• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NIKOPOL: jo nicmene je to z nasi evropske podstaty honeni ega vcelku trefne ptat se na takoveto otazky. a odpoved proc to ta samanska dvojice nemela chut resit by asi dala i odpoved nam proc to nemame radi ze to nechteli resit :D aneb tak voni se sem tahnou takovou dalku aby pomohli v boji s evropskymi demony a ve finale se radsi tomu vyhnou. hmm ze bysme cekali ze to za nas vyresi nekdo jinej?
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    omlouvám se za elaborát :-)
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    NOITA: oka .. nemusíš se teda šířit o tom, co se komu jinýmu stalo nebo co dělal nebo nedělal, ... ale co bys možná mohla, povědět nám ze svojí pozice, jak to tam probíhalo pro tebe ... (pokud teda chceš sdílet)

    (možné orientační otázky pro tebe)
    jak jsi se k tomu dostala ? kamarád, kamarádka, vnuknutí, touha se něčeho žůčastnit a pátrání po možnostech na internetu ... atd. (vidím u nás na hájovně, jsi organizátor akce?)
    co bylo záměrem celého programu ? bylo vám vysvětleno, nastíněno, co budete dělat, jak, proč ?
    případně: co si pod "rituálem zapalování posvátného ohně" předstvuješ, co to pro tebe znamená?
    kolik tam bylo lidí ? (mužů, žen, pokud si pamatuješ rozložení astrologických znamení(jestli se sdílelo))
    jaké měli lidé okolo (co si pamatuješ, co tě zaujalo) motivy, představy, požadavky, očekávání při počátečním sdílení (pokud probíhalo)?
    jaké motivy, požadavky, očekávání ... představy si měla ty sama?
    chtělo se po vás abyste nahlas nebo zcela konkrétně (i když jen pro sebe) formulovali svůj záměr?
    došli ste jednoty ohledně záměru skupiny, případně byl záměr skupiny určen ?
    jak rituál probíhal ... pokud rozumíš jazyku, ve kterém byl rituál veden nebo bylo překládáno, jaká byla struktura, jaké síly, principy byly volány, uctívány?
    jak jsi se cítila v průběhu ? ... pokud si zpomeneš jaké pocity, myšlenky k tobě přicházely ? vidíš, vysvětluješ si souvislosti?

    ...
    druhak se tu každej za sebe nebo dohroady můžeme pokusit uvažovat samostatně ...

    o rituálu jsem se ani na stránkách neosaman ani na guatemaya nedočetl nic moc, mimo toho že jde o rituál očistný, orientující síly a záměr, že je určován energií dne (podle posvátného kalendáře) a také něco, co alespoň na mě působí jako způsob varování "Každý oheň je originál a záleží vždy na skupině, jak s ohněm pracuje."
    v instrukcích je rovněž účastník vyzíván, aby vzal sebou kámen jako dar a další obětiny (tabák), dále pak amulety a spirituální nástroje osobní potřeby (kteréžto energie rituálu slibuje očistit, nabít).

    oheň podle mého povědomí souvisí s inspirací, duší (a s inspirací duše pro tohle vtělení), se sluncem (s jeho dráhou, která symbolicky ukazuje na dráhu našeho spirituálního života s jeho překážkami omezeními i výhodami přednostmi a naplněním), je silou transformační (v různých ohledech a projevech např: oheň palící dřevo, vhled, světlo vědomí, ale taky procesy v pařeništi nebo v kompostu jsou ohnivé)

    oheň s energií dne ... podle mayského posvátného kalendáře proces tvoření ve vesmíru (mimo toho že je vědomím) probíhá cyklicky a spirálovitě.
    cyklicky se stále znovu opakují a stále znovu podílejí na obnově a udržování stvoření stejné síly, těch je podle kalendáře 20.
    probíhají v 13ti denním cyklu, kdy každý den cyklu má specifickou kvalitu, opovídající silám, kvalitám, impulzům proměny od "sázení" po "sklizeň". dále pak pokračuje k stále vyšším oktávám stvoření.
    v americe před příchodem evropanů, a v době konstituce (nebo předání) posvátného kalendáře neexistovalo pojetí kvalit bez jejich stínových protikladů, neexistovalo pro ně tak militatní oddělení dobra a zla jak je zname my z křesťanské mytologie s armádami andělů a démonů.
    to v praxi znamená, že mimo pozitivních, kladných, chtěných kvalit nebo aspektů má každý den a jeho síla i stínovou stranu.

    pokud souhrou okolností, osobní investice a záměru, univerzálních a osobní nebo skupinových energií dojde k posílení stínových aspektů sil a toto je navíc umocněno energií vedeného skupinového rituálu, energií daru, oběti tabáku, přítomnými bytostmi, předky (podle toho kdo byl volán k účasti) ..
    plus člověk sám osobně žije v určité kvalitě (všechny kvality v makro kosmu, ve stvoření, jsou přítomny i v mikrokosmu člověka na všech úrovních) spíš v její stínové poloze a tak vědomě nerealizuje svoje dary ve světě ....
    takový to rituál ho pravděpodobně dost kopne ve směru řešení a konfrontace s těmito stíny (když se potkají odpovídající energie, vznikne rezonance).... na stranu druhou: jeho život (jak žije, co v životě realizuje), jeho stíny, jeho záměr (ať už byl jakýkoliv, ale nějak směřoval k takovému projevu, ke stavu, ke konfromtaci).. je ale zase jeho věc, jeho bussiness.
    na určité úrovni je pochopitelné, že do toho nikdo nechce strkat nos. naše životy jsou komplikované a jejich zapletenost snadno předčí a nebo se vyrovná labirintům známím z mytologie, nehledě na to, že na území evropy (jak už jsem psal) jsme si pořídili zcela speciální temné bytosti k živení, šamanova zkušenost nemusí stačit k řešení těchto našich evropských labirintů, nemusí se mu do toho chtít.
    jak jsem spal celá věc je do značné míry iniciována poptávkou a záměrem jednotlivce, pak je taky na něm jak se s výsledkem popasuje ... šlo o jeden rituál, jednoho ohně jednoho dne, jedné energie ? .. nebo šlo o celou řadu ohňů, kruhů, práce , záměrů ?
    z web stránek jsem měl dojem, že tahle práce nepodléhá žádnému rámci, nehlásíš se a neplatíš žádný konkrétní koherentní celek, cestu od někud někam, která by ti slibovala konktrétní výsledky a nebo odhalení cesty. jak to teď píšu uvědomuju si, že nic takového jsem tam ani vzdáleně neviděl, takže jestli něco slibovali byl to rituál ohně, práce s energií (a to se i když v míře nechtěné všem ůčastníkům dostalo)
    (z toho na mě taky trochu vysvítá důvod, proč byli vyloučení - prostě proto, že na práci s energií nebyli připraveni nebo nebyli schopni práce na požadované úrovni... což ale šaman, který pracuje s bělochama 10 nebo 20 let nebo co to tam psali, by měl mít takovýhle případy nějak podchycený)

    teď mě napadá... když tam byl kruh bělochů, evropanů uvyklích konfromtacím, to se nenašel nikdo, kdo by se oněch šamanů zepltal z jakého důvodu oněm postiženým nepomohou (vždyť jejich vedení a pomoc je přeci důvod, proč oni lidé k nim přicházejí a proč jim v neposlední řadě cpou peníze, pro které si konec konců oni sem jezdí.)

    nakonec se ještě zeptám .. o kolika lidech s potížemi víš? jakého byli pohlaví, znamení, případně máyského znamení?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NOITA: aha bude clanek, tak to jo :D
    NOITA
    NOITA --- ---
    OGMIOS: slibuju, že až napíšou ten článek, tak ho sem hodím
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NOITA: no ja vim..ale zas necekam ze to budou sdilet tady :D no trochu me to zarazilo tak sem chtel vedet jakej druh zalezitosti je takhle vyloucen z kruhu
    NOITA
    NOITA --- ---
    OGMIOS: Myslím, že to ti lidé budou veřejně sdílet sami a nepřísluší mi to.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NOITA: respektive to je asi drsny cloveka bez dalsi rady vyhodit at si to jde vyresit nekam jinam..ale nevim co dotycni vyvadeli ze jo :D
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NOITA: tak jako ted me zajima co oznacili za temne energie kvuli kterym se k dotycnym otocili zady?
    NOITA
    NOITA --- ---
    NIKOPOL: Ano proces rozhodně souvisel s prací. Řekněme, že projevy akutní psychospirituální krize, což by nebylo samo o sobě ani divné ani nečekané. Co ale považuji za nebezpečné a neetické je fakt, že přes žádost o pomoc, se kruh k lidem postavil zády. Řekli, že v sobě mají temné energie a jdou si to vyřešit jinam.
    Myslím, že vůdčí postavení Shuni souvisí i s věkem Tata Pedra, kterému už docházejí síly a ledacos shovívavě přehlíží.
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    he . .. velmi zajímavé. můžeš i to přiblížit ? .. jak se proces projevoval ,co lidi v kruhu na to ? v kruhu většinou nebývá věcí bez korespondence ... atd.

    Guatemala je spíš na jihu ameriky ... myslim, že tam na tom jihu ameriky, brazílie a tak ... to maji takle, že šamani pracujou v párech, ale ženy maji vůčí postavení (jak to i konc konců podle přirozenosti vždycky bylo - nepovažuju to za špatný) spíš jde asi o ten proces do kterýho se kdo dostal ... souvisel z prací kterou jste prováděli ? ... atd. ?
    NOITA
    NOITA --- ---
    Jen si dovolím sdílet, že jsme tyto šamany s Guatemaly také pozvali k nám na hájovnu. Měli zde jednodenní seminář s večerním zapálením posvátného ohně. Samotný rituál byl docela hezký, práce s navaly - mayským kalendářem byla docela zajímavá. Bohužel jsme posléze s nimi měli poněkud podivné zkušenosti. Tata Pedro stojí spíše v pozadí a Shuni, jeho partnerka převzala vedoucí úlohu. Nechci šířit detaily, s ohledem na diskrétnost, ale někteří lidé se později (jak pokračovali ve společné práci s nimi v následujících dnech) dostali do obtížného procesu. Shuni ani Tata Pedro jim nepomohli, i když je o pomoc žádali a nakonec je vyloučili z kruhu. Připadá mi důležité tuto informaci sdílet, z ohledem na bezpečnost dalších lidí.
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    neosaman ou :-)

    děkuji velmi, doposud unikalo mojí pozornosti
    NOITA
    NOITA --- ---
    NIKOPOL: Více info naleznete na neosaman.cz
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    NOITA: informace o návštěvě šamanů z quatemaly se mi nedonesly, můžeš to pleas jakkoliv přiblížit ?
    NOITA
    NOITA --- ---
    Účastnil se někdo z vás rituálů, zapalování ohňů se šamany z Guatemaly, kteří tu teď operují? Tata Pedro a Shuni. Nějaký report?
    MICHALDOLEZAL23
    MICHALDOLEZAL23 --- ---
    Dnes LM se šamankou 6.8.út 18-21h
    H.Králové,SH Třebeš,Na potoce 30
    akce PCH :: Oficiální web Petra Chobota
    http://www.petr-chobot.eu/cs/akce
    MICHALDOLEZAL23
    MICHALDOLEZAL23 --- ---
    :: Oficiální web Petra Chobota
    http://www.petr-chobot.eu/cs/velka-nad-velickou
    YELLENKA
    YELLENKA --- ---
    Ó, Velký Duchu, nech mě naučit se lekce, které jsi skryl v každém lístku, v každém kameni.
    Náčelník Žlutý Skřivan

    F0N
    F0N --- ---


    A Mongolian Shaman - Credit National Museum of Finland
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam