• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DRAGEL: no ono je otazka co se naucis. to samotny poziti rostlin je vetsinou velice silny a cim vetsi zmatek clovek v sobe ma tim vetsi zmatek je kdyz potom uzije psychedelicky rostliny. ja po svych zazitcich a hlavne po tom co jsem videl na lidech razim ze by to clovek mel uzivat za asistence cloveka znaleho, dobreho pruvodce po druhych brezich. priprava potreba je, jinak to je jen o uvolneni vseho. ono te to totiz hlavne rozemele a ty se potom musis poskladat a kdyz ti to nedojde ze je na tobe jakou realitu volis a jak se poskladas tak se muzes vratit blbe. to ne, ze ne. a hlavne tomu jak tady u nas v cechach lidi neco zbastej, zazijou zivot prevracujici zkusenost a pak nevedej jak to integrovat..to je podle me naprd, nebo to ze si to lidi davaj jen kvuli srande. videl jsem ty pohledy kdyz pak lidi tejdny chodili a premejsleli co s tim zazitkem nadelat.
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    KALICOR: Já lidi nesoudím, já je vidím. Jsem svědkem.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    DRAGEL: tak v te diskuzi na duhovych jednorozcich v souvislosti s psychedelickou zkusenosti psal jen clovek, ktery nakonec priznal, ze ji nikdy nezazil.
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    DRAGEL: trochu smutne, z meho pohledu. sam se to ucim a myslim ze bys na tom mel zapracovat i ty - nebyt soudce, nesoudit lidi, protoze si myslim ze nam to neprislusi, a navic to vytvari hodne temna
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    OGMIOS: Formálně jsi se ohradil, fajn ;-)
    ... zaznělo to tam, protože jsme to tak nějak cítil, víc k tomu nedokážu napsat. Nebylo to nic osobního, jen jsem chtěl upozornit na to, že není všechno úplně happy.

    Beru šamany, kteří užívají rostliny a z této moudrosti pak vycházejí. I když na tuhle cestu jsem ještě nevstoupil chápu to a respektuji.

    Před pár dny jsem si koupil CD http://www.csfd.cz/film/307296-maestra-ayahuasca/ kromě další věcí se tam říká, že je potřeba dodržovat přísnou dietu, aby tě to pak nesemlelo. Tohle jsem slyšel nedávno u potní chýše od kluků, kteří byly v americe někde asi v amazonii, nebo v Peru, přesně to nevím a prošli tam pár věcma.

    Protože tyhle věci nedělám, mám o nich jen jakousi letmou povědomost, bez osobní zkušenosti.

    Ono když občas potkám "uživatele", kteří mi vyprávějí jak běhali po zahradě, že tam někdo je a přitom tam nebyl, tak se pak není čemu divit, že mi občas ulítne "fetka". Zkuším pak těmhle lidem vysvětlit dimenze vnímání a to, čeho byli svědkem.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    tak DRAGEL....nejdriv bych se chtel formalne ohradit k tomu zes v tom reiki nazval fetkama uzivatele rostlin. myslim ze to je desne hanlive oznaceni.
    a ted bych se te teda chtel zeptat na tu nadvladu rostlin nad clovekem. muzes to nejak rozvest?
    MILUCH
    MILUCH --- ---
    Mongolian dance - shaman dance
    http://www.youtube.com/watch?v=mlDg-tWjlK0
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    a tady jedna pohadka na dobre rano ;)
    Karel Jaromír Erben - Tři zlaté vlasy děda Vševěda
    http://www.cist.cz/Pohadky/vseved.htm
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    KUATO: jj tak nějak jsem to v tomhle duchu i myslel, ale napsal jsem to blbě, jelikož to znělo opravdu absolutně jakože všichni...Ale jsou mezi námi i tací, kteří opravdu jak píšeš ze sebe udělali celistvou bytost nemají nedostaků. Jen jich pořád ještě málo. :-)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    HONZAL: a pak jsou obraceni extremove kteri jdou do toho po hlave a klidne si ji celou rozmlatej..viz zrovna ja, ale stejne me nedostanou :D
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    OGMIOS: to jsou imho ty impulsy k té změně. Pokud někdo raději volí útěk před takovou situací (s nějakou tou racionalizací, že mě podobný věci nezajímaj), tak se v něm nic nezmění a bude se dál točit v kruhu.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KUATO: nj, ale pri tom rozhoduje dost to kam clovek dojde. jinak prikladu kdy lidi jsou radsi nepohlavni jen aby to nebolelo se kolem najde dost kdyz budem hledat.
    KUATO
    KUATO --- ---
    KEIKIN: souhlas - utrpeni vznika i z nedostatku neceho. ale v tomto pripade se domnivam, ze se k nemu da pristupovat "tvurcim" zpusobem - da se vnimat jako tlak prirody nutici k vyvoji (aby utrpeni ustalo). casto je to vazano na "prepodstatneni" cloveka, jinak k ustupu utrpeni nedojde. uvedu priklad - clovek muze stradat nedostatkem lasky, nebo se muze placat ve vztahach, kteremu nedavaji, co by chtel nebo potreboval - tyto stale opakujici se krize ho mohou privest k premysleni nad tim, jak to udelat, aby "si vystacil sam" - muze zacit aktivne studovat svoji bytost, aby ji rozlozil na zenskou a muzskou slozku a manipulacema s temito muze dojit ke stavu, kdy ze sebe udela celistvou bytost, svym zpusobem nepohlavni, nebo spis nadpohlavni - pak bolest z neopetovane lasky utichne...
    CICHLASOMA
    CICHLASOMA --- ---
    KEIKIN: no jazyk se tak úplně nededukuje..
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    CICHLASOMA: dedukcí :-)
    CICHLASOMA
    CICHLASOMA --- ---
    KEIKIN: Můžeš vysvětlit, jak jsi na to přišel? (Netvrdím, že trpění se musí znamenat fysickou bolest, ale nemusí podle mě znamenat ani nedostatek v žádném normálním smyslu slova.)
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    pravý význam slova trpět v češtině není o bolesti, ale o nedostatku něčeho.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    JASONEKK: jak je ctěná libost
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    DARJEEL: česky by to znělo lépe, nebo ne? :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Pain is unevitable, not the suffering ,-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam