• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS
    KUATO
    KUATO --- ---
    KEIKIN: nemyslim si to. spousta lidi trpi akorat proto, ze maji hlavu plnou zloby vuci sobe i druhym a na tehle zlobe a sebeublizovani maji vybudovanou identitu. diky tomu i neutralni jevy interpretujou jako ublizovani/utok na sebe - pred domem rvou (sousedovic rozezrane) decka, u dva baraky dal steka (ten zkurveny) pes, ve zpravach jenom zlo a ublizovani = cely svet stoji za hovno. misto - je super, ze decka si umi vyhrat, je skvele mit psa, ktery ohlida barak a hned tak nekoho nepusti do dvora, misto zprav si muzu pustit vecernicek s vilou Amalkou nebo se muzu jit projit nekam do parku.. :o). a to nemluvim o nasi nevedomosti - protoze kdyz ta se zmensi a ja zacnu rozumet procesum, ktere se mi dejou, tak i utrpeni, kteremu se nemohu vyhnout (nemoc..) je nahlizeno jen jako bolestive vjemy na urovni tela, ktere ale nemusi vyvolat utrpeni (mysli).
    MILUCH
    MILUCH --- ---
    tyhlety absolutní výroky....;)
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    DRAGEL: nj v podstatě ale všichni trpíme celý život :-) Jen si to neuvědomujeme :-)
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    KEIKIN: Už v první větě mluví o utrpění a během toho videa to několikrát opakuje.
    Někteří lidé potřebují trpět, aby cítili své tělo a to že vůbec žijí.
    MILUCH
    MILUCH --- ---
    proč to ALE ??
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    JASONEKK: je to takový esomashup, ale pokud někomu pomohla tak je to asi dobře :-)
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    KEIKIN: Oberon, Zapper, Reiki - Nejprve působivé video, ve druhé fázi zajímavá reklama. Zná jí někdo osobně?
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    Šamanka Taisha Tauma - Medailonek
    http://www.youtube.com/watch?v=Nu2HBgYaE9w
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    DRAGEL: díky .. ,
    četl jste to někdo už ? ...
    mě už se to párkrát připletlo do cesty, ale (snažim se omezovat v nakupování dalších knih)
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    DARJEEL:
    DRAGEL: Samozřejmě, jde o to jak si to člověk definuje..božstvo nic definovat nepotřebuje imho.
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    OLIAS: Ale jen nahrává, jak to budeš mít ty sám či božstvo samo je věc jiná ;-)
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    Šla tu řeč o Žídkovských bohyních.

    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    OLIAS: a jak to každé božstvo může mít jinak .-)
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    SCHWEPZ: Myslíš, že božstvům, se kterými si povídáš, se lépe bytuje v upravené krajině s vyhlídkami a lavičkami, nebo v divoké a často špatně prostupné krajině? ,)

    --------hezky nahrává k tomu, jak božstvo vlastně vnímat..
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    K energii krajiny:
    Minulý rok v létě jsem se dostal ke Kutnohorským menhirům.
    Menhir u Kutné Hory | Denemark – občanské sdružení
    http://denemark.jidol.cz/projekty/ostatni/menhir-u-kutne-hory/
    V době mé první návštěvy to bylo smutné místo, připadalo mi to jako kamenný sad, bez nějaké síly. Nedalo mi to a kontaktoval jsem Denemark, který tento kruh vytvořil. Přes tenhle kontakt jsem se dostal k Pavlu Bartlovi, který kruh či kromlech "opravoval". Na konci prázdnin jsme se s ním setkal osobně. Dozvěděl jsem se, že tenhle kruh je součástí mnoha různých kamenných řad a menhirů po ČR. Dostal jsem úžasnou přednášku a cítil jsem, jak naše země skrze tyto kameny "dýchá" v jakém si energetickém spletenci, který začíná už na Pražském hradě, tím úžasně velkým obeliskem u chrámu sv. Víta.

    Jeden můj kamarád je hajnej, tedy ten co se stará o stromy, nikoliv co mezi nima zastřelí. Z jeho přednášek o různých druzích lesů apod. vyplývá, že v naší zemi už 200 let nevyrostl "divoký les", všechny stromy jsou sázeny lidmi, popřípadě se o ně lidi starají a tak s nima mají naše stromy pouto. Proto, když čech zajde do "divokého" pralesa, může se bát, protože tam stromy s lidmi nemají tohle spojení.
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    Ke slovanskému šamanismu:
    Byl jsem na dvou Ordeltových přednáškách i s ceremoniemi, abych se něco naučil. Za mě mohu říci, že volání Svaroga či Velese je pro mě zážitkem. Vnímám skrze tyto "bohy" duch předků tohoto místa a spojení s nimi. Minimálně půl roku používám při procházkami lesem koncovku, tedy koncovou píšťalu, která je tradicí pasáčků v našich zemích. Je to nástroj větru, takže duchové na ni dobře slyší ;-) Jeden z mých kamarádů je druidem www.boii.cz, kde dělá keltské ceremonie. Abych pravdu řekl tak mě to neoslovuje a je tahle mystika pro mě docela složitá.
    Ordelt se na svých přednáškách dotkl třeba Strážnických slavností, věcí, které se tam ukazují či dějí a ukázal to jako pohanskou tradici úrody atd. Takže tradice je je. Můžeme se tou tradicí nechat omezovat, můžeme ji použít pro svůj vlastní růst, či se od ní můžeme odrazit a na jejím základě vystavět tradici novou. To podle mého teď Ordelt dělá.
    Tradice a učení předků tu je. Vyučuje se někde na Un. Karlově na nějakém oboru slovanství, přesně to nevím, jen to povědomí v našich lidech není.

    Tím samozřejmě nikomu neberu to, že své šamaňárny dělá s keltskými božstvy, či s jinými entitami, které potká.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    OGMIOS: no jo, to by se mohlo, my to děláme u pramene pod horou každý rok z jara, je to ceremonie. Většinou je k tomu i nějaký land art.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    SCHWEPZ: nevim jak bozstvum ale projevit rrspekt pramenu a vycistit ho by se mohlo
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    OGMIOS: já potkávám lidi, kteří se aktivně starají o krajinu; dobrovolně ve volném čase čistí, sází stromy, dělají land-art, obnovují staré cesty a úvozy, různě přispívají ve svém okolí "společné věci"...ale znám také "poutníky krajinou" (a nejsilněji asi kamarád "indián" Hubert), který péči o krajinu de facto odsuzuje a vyhledává divokost, respektive bezzásahovost.

    Myslíš, že božstvům, se kterými si povídáš, se lépe bytuje v upravené krajině s vyhlídkami a lavičkami, nebo v divoké a často špatně prostupné krajině? ,)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    OGMIOS: tak třeba některý silový místa drží energii právě proto, protože ráz krajiny je velmi stabilní a oni jsou jakoby vkování do toho prostoru. Bych řekl, že takový bytosti jsou skoro věčný.

    Druhá možnost je pak cíleně a záměrně posilovat, ale na to je nejlepší kruh více lidí... ale platí furt to co jsi psal ohledně domácí tradice/import.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam