• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS

    Témata ke sdílení: extáze, trans, smrt, zrození, rituály, tanec, zpěv, bubnování, šamanská tvorba, meditace, šamanská cesta, léčení, "drogy", duchové, jiné světy, příroda, přírodní síly, energie, harmonie, šamanská moudrost, jiné entity, šamanské cestování, provázení, osobní svoboda, channeling, nové podoby šamanismu, úloha šamanů ve společnosti, moderní člověk a šaman ....

    Každý má možnost vytvořit anketu, takže když vás něco napadne ...
    Káždý má možnost měnit nástěnku, takže pokud chcete přidat knížku, link nebo moudro ...

    Snažte se uvědomit si svou cestu, než začnete polemizovat se zástupci jiných cest. Posuzujte věci vždy z většího měřítka. Mějte na paměti konečný stav. Buďte vděční a slušní, ale nesmlouvaví.

    Když je kmen v koncích, rozhoduje náčelník. Když je v koncích náčelník, šaman de na houby.

    Jsem saman?

    18 hlasy od 18 respondentů
    • 16.7% / 3 hlasy
    • 50.0% / 9 hlasů
    • 33.3% / 6 hlasů
    rozbalit záhlaví
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    OGMIOS: To je samozřejmě pravda jako obecný tvrzení.. ale nevim jak to přesně teď myslíš.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    OLIAS: a vim jediny, ze kdyz se nesdili a kdyz nenechas odkaz pro generace nasledujici tak veskery vedeni je ztracene a k prdu.
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    OGMIOS: Procentuelní statistiku teda nemam, ale podle toho, co sleduju, tak ten konzum (vezměme to jako termín, kterej si použil a kterej nám tu postačí) infikuje nejenom ty promile přežívajících původních národů, ale civilizační masy, který v něm před nedávnem ještě až tak nebyly. Nepropadám beznaději absolutní, ale jsem skeptickej k některým aktivitám a importu kultur na úrovni, která nemusí být uplně košér. Celej problém je ale jak řikám hodně širokej a mně třeba MZ militantní nepřijde vůbec. Naopak, jeho zkušenosti jsou nedoceněný a on moc dobře ví, proč neříká všechno. Na některý věci tu prostě nejsme připraveni...při vší úctě.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    OLIAS: ja mu rozumim vid :D ale rozporuji s nim v tom ze nase vritinova spolecnost je natolik rozjeta ze pokud jsme v riti my tak je v riti i 99,9% prezivajicich prirozene zijicich lidi. podle me je otazka jestli my infikujeme je konzumem a nebo oni nas rozumem. zalezi na kazdem, kazdy z nas totiz mzue byt ten kdo znovu zvrati misky vah.
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    OGMIOS: No, vždyť on taky nic jinýho (než, že v řiti jsme) netvrdí.. Ale celý si to přesně vysvětlit by to bylo asi na dlouhou debatu, co se mi tu moc nechce absolvovat.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NIKOPOL: militantni ochrance ma na jednu stranu pravu. na druhous tranu bysme ale vsichni byli v tom pripade v riti
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    k tomu maya krossu ...
    nevim jestli je to stejná nebo jiná technika .. ale znám výklad, kterýmu se říká strom života (symbol kříže jako takovej u americkejch indiánu moc nefrčel - maximálně křížek v kroužku, a křesťanskej kříž je podle některejch interpretací symbolicky strom života), a vychází to taky docela jinak ...

    NOITA: už dlouho přemejšlim, jak na mě ten mnislav působí ... militatní ochránce tradic zní docela přiléhavě :-)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NOITA: no to bude asi nastavenim te stranky..uz trochu vic svetla ci smyslu to davalo kdyz se clovek podival na jednotlivy symboly a jejich vyznam kde ma i odvraceny stranky. to potom vcelku i sedelo na realnej zivot. jinak optimisticky to je neskutecne..ale je dobry mit trochu optimismu do zivota :D
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    OLIAS: kdyz nemuze hora k mohamedovi, musi mohamed k hore
    NOITA
    NOITA --- ---
    OLIAS: jojo militantní ochránci tradic to mají vždycky tak jasně nalajnovaný :-)

    OGMIOS: no to teda. A taky jsem tak ze srandy zadala asi 6 lidí a z toho 3 mají úplně stejný kříž jako já :-) tak ti nevím jakou to má výpovědní hodnotu
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NOITA: jeee ten mayan cross je tak krasne pozitivni :D
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    nejdulezitejsi je mit cisty trenky :D
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    OLIAS: nebo třeba mají čisté úmysly a nevědí to :-)
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    DRAGEL: No právě..pokud ale mají čistý úmysly, tak by to měli vědět, nejezdit sem a zůstat u svých lidí a problémů. Mnislav Zelený to říkal naprosto přesně.
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    NOITA: mám potřebu k tomu napsat, že je dobré či žádoucí obrátit se k duchům naší země, ti kteří tu s námi žijí a jsou s námi ve spojení. Oni nejspíše pracují se svými "dovezenými" duchy, které znají a kterí s námi a naší zemí nemusí být v harmonii. Nedávno jsem viděl nějakou Rose, měla velmi temný svůj vnitřní svět, to mohlo být i u tohoto páru.
    Přeji do dalších dnů prozření a vidění této síly v použití záměrů budoucnosti ...
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    NOITA: děkuju za odpověď. celá věc se mi po tomto doplňujícím vysvětlení jeví jako víceméně uzavřená.
    přeju zdárné a zdatné dořešení pro postižené a hodně zdrví tobě :-)
    NOITA
    NOITA --- ---
    NIKOPOL: Ok tak tedy z mého osobního pohledu. Jen na úvod sdělím, že jsme s mým mužem strážci území, kde pořádáme holotropní dýchání (máme výcvik), sweatlodge (máme povolení od učitele lakotské tradice) a organizujeme Vision Questy s lakotským učitelem. Dostali jsme informaci a možnost pozvat tento pár, protože lidé, kteří se s nimi setkali přímo v Guatemale patří mezi naše dobré osobní přátele. Dominika Tetíka jsem do té doby znala pouze z doslechu. Měli jsme jisté pochybnosti od samého počátku, nicméně jsme cítili velmi silně, že se rituální oheň má uspořádat také u nás. Celý význam naší role se vyjevil až později.
    Jednalo se jednodenní workshop, kde měla během dne probíhat práce s Mayským kalendářem a večer posvátný oheň. Sama se s touto tradicí necítím nijak spojená, takže moje motivace byla ochutnat a zažít kontakt s touto tradicí. Workshop byl veden spíše jako přednáška. Nepociťovala jsem, že záměrem bylo pracovat jako kruh. Sdílení prakticky neprobíhalo. Práce se záměrem nebyla nijak akcentována ani podporována. V podstatě šlo o představení jednoho z mayských kalendářů a "výzkumu" (jak to sami nazývali). V praxi pak byly představeny jednotlivé archetypy z tohoto kalendáře a každý měl možnost identifikovat se se svým archetypem, který jsme si předem vypočítali. Možno provésti na http://mayancross.com/.
    Večerní ohňový rituál opět z mého úhlu pohledu nebyl koncipován jako práce se záměrem. Byly evokovány jednotlivé archetypy/znamení a evokovali jsme energii dne Ix. Postupně, jak byly vyvolávány, každý z nás vhazoval do ohně obětinu kopálu. Bylo také provedeno osobní léčení,o které jsem požádala. Žena, která je Tijax (obsidiánový nůž) odsekla energie, které ovlivňují léčení mého zranění (mám ošklivě pochroumaný prst a zánět kosti - nutno přiznat, že po rituálu došlo k markantnímu zlepšení a velmi se mi ulevilo) Ona sama při našem soukromém sdílení později podotkla, že se při rituálu cítila velice nepříjemně a hodně se bála, protože rituálně sekala nejen přes prst, ale i přes mně a cítila, že musí energii velmi tlumit)
    Po samotném rituálu neproběhlo žádné sdílení a pár i s organizátory velmi rychle opustil naši půdu. Dary jsme jim museli předat už v autě. Pomalu se s námi ani nerozloučili. Prostě pelášili pryč. Po té jsme se sesedli alespoň s naším kruhem a udělali jsme malé společné sdílení. Celkově jsem měla velmi rozporuplné pocity. Nedokázala jsem se spojit ani s předávanou tradicí ani s rituálem ohně. Energie při ohni mi připadaly velmi přitlumené. Děláváme různé ohňové rituály a vím, že na našem místě mohou být energie velmi silné. Nyní, když se dívám zpětně, mám pocit, že naši ochranní duchové nastavili štíty (to je možná spíš na sdílení pro mého muže, který s těmito energiemi pracuje zdatněji než já). Také cítíme, že síla a čistota záměru práce, kterou děláme na hájovně pomohla přitlumit energie rituálu.
    Celá parta tedy pokračovala dál ve svém turné po ČR. Po několika dnech nás kontaktovali, že by chtěli po nás uspořádat sweatlodge pro své osobní léčení. Nelenili jsme a vše jsme připravili. Nakonec nedorazili, tak jsme si udělali krásnou soukromou sweat pro sebe. Druhý den opět měli přijet, ale nakonec dorazily jen dvě děvčata v silném procesu. Udělali jsme tedy potní chýši pro ně dvě. Obě děvčata byla ve velmi intenzivním procesu, zmatená, neuzemněná. Od nich jsme se dozvěděli, že žádaly o pomoc, ale pomoci se jim nedostalo. Bylo jim řečeno, že v sobě mají temné energie a mají si je jet řešit jinam. Proto požádaly o pomoc nás, protože k nám pojaly důvěru.
    Pracovali jsme s nimi několik následujících dnů. Na závěr jsme také svolali některé členy našeho kruhu, kteří se rituálu s Guatemalany účastnili, abychom s nimi sdíleli, zjistili jak jsou na tom. Uspořádali jsme pak společně rituální oheň, kde jsme se všichni společně modlili za vyčištění situace a spálili dary od guatemalského páru a odstřihli energie. Nutno podotknout, že také další lidé vypověděli a potvrdili naše pocity.
    Potvrdilo se nám naše podezření, že Shuni je napojena na organizaci, kterou v Polsku zastupuje ayahuascero don Manuel Rufino. Pyramidová organizace, jejíž záměry nejsou zcela čisté.
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    NIKOPOL: a zase mám o čem přemýšlet ... díky ;-)
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    NIKOPOL: není proč. může to tak být, nebo zdroje v guatemale nemusí být pravdivé. lítost je imho zbytečná.
    buďto je to pravda, nebo je to kec, nebo nevím :-)
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    NOITA: ahoj ... tak jsem udělal trošku sociálního rybolovu a odchytil jsem info že ...
    jedněm šikovným lidem, tihle šamani přišli do cesty resp. nabítka práce snima, a úplně se jim to nezdálo a protože májí kontakty v quatemale zkusili o nich něco zjistit, jako jestli je tam někdo zná a tak .... od jejich zdrojů přišlo, že to vypadá spíš jako trošičku podvod. .. což samozřejmě bych nějak nechtěl osočovat toho dominika tetíka, kterej to tady zaštiťuje, ale ... zdroje v guatemale tvrdí, že jméno toho šamana snad i je známo, ale rozporuje se vůbec samotná možnost jeho pobytu v českérepublice, prý spíš jde o schodu jmen nebo že si někdo přisvojil jeho jméno. Naopak o té ženě v quatemale nikdo nic neví, nikdo jí nezná a nikdo nikdy neslyšel o její práci.

    je mi líto
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DARJEEL: no prave proto by me zajimalo proc to ten samanskej par udelal. protoze si myslim ze i to by osvetlilo proc me to zajima. jako ze ve smyslu nasi stredoevropsky mentality. treba to je normalni u nich ze nekoho vyloucej z kruhu a my se tady z toho muzeme...a nebo naopak se ukaze ze to nebylo normalni a ze se sekli.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam