• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    OGMIOS: osobně v tomhle kontextu vnímám jako důležitý co říkají samotní vegetalisti a to to, že se učí přímo od rostlin... já to na prahu dospělosti takhle zkusil a ony fakt umí člověka vést v tom, jak správně žít, umí poradit s problémem, ukázat jak vypadá svět "za", nabídnout souvislosti v jinak fragmentárně vnímaný realitě. V tomhle jsem fakt optimista, že i když se třeba spousta informací ztratí a nebo se k nám nedostanou, tak pokud máme dobré otázky, dostaneme dobré odpovědi :o)

A co se týče MZ, nebo obecně sdílení, něco jde vytroubit do éteru, něco se dá předávat širší skupině, ale na něco to chce mít osobní žáky, které si takový stařešina vypiplá v dlouhodobým mnohaletým procesu učení...
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    OLIAS: pardon, myslim to tak ze se exportuje vedeni z pralesa. proste pak mame jeste nejakou nadeji nez kdyz se v tom jen budeme placat. samozrejme je trosku mimo delat amazonskou praxi u nas. tady je jiny prostredi, ale pomuze to. urcite to pomuze kdyz mas uz neco od ceho se odrazit.
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    OGMIOS: No to je pořád obecný.. myslíš to tak, že MZ nesdílí? Nebo, jinak?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    OLIAS: ja to myslim tak ze by se melo sdilet. melo by se sdilet pro ty co prijdou pro nas a budou hledat. tak aby mohli nalezt. ja osobne vidim to co bylo zanechano generacema pred nama a je to velice uzitecne pro toho kdo to potrebuje.
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    OGMIOS: To je samozřejmě pravda jako obecný tvrzení.. ale nevim jak to přesně teď myslíš.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    OLIAS: a vim jediny, ze kdyz se nesdili a kdyz nenechas odkaz pro generace nasledujici tak veskery vedeni je ztracene a k prdu.
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    OGMIOS: Procentuelní statistiku teda nemam, ale podle toho, co sleduju, tak ten konzum (vezměme to jako termín, kterej si použil a kterej nám tu postačí) infikuje nejenom ty promile přežívajících původních národů, ale civilizační masy, který v něm před nedávnem ještě až tak nebyly. Nepropadám beznaději absolutní, ale jsem skeptickej k některým aktivitám a importu kultur na úrovni, která nemusí být uplně košér. Celej problém je ale jak řikám hodně širokej a mně třeba MZ militantní nepřijde vůbec. Naopak, jeho zkušenosti jsou nedoceněný a on moc dobře ví, proč neříká všechno. Na některý věci tu prostě nejsme připraveni...při vší úctě.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    OLIAS: ja mu rozumim vid :D ale rozporuji s nim v tom ze nase vritinova spolecnost je natolik rozjeta ze pokud jsme v riti my tak je v riti i 99,9% prezivajicich prirozene zijicich lidi. podle me je otazka jestli my infikujeme je konzumem a nebo oni nas rozumem. zalezi na kazdem, kazdy z nas totiz mzue byt ten kdo znovu zvrati misky vah.
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    OGMIOS: No, vždyť on taky nic jinýho (než, že v řiti jsme) netvrdí.. Ale celý si to přesně vysvětlit by to bylo asi na dlouhou debatu, co se mi tu moc nechce absolvovat.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NIKOPOL: militantni ochrance ma na jednu stranu pravu. na druhous tranu bysme ale vsichni byli v tom pripade v riti
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    k tomu maya krossu ...
    nevim jestli je to stejná nebo jiná technika .. ale znám výklad, kterýmu se říká strom života (symbol kříže jako takovej u americkejch indiánu moc nefrčel - maximálně křížek v kroužku, a křesťanskej kříž je podle některejch interpretací symbolicky strom života), a vychází to taky docela jinak ...

NOITA: už dlouho přemejšlim, jak na mě ten mnislav působí ... militatní ochránce tradic zní docela přiléhavě :-)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NOITA: no to bude asi nastavenim te stranky..uz trochu vic svetla ci smyslu to davalo kdyz se clovek podival na jednotlivy symboly a jejich vyznam kde ma i odvraceny stranky. to potom vcelku i sedelo na realnej zivot. jinak optimisticky to je neskutecne..ale je dobry mit trochu optimismu do zivota :D
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    OLIAS: kdyz nemuze hora k mohamedovi, musi mohamed k hore
    NOITA
    NOITA --- ---
    OLIAS: jojo militantní ochránci tradic to mají vždycky tak jasně nalajnovaný :-)

OGMIOS: no to teda. A taky jsem tak ze srandy zadala asi 6 lidí a z toho 3 mají úplně stejný kříž jako já :-) tak ti nevím jakou to má výpovědní hodnotu
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NOITA: jeee ten mayan cross je tak krasne pozitivni :D
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    nejdulezitejsi je mit cisty trenky :D
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    OLIAS: nebo třeba mají čisté úmysly a nevědí to :-)
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    DRAGEL: No právě..pokud ale mají čistý úmysly, tak by to měli vědět, nejezdit sem a zůstat u svých lidí a problémů. Mnislav Zelený to říkal naprosto přesně.
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    NOITA: mám potřebu k tomu napsat, že je dobré či žádoucí obrátit se k duchům naší země, ti kteří tu s námi žijí a jsou s námi ve spojení. Oni nejspíše pracují se svými "dovezenými" duchy, které znají a kterí s námi a naší zemí nemusí být v harmonii. Nedávno jsem viděl nějakou Rose, měla velmi temný svůj vnitřní svět, to mohlo být i u tohoto páru.
    Přeji do dalších dnů prozření a vidění této síly v použití záměrů budoucnosti ...
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    NOITA: děkuju za odpověď. celá věc se mi po tomto doplňujícím vysvětlení jeví jako víceméně uzavřená.
    přeju zdárné a zdatné dořešení pro postižené a hodně zdrví tobě :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam