníst a nemít žízeň a co jist na hlad :) Ale už jsem na tu dovednost zapoměl... pan Dušek to říká dobře v té "hře" 4 Dohody... neřeknu to stejně, ale: systém skrze rodiče učí děti tomu "správnému" to jak myslet, jak cítit a jak vnímat :) A to je to proč jsme jací jsme:) Sorry za offtopic, ale nějak mi to z toho vyšlo samo ;)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    JASONEKK: aha, vidis to, nekdy je dobry si nejdriv precist a ne ze ja zral bobulky z ty chvojky rovnou..ale nic mi nebylo :D ja to nekdy asi prehanim v ramci poznat se s rostlinou zeru co najdu :D
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    OGMIOS: Co se týká těch alkaloidů, tak to jsem asi vážně poplet :) Ale i tak se tu píše o otravách (wiki). Že si můžeš odpálit ledviny... ale Jalovec Chvojka "Jalovec chvojka klášterská je jedovatý a může způsobit těžké a chronické poruchy, ale obě rostliny se velmi liší vzhledem a lze je těžko zaměnit." Takže co to děla? :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    JASONEKK: pockej jedovatej? nepletes si to s tisem? :) z jalovce jsem se jeste neotravil :D
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    ho ..
    Dioscorides v 'De materia medica' také doporučuje rozdrcený jalovec, rozetřený na penisu nebo v pochvě před stykem, jako antikoncepci.
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    aha :)
    Jalovec obecný - Wikipedie
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Jalovec_obecn%C3%BD
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    díky všem za příspěvky;)
    NIKOPOL: Jalovec by mně taky zajímal, neb z dob mého dětství jsem o něm slyšel jak je jedovatej jako většina kytek s alkaloidy :)
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    NIKOPOL: a co přesně děláš s jalovcem? to zní zajímavě..
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    mně přijde šalvěj jako ženská a šalvěj divotvorná se tak rozhodně prezentuje :-) rozhodně se ty dva druhy hezky doplňujou, ale zrovna šalvěj vůbec neumim popsat, jak je zvláštní :-) na čistění prostoru je opravdu silná.. tento rok mi krásně vyrostla lékařská venku, předchozí rok doma v květináči moc nerostla, ale na záhoně jela jak blázen..
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    já si přesně nejsem jistej se kterou přesně to mám zkušenosti ... jestli s tou lékařskou nebo přeslenitou .. ale funguje mi
    hlavu mi to chvíli motá, pak se ale většinou rozmotá do takový jako svěžesti a jasnosti
    na těle mívám taky pocity odlehčení, uvolnění, osvěžení, něco jako když tě ovane svěží vánek, je lehký a jemný, ale má svojí bytnost a sílu, je ostrý jako břitva a jeho účinek je rychlý (když ne jako blesk, tak určitě) jak hrom
    pak má ještě další jakoby pocitový módy když se sní nějak pracuje, pro mě tam přetrvává lehkost, vzdušnost a zároveň jistá bytnost, síla
    (jasný, že bílá je v tomhle ohledu víc, ale ty tuzemský sestry* se nemaj za co stydět)

    co jsem měl nedávno možnost vyzkoušet, tak to byl (ten náš místní magickej strom) jalovec ... a ten je jako MOCNEJ :-)

    * - v souvislosti stím mě napadlo, jestli tu někdo viděl (nebo jinak zakoušel) ducha šalvěje a jestli se mu ten duch jevil jako muž nebo jako žena ? (já pokud vím jsem ducha šalvěje ještě neviděl)
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    CUCHULAIN: :)))
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    JASONEKK: jo.. trochu motání hlavy. a připadal jsem si hodně vysokej. asi jako panelák :-)
    používám ji jako vykuřovadlo a při bubnování.
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    JASONEKK: prostě volně hozená a zapálená jako vykuřovadlo a jako čaj. Osobně už její vůně samotná působí omamně. Mám zvláštní pocity v hlavě :) Jako tlak a motání... a celkový uklidnující účinek.
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    ZIVA: jo ale já právě myslím normální čaj a normální hoření.
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    chce to vysokou teplotu horeni pri koureni.
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    Jak na vás působí šalěj lékařská? neptám se co píšou na wiki a pod ;) Ptám se na pozorované účinky čaje a vykuřovadla.
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    ATREY: hezká analýza :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam