• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    HONZAL: a pak jsou obraceni extremove kteri jdou do toho po hlave a klidne si ji celou rozmlatej..viz zrovna ja, ale stejne me nedostanou :D
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    OGMIOS: to jsou imho ty impulsy k té změně. Pokud někdo raději volí útěk před takovou situací (s nějakou tou racionalizací, že mě podobný věci nezajímaj), tak se v něm nic nezmění a bude se dál točit v kruhu.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KUATO: nj, ale pri tom rozhoduje dost to kam clovek dojde. jinak prikladu kdy lidi jsou radsi nepohlavni jen aby to nebolelo se kolem najde dost kdyz budem hledat.
    KUATO
    KUATO --- ---
    KEIKIN: souhlas - utrpeni vznika i z nedostatku neceho. ale v tomto pripade se domnivam, ze se k nemu da pristupovat "tvurcim" zpusobem - da se vnimat jako tlak prirody nutici k vyvoji (aby utrpeni ustalo). casto je to vazano na "prepodstatneni" cloveka, jinak k ustupu utrpeni nedojde. uvedu priklad - clovek muze stradat nedostatkem lasky, nebo se muze placat ve vztahach, kteremu nedavaji, co by chtel nebo potreboval - tyto stale opakujici se krize ho mohou privest k premysleni nad tim, jak to udelat, aby "si vystacil sam" - muze zacit aktivne studovat svoji bytost, aby ji rozlozil na zenskou a muzskou slozku a manipulacema s temito muze dojit ke stavu, kdy ze sebe udela celistvou bytost, svym zpusobem nepohlavni, nebo spis nadpohlavni - pak bolest z neopetovane lasky utichne...
    CICHLASOMA
    CICHLASOMA --- ---
    KEIKIN: no jazyk se tak úplně nededukuje..
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    CICHLASOMA: dedukcí :-)
    CICHLASOMA
    CICHLASOMA --- ---
    KEIKIN: Můžeš vysvětlit, jak jsi na to přišel? (Netvrdím, že trpění se musí znamenat fysickou bolest, ale nemusí podle mě znamenat ani nedostatek v žádném normálním smyslu slova.)
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    pravý význam slova trpět v češtině není o bolesti, ale o nedostatku něčeho.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    JASONEKK: jak je ctěná libost
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    DARJEEL: česky by to znělo lépe, nebo ne? :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Pain is unevitable, not the suffering ,-)
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    KEIKIN: Až se rozhodneš být šťastný a spokojený, tak jakoukoliv formu utrpení necháš těm, co trpět z nějakého důvodu chtějí či potřebují. Na intenzitě vůbec nezáleží, jde o rozhodnutí .
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    KEIKIN: To si bereš osobně, nikdo ti nic nemůže upírat pokud se nenecháš do toho sám navézt. Pak je to tak, že sám si upíráš - z různých dobrých i špatných důvodů..
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    Asi jsem se nevyjádřil přesně. Ani nevím jestli to mám vysvětlovat.
    KUATO: jak píšeš spousta lidí spousta lidi trpi akorat proto, ze maji hlavu plnou zloby vuci sobe i druhym. Ale trpět můžeš třeba i tím, že si nejsi jist svým rozhodnutím. To utrpení může být tak jemné, že ho můžeme zpočátku interpretovat jako slast. Utrpení pro někoho může být chápáno i v pozitivním světle.
    KUATO: ano souhlasím, že život je slast, ale není utrpením i to, když ti ten pocit/stav někdo nebo něco upírá ?
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    KEIKIN: Jestli chceš trpět, tak si trp, já to takhle rozhodně nemám ;-)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KUATO: a dneska bych te tesal do kamene :D
    KUATO
    KUATO --- ---
    KEIKIN: naopak by se dalo rict, ze od urcite urovne (pochopeni, rozsireni vedomi) se zivot stava neuveritelnou slasti, protoze kdyz clovek vidi tu harmonii vsude a ty logicke pochody a vyvoj, tu velikost a bohatost kosmu, tu krasu kazde jednotlivosti, natoz kdyz je to organizovane v celych systemech a svetech, pada do extaze, ze tomu muze byt svedkem, ze se na tom muze podilet, protoze je to 1000x vic, nez si umel predstavit i v tech nejdivocejsich snech. urcite stupne poznani jsou jako nekonecny orgasmus vyvolany videnim a zitim Krasy Sveta, jen staci se na nej kouknout.
    KUATO
    KUATO --- ---
    KEIKIN: nemyslim si to. spousta lidi trpi akorat proto, ze maji hlavu plnou zloby vuci sobe i druhym a na tehle zlobe a sebeublizovani maji vybudovanou identitu. diky tomu i neutralni jevy interpretujou jako ublizovani/utok na sebe - pred domem rvou (sousedovic rozezrane) decka, u dva baraky dal steka (ten zkurveny) pes, ve zpravach jenom zlo a ublizovani = cely svet stoji za hovno. misto - je super, ze decka si umi vyhrat, je skvele mit psa, ktery ohlida barak a hned tak nekoho nepusti do dvora, misto zprav si muzu pustit vecernicek s vilou Amalkou nebo se muzu jit projit nekam do parku.. :o). a to nemluvim o nasi nevedomosti - protoze kdyz ta se zmensi a ja zacnu rozumet procesum, ktere se mi dejou, tak i utrpeni, kteremu se nemohu vyhnout (nemoc..) je nahlizeno jen jako bolestive vjemy na urovni tela, ktere ale nemusi vyvolat utrpeni (mysli).
    MILUCH
    MILUCH --- ---
    tyhlety absolutní výroky....;)
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    DRAGEL: nj v podstatě ale všichni trpíme celý život :-) Jen si to neuvědomujeme :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam