• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS

    Témata ke sdílení: extáze, trans, smrt, zrození, rituály, tanec, zpěv, bubnování, šamanská tvorba, meditace, šamanská cesta, léčení, "drogy", duchové, jiné světy, příroda, přírodní síly, energie, harmonie, šamanská moudrost, jiné entity, šamanské cestování, provázení, osobní svoboda, channeling, nové podoby šamanismu, úloha šamanů ve společnosti, moderní člověk a šaman ....

    Každý má možnost vytvořit anketu, takže když vás něco napadne ...
    Káždý má možnost měnit nástěnku, takže pokud chcete přidat knížku, link nebo moudro ...

    Snažte se uvědomit si svou cestu, než začnete polemizovat se zástupci jiných cest. Posuzujte věci vždy z většího měřítka. Mějte na paměti konečný stav. Buďte vděční a slušní, ale nesmlouvaví.

    Když je kmen v koncích, rozhoduje náčelník. Když je v koncích náčelník, šaman de na houby.

    Jsem saman?

    18 hlasy od 18 respondentů
    • 16.7% / 3 hlasy
    • 50.0% / 9 hlasů
    • 33.3% / 6 hlasů
    rozbalit záhlaví
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    EVA_: a vídáš ho častěji?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    EVA_: a ted bylo to jim ci tebou a nebo vami obema? kazdopadne diky bohu za tyto chvile prokouknuti skrze zavoj kazdodenni reality :)
    EVA_
    EVA_ --- ---
    OGMIOS: Ale jednou jsem to viděla...muž, duchovnem nedotčený, dívala jsem se na něj a on a prostor kolem něj byla galaxie. Nádhera.
    Rozhodně nebyl realizovanej. A já v životě nepozřela halucinogenní chemii. Ani mařenu. Vesmír, no.:-)
    EVA_
    EVA_ --- ---
    OGMIOS: Jo. Tak to zpět, to beru.:-)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    EVA_: to nevim, ja jeste zadneho realizovaneho nepotkal, ale je mozny ze se mi vyhybaj :D
    EVA_
    EVA_ --- ---
    Takovejch lidí je spousta.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    EVA_: realizace teto skutecnosti mi byla na mysli ;) a ne jen si rict, jsem universum, ale naplno se jim stati. my lide zijeme v zvlastnim zapomneni nasi podstaty. ani ja ani ty nezijeme nasi podstatu. proto rikam stati se. ikdyz ze zpetneho pohledu po stani se to bude spise smesne :) ale ted zijeme linerane v tomto case a nejsme realizovani. mel jsem tu prilezitost nahledu. tudiz vim jaky to je rozdil. ale je potreba vlastni zkusenosti s timto i potem kazdy bude vedet. sdelit se to neda, jen zazit :D
    EVA_
    EVA_ --- ---
    OGMIOS: Jak se můžeš stát universem, když jsi universem odjakživa?
    PRASAD
    PRASAD --- ---
    ICAROS. "CANTO DEL TIEMPO. AYAHUASCA". EVANGELINO MURARAY. (JOSE CAMPOS) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=YRxnVLRQtGM
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    JASONEKK: no libi ci nelibi, to je to co ziju vid :D ja vidim jak kdyz je mysl cista je zamer zamerenejsi a neni rozptylem a tudiz lip veci fungujou. cim klidnejsi mysl tim hustsi veci je mozne delat. soustred veskerou svou mysl do jednoho bodu a zacnes velkej tresk :D ono vse vychazi z energeticke hladiny, nejdriv to zacne jemne ale jak to prostupuje dal a dal do materialniho sveta tak to pomalu meni a tvori. samozrejme cim hrubsi realita tim zdanlive se nedeje nic, nekdy je potreba trosku casu nez se zamer proklove az na hrubohmotnou uroven. a vez ze jediny meze si klademe mi sami. veskera magie o ktery slichame je mozna, jen nejdriv musi byt zamer ktery se proklove az na hrubohmotnou uroven tve bytosti a dovoli zmena prijit v realizaci a potom se da vsechno. vlastne v lidske existenci muzeme mit schopnosti pripisovane bohum. staci jen dosahnout realizace ze svet je to co tvorime, stat se universem a potom vlastne menis kus sebe.
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    OGMIOS: .. jj s těma záměrama to mám podobně ... i stim nepoznánim atd.
    myslim, že je to hodně o strachu, alespoň u mě ... teď tu je týpek z ekvadoru, nebo tak odněkaď. povídal, že když mu bylo ... teď nevim 8 .. tak ho odvedli do jungle a nechali ho tam. no a to že prej bylo strašný se všim všudy a prožíval hnoho strachu .. až došel k tomu, že kdyzž ho tam odvedli, tak asi věřej, že se vrátí, a že kdyzž věřej oni, že se vrátí ... tak že by asi to mohlo jít. přestal se bát a asi za 8, ..možnaá 12 hodin cesty došel domu (prej to bylo asi 3-4km daleko).

    JASONEKK: slušnej trip ti povim, .. taky jsem dost zvědavej a taky jsem si přivodil děsivý zážitky .. ale často to bylo hodně o tom, jak jsem si to já vykládal, překládal .. a .. mnohdy jsem se bál zbytečně ;-)
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    OGMIOS: Je to tak. Většinou ti to neublíží (pokud jsi zdráv) ;) Takže tak. Ono zase záměr a moudrost rozumění. Bud se s tím narodíš a asi už nebudeš potřebovat to s někým řešit. Tím myslím, že to znáš "nativně". A nebo jako já, vím že existujou mechanizmy, které jsou tak komplexní, že mám problém si je představit, ale stále se mi nabalují nové informace. Třeba se mi líbí myšlenka, že šamani umí vstupovat do "subprostoru" neboli jiné dimenze, kde neexistuje solidní (od solidus) svět, ale jen energetický a ten je jaksi nadřazen (potvrezno hypotézou velkého třesku) tomu solidnímu. Zde mohou pomocí "mentální síly" ovlivnovat solidní struktury pomocí jejich vybrací ( a tady to zase zapadá do teorie superstrun). Jak je to najednou dokonale provazané :))) A pak s tím spojeno... pesimista má špatný život a optimista dobrý :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    JASONEKK: hahaha :D no vidis to :D to je dalsi vec, nekdy lidska zvedavost zavede cloveka nekam kde vlastne ani nechce bejt :D on zamer je dobra vec treb ame konkretne chybi moudrost vedet na co se zamerit. ono to neni uplne tak jednoduchy jak se cloveku zda. kuprikladu kdyz jsem treba delal ritualy a zadal o neco..tak mi byla dana prilezitost. jenze ja to nepoznal a pekne sem tomu dal naprdel (s prominutim) takze dneska uz vim ze mam bejt sakra opatrnej s tim co chci dosahnout neb mi bude dana prilezitost a ja nemusim bejt vubec ready na to :) ikdyz zase odvaznymu stesti preje ;)
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    OGMIOS: Ono je to asi vždy o záměru... A když bych šel se záměrem poznání a seznámení s místním "osazenstvem", tak by měl být výsledek vždy lepší :) to je teorie, kterou musím ověřit :D Zažil jsem jak jsem před časem psal tu Babku u Řevnic! Hale já měl horrovej lucidní sen a nemohl jsem se z něj probrat! Opak toho co se děje při lucidu :) Co jsem tam zažil... to se vypráví těžko, ale nebyl jsem na to připravenej a tak jsem se bál. Normálně jsem byl ráno přesvědčenej, že tam byl někdo zamordovanej a že tam řádili "živlové". Po chvíli na netu jsem našel informace, že tam řádili loupeživí rytíři, nebo co... nebo něco podobného. A jakej jsem měl záměr?! S vypitou whiskey jsem se odebral do ležení ve spacáku a plachtou nad sebou. A že jsem klouzal dolů, tak jsem sebral balvan na místní staré zídce a opřel si o něj nohy. Při usínání jsem jen vynesl myšlenku ke kameni : " tak mi něco řekni o tomto místě" :) ráno jsem si byl jistej, že odpověděl :) (musel jsem se podělit)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    JASONEKK: jinak me trosku ted v mysli vyvstavaj ty ne prilsi pratelska mista. nemusi byt ani pratelska ale nekdy mi prijde ze ne uplne je dobre tam nekdy zavitat. nejsem na koni abych videl ktere misto je jake a tak radsi doufam v zamer ze me dovede kam potrebuju :D
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    JASONEKK: souhlas..misto casu bychom se meli my odebrat na chatu a zabubnovat si :D
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    NIKOPOL: Jen se rozepiš;) Je fajn, když to tu není jen o štěku a bez odezev... Souhlasím s tebou a souhlasím s energetickými uzly. To jsou doložitelná fakta už zdob před Egyptem. Navíc jsou zóny "pozitivní" a "negativní" s různou intenzitou. A třeba pro méně citlivé jedince (tupouny - jako jsem já ;) ) je to fajn. Vyhledávat. Je pravda co píše OGMIGOS, že vše jde provozovat všude, ale na to musíš bejt opravdu vysoko. To já nejsem. Takže musím začínat na místech, kde mohou být i entity, které už takové začátečníky znají a dokážou s nimi naložit. A jak se píše v různých pramenech... s otevřeným a upřímným srdcem nenarazíš na negativní odpovědi. Takže neseďme doma, když je hezky a pojdme nasávat enerie do přírody a od ostatních. Budnovat, meditovat, šamanovat... Dle chuťi. Nebo se tu o tom bude jen psát a čas v tomto životě nám uteče na chatu :D
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    OGMIOS: podle me to neni jen energetickejma tokama v zemi ale nekdy na urcitym miste zijou i zvlastni bytosti ktery to misto delaj silnym. nekdy se asi stahujou k tem energetickejm uzlum zeme a jindy uplne nemusej. staci treba mit stromu a ty vytvorej zajimavou energetiku mista. kort kdyz to je nejakej starej strom. hodne zajimavy jsou stromy bojovnici co se perou o ziviny s prostredim a rostou silny. jinak me osobne prijde ze mlady stromy jsou agresivnejsi a proto radsi vyhledavam zraly stromy co uz se nemusej hnat za slunickem a prekonat prehrsel ostatnich rostlin.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NIKOPOL: vis ja to s tema mistama vidim trosku rozporuplne. nekdy tam clovek prijde a je to silny a nekdy tam dojdu a nic. nekdy to asi neni uplne mistem samym. treba jednouv anglii jsem prisel do takovyho udolicka a to bylo jak kdyz me prastej klackem po hlave, to uplne srselo energii v tu ranu jsem byl nabitej, ale bylo to na jare a pozdeji uz to takovy nebylo, ale bylo tam porad fajn :) jindy zase jsem byl na jedny skalni vyhlidce u as a sedl jsem si tam nahoru a v tu ranu jsem byl soucasti cely ty krajiny a fakt hustej zazitek. ale nerekl bych ze to tam bylo nejaky specialni uplne specialni silvoy misto. jen proste nekdy i ne vylozene specialni misto umi bejt silovy. vidim to tak ze kazdej kousek zeme si prochazi svejma energetickejma cyklama. asi neco jako kdyz my lidi mame jednou vic a jindy min energie. nektery mista ji maj stabilne hodne a nektery mista malo.
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    tak ono mimo jiné navštěvování těch míst je i o tom, že tam si toho všimne i tup

    jsou třeba i míst zasvěcovací, výukový a podobný .. prostě můžou být přínosem

    nadruhou stranu lidská aktivita mže být vítaným přínosem pro místo ( ale jak píšeš .. může to bejt mazec, může nebo nemusí na tebe mít náladu, může ti to pomoct ale taky nemusí .. no a stim respektem .. ten je asi na prvním místě ... schodou okolností mi přijde, že stěma krajinejma chrámama vyšší úrovně se ani nedá pracovat jinak než, že tam dojdeš. protože neptokážeš ani ten úplně nejmenší respekt a to ten, že tam dojdeš a pokloníš se. a taky jsou místa různý, různě tam bydlí kde co ... a někdy to nemusí bejt vůbec přijemný (prospěšný asi jo, ale otázka z jak moc velkýho odstupu) a třeba i nebezpečný ...

    přínostný ty návštěvy takovejh míst .. hlavně těch víc v přírodě .. je právě asi to, že to tam působí silněji nerušeněji a svébytněji ... je jasný, že kažej byt má svoje silový místa .. ale jsou tak slabý a samozřejmý, že to prostě bežně nevnímáme ... tak musíme někam kde to nebude tak běžný a silnější
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NIKOPOL: nejde o to sedet ci bezet, tyhle veci vychazeji z tveho nitra. kdyz nitro bude tupe tak ti ani sebesilnejsi misto nepomuze a naopak :D tak na to jsem chtel poukazat ze neni nezbytne se vydavat na nejaky specialni mista, je to pekny a muze to bejt mazec ale jde to i na jinych mistech. navic ja osobne bych mel k silovym mistum spise respekt a uctu nez ze bych se tam bezhlave poustel. ne kazde misto musi byt pro tebe prinosne. ne kazdemisto musi mit na tebe naladu.
    a doma nesedim vid, ale mas pravdu ze jsem uz delsi dobu nikde nebyl, rekonstruuju barak, obdelavam zahradku a tim smerem venuji energii neb to potrebuju doklepnout co nejdriv.
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    ... jo jasně ... to asi záleží, co je ten záměr :-)


    já to myslel ... v tom smyslu, že lidi se schopnostma by se měli starat o obnovení a udržování harmonickýho fungování komunity (v četně prostředí kde funguje) ... by se měla starat a svojí krajinu a to je ten záměr .. pomoct místům krajině uzlům, systému spojení (ono totiž se občas třeba působením člověka přeruší a tak) .. aby dobře fungovalo .. a nám se tu dobře žilo ...


    OGMIOS: asi sedíš doma na prdeli už moc dlouho když nepoznáš rozdíl mezi tim a někam jít
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam