• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    Jak jste hledali své totemové zvíře? Bo nějaká silová..? Docela by mě zajímaly zážitky a dojem z toho, které máte...
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    Jedna z mého nového oblíbeného místa v lese. Připadá mi ten vyvrácený kořen jako šaman.
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    OGMIOS: Jn, také jsem jednoho viděla minulý týden tuším, ale nejsem si jistá, jestli to byl ledňáček, každopádně byla to fajn podívaná.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    a dneska jsem pozoroval lednacka u reky. priletel, sedl si na protejsim brehu na vetev a sedel tam. to je pro me taky zjeveni takovejhle ptacek :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DRAGEL: lol ukazoval jsem to kamaradovi co bydli u me za garazi a von na me.."neukazuj mi to, neukazuj mi to..na me takhle taky lezou porad" :D von totiz sbira ruzny krivy vetve a koreny a dela z toho bytustky.
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    OGMIOS: prostě klasický domácí skřítek ;-)
    Ve slovanské spiritualitě by se mu asi řikalo "Domovij" nebo tak nějak podobně ;-)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    OGMIOS: no mam ho na dreve, mam stary prkeny dvere u kulny a letokruhy vytvorily obrazek trpaslika. docela jsem koukal :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    OGMIOS: inu zima na krku, stahujou se do tepla :o)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    tak mam na zahrade asi trpasliky :D jsem ted zaviral drubez, stojim potom na dvorku a posvitil jsem baterkou na drevo a byl tam :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    RAEL: to ano. je mnoho ramcu/paradigmat, skrze ktere se da pohlizet na svet a uspesne v nem pracovat v oblastech okultniho charakteru. a vsechny mohou vest k dobrym vysledkum. jen abychom se pak domluvili napric "tradicemi", tak je vhodno venovat neco psani, abychom jak pises vyjasnili pojmy :o).
    RAEL
    RAEL --- ---
    KUATO: Díky Zdá se, že pro úspěch debaty je nejdříve nezbytné si sjednotit pojmy ;)
    KUATO
    KUATO --- ---
    DARJEEL: ano rozlisuju vyssi/nizsi ve smyslu subtilnejsi/hutnejsi na pomyslnem zebricku jakesi abstrakce, kdy "nahore" je cista touha/schopnost/moc tvorit (rovina oznacovana nekdy akasou, nebo zivlem ohne, niz idea/myslenka (toho, co vytvorit - mentalni rovina, zivel vzduchu), niz idea se zacina uz formovat v astralu v uzke vazbe na fyzicky svet (hleda si v nem podle nejakych podminek misto, kde se muze projevit - tedy astral, zivel vody), fyzicky svet, dokonceni "krystalizace" puvodni ideje do pevneho rukou uchopitelneho tvaru - zivel zeme.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KUATO: já to chápu tak, že pojem vyšší používáš ve smyslu flexibility a schopnosti prostupovat mezi světy (a jevy)... v tomhle smyslu je člověk "jak nahoře, tak i dole", dlící uprostřed světů, může sledovat drobné pohyby mikrosvěta a obří kolotání kosmu okolo nás. Což pro bytosti nižší ani vyšší jaksi neplatí. Ono je to také spojeno s daní v podobě utrpení, když by bylo moc utrpení nebo moc blaženosti, tak o tohle putování budeme mít mnohem menší zájem... so let´s plainswalk!!
    KUATO
    KUATO --- ---
    RAEL: ano, vychazim z magie evropskeho typu, nicmene nemyslim si, ze je v rozporu s magii samanskou. vetsina entit samanskych je pro maga nejen "evropskeho typu" (protoze jak v buddhismu, tak i indickych tantrickych naukach se pracuje s ruznymi rady entit) entitami "nizsimi". oznaceni "nizsimi" neni mysleno nijak pejorativne, ale ve smyslu, ze jsou uzce spjaty s jevovym svetem (protoze jakoby zajistuji jeho funkce), tedy mohou byt i velmi mocne v ramci sve "sfery zajmu", ale z urciteho pohledu jsou jen malo zajimave pro ziskavani abstraktnejsich znalosti, ktere jsou bliz k "subtilnim" nebo "neprojevenym" aspektum universa. nicmene nevylucuji, ze mohou existovat entity, ktere maji natolik siroky "vertikalni" zaber, ze se vztahujou od (neprojeveneho aspektu) Boha az k (fyzicky projevene) zemi, jen ja jsem se s zadnou takovou nesetkal. on svet je velky a clovek muze narazit na prekvapeni i po desitkach let badani.
    RAEL
    RAEL --- ---
    KUATO: Díky za vysvětlení. Zdá se mi, že se spíš dotýkáš pojetí dejme tomu kabaly a magie evropskýho stylu (mohu lito tak nazvat) v tom případě souhlasím. Já myslela spíš ten pohled řekněme šamana střední asie. Kde "matce zemi" a dalším obdobným "entitám" předpokládám nadřazeni nejsme, ale cítím potřebu jim projevovat vděčnost a úctu. Každopádně děkuji za poznatky!
    KOERHE
    KOERHE --- ---
    DARJEEL: S tím pomalým přístupem souhlasím :)
    Osobně si poznání "dávkuju", je to můj subjektivní, mě přirozený a plynulý proces učení se.

    Dejme tomu, že si přečtu zajímavou knihu. Pak řeším nějakou dobu světské záležitosti a jen se k ní občas vrátím v myšlenkách, nechávám spíš pracovat podvědomí a intuici.

    Když se mi zrovna nechce nějaké věci integrovat, nechávám to plynout. Vychází to u mě ze zenového - když něco chceš, jsi od toho na míle daleko -

    A ony pak ty podněty, ti lidé, postřehy a uvědomění přicházejí tak nějak samy. :)

    Nejdál jsem se zatím v životě posunul, když jsem to přestal chtít :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    OGMIOS: buďme rádi, že se nám daru Poznání dostalo takhle brzy a v takové míře a množství... a že ho můžeme takhle přes net sdílet, třeba potkat se vzájemně v reálu je pro nás oba dost těžko proveditelný, přitom třeba pro mě ta vzájemná komunikace je fakt zajímavá...

    Si vem, že před sto, stopadesáti lety klečeli i padesátiletí dědci před dveřma lóže, aby dostali jeden posranej svitek s instrukcema a dneska to stáhneš na ulož.to, namnožíš, vytiskneš a můžeš si s tím třeba vytapetovat na hajzlu všechny stěny :D a je těch svatých knih všude tolik, že nevíme co s tím.. to stejný různý linie a tradice. Se můžeme půl roku dohadovat klidně, jestli teda seš chaos mág, tibetský buddhista, zeňák, křesťan, čaroděj nebo šaman... tyvole, džungke :-)))
    Já jsem osobně tak vděčnej, že jsem se ke spoustě věcem dostal fakt hodně hodně brzo a postupně dál dostávám, jsme v tomhle imho globálněji jako generace mnohem dál než naši otcové a matky...
    A taky jako dřív, no, no, někdy je dobrý některý věci neuspěchat, nevím úplně, k čemu mi bylo OBE v 16 letech, ale tak naučil jsem se to viď... ale teprve po xx letech mi to začíná dávat úplně jiný smysl... taky si některýma praxema může člověk ublížit. Dobrého pomálu, víš jak :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    co ja videl tak clovek muze dosahnout cokoliv. nicmene potrebuje se taky rozvijet aby urcity urovne dosahl. ty spiritualni praxe menej cloveka taky na fyzicky urovni. jinak vsechno co si nekdo dokaze predstavit je mozny pro lidskou bytost. nejvetsi poznani ze vsech pro me bylo ze jaky si to udelam, takovy to mam. to kdyz jsem pochopil tak jsem si rikal proc mi to nekdo kurna nerekl driv :D
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KUATO: nevím jestli bych to nazval nadřazenost, ale rozhodně tělesnost je jeden ze zásadních výhodných aspektů nás lidí... mágové, kteří s bytosmi pracují docela dost tvrdí, že člověk je jedna z nejmocnějších bytosti v kosmu, ale zase asi ocamcaď pocamcaď... nicméně přehnaná submise není na místě, narozdíl od vděku, respektu a pokory.
    Je dobré rozlišovat, zatímco vděk, respekt a pokora jsou nástroje a mocná artilerie pro posun pláněmi vědomí, submise může vést ke ztrátě energie a (zbytečnému) připoutání
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam