• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS
    RAHANUR
    RAHANUR --- ---
    jasonekk..ano zajímá mě tvé potkávání se s temnou energií a jestil už je to ok
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    Jinak zážitek s Mayou z Global chilloutu (Cz tantricko-šamanistická guru) opravdu jsem si dovolil jí tak pojmenovat. Jde o člověka, který vznikl v našich podmínkách, prošel dost míst na světě a potkal se s mnoha šamany. Spíše si jí našli oni:) Někdo s kým se posunete výše jen sdílením prostoru. Osobní zážitky: párová tantra meditace (jen lehce kontaktní) a hledání vnitřní síly se stejným pohlavím. Během tohoto semináře si madam řídila i mimosmyslové prožitky jednotlivců a to jsem zažil na vlastní kůži. V momentě, kdy mi borec něco vnášel ze sebe mi přišlo "co mi tu čaruješ panáčku" a hned na to Maya "nevnášejte do toho nic vlastního, nechte jen proudit energii". Pak jsem to s ní rozebíral a ona to tak má :) A pak že nerostou!
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    RAHANUR: bavíš se o tom starším příspěvku? případně svůj dotaz více rozepiš :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    jaksi se mi vybavila analogie ze premejsleni o bohu a tak je vlastne takovy mudrovani malejch kluku o tom jakej vlastne je ten sex..vsichni na to maj nazor ale dokud si nevrznou tak tu vlastni zkusenost nemaj.
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    hmm .. si chtěla příběhm ne ? :-)
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    ALIQUPISO: dobrý :-))

    takz jsem začal číst, Corpus Hermeticum = je to dílo nějakýho Chlupa (to vydání co čtu, a mimo jeho překladu je tam jeho nějaká diplomka, kterou ho teda nechali obhájit, kde si dává za cíl šťourat a dopídit se toho, jaký byl vztah toho kulturního okruhu s řeckou filosofí ... no sranda ..

    teď jsem asi v půlce tý jeho studie a od začátku se dobral toho, že ať se snažíme interpretovat hermetismus z jakýkoliv filosofický poyice, vždycky dojdem k tomu, že to je nekonzistentní, a jednotlivý dílky jsou nekoherentní a vůbec k sobě nejdou. to, že je nacházíme po kopě, je pak tím, že ti staří byli hloupý. pořádně věci nerozuměli, pořádně ani nevěděli, jak se vyjadřovat ve svojí řeči na tož aby to působilo korektně v diskurzu našeho chápání a timpádem je to prostě takovej pohádkovej blábol.
    (třeba to ještě zachrání)

    nicméně jsem přemejšlel, jak to teda vlastně je ... jak se vztahovat k tělu , k duchu , k energii .. když ani o jednom vlastně nevíme jaký to je, a všichni tyhle mudrlanti se navíc předbáhaji v tom, kdo vás usadí nejdřív a nejrychlejc zevrubným potvrzením, že bůh by nemohl být, kdyby se dal poznat ... že člověk je tak blbej až nevidí a podobně

    došel jsem k tomu,že prostě na nějaký základnosti si člověk musí přijít sám ... aby prostě nějak přišel na to, jak pro něho fungujou (relativisti totiž dobře ví, že to co se dozvídáme od druhého vlastně skutečně nevíme a nepoznáme, protože nic není ve zkušenosti, co nebylo dříve ve smyslech)
    no a jak teda, přijít na to, co je ... když na jedný straně sám to nerozpoznám a poznání ostatních je pro mě spíš zavádějící a zároveň nemám ani jeden mantinel, ani jednu krajnost od který bych mohl začít něco hledat, zkoumat, mapovat, procházet
    no a tak se to prostě musí otlouct ....všechno nefunkční se prostě musí otlouct ...
    proto ty víc duševní většinou trápí hmotnej svět a ti víc tělesní se zase často celí život řeší svojí psychovztahovou nedostatečnost .

    no a že jestli je tada možnost jak alesoň já nevím tápat ... tak je zkoušet extrémy ...

    extrémní koncentraci, extrémní tenzi, extrémní násilí ...
    a kombinovat to s uvolněním ...
    tak postupně posouvám svoje naprosto neautentický představy o fungování sebe a světa jedním i druhým směrem ...
    a tak defakto rozšiřuju vlastní pole působnosti ... ne jen na akci .. ale především i na tu fázi poznávání ... protože v prostoru kde ještě něni plno .. ani prázdno .. kde nic není ... musím být nutně já, když to stále ještě vím a nebo to vnímám

    a tak se myslim obecně ... i osobně dosahuje tranzu
    kombinací koncentrace a uvolnění

    tahle dost obecná specifikace se funguje i v množství technik, který používám ...
    ale většinou nejsou moje, někdo mi je poradil, dočet jsem se o nich, naučil jsem se je mimoděk v rámci zkoumání jinýho záměru
    teď když už je znám a používám, zpětně poznávám, že různých způsobů technik, o kterých se už dávno zapomělo, že jsou techniky fungujou úplně perfektně ...

    a tak jsou pro mě nejčastějšími a nejúčinnějšími nástroji .. vlastní dech, vlastní tělo, pocit - postoj, ... dech, gesta, vizualizace, (slova) ... sloa jsou v závorce, že se k nim dostávám blbě .... asi jsem si myslel,že mlčeti zlato .. v modlení a magii to nějak nefunguje, možná je to aplikovatelný je na konfliktní mezilidský vztahy
    DVA3
    DVA3 --- ---
    treaba cesta exáze
    RAHANUR
    RAHANUR --- ---
    JASONEKK: zajímá mě jak to pokračuje..prosím dej vědět. Protože to co se stalo Tobě se občas stává a je opravdu velmi složité eliminovat všechny kličky. Ano poslat lásku, bohužel můžeme ochránit jen do té míry, dokud je dotyční sami nepustí k sobě. Koukla bych se ještě na programy duše a otisky těchhle programů a vyčistila je.
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    ALIQUPISO: Odobne s mou hudbou, nebo bubnem. Prevazne sam. Jde o zamer proc tranz.
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    Jo a také by mě zajímalo, jak provádíte trans? Sami nebo ve skupině, kde?
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    Začala jsem číst

    Modřínová duše - Pavlína Brzáková | Databáze knih
    http://www.databazeknih.cz/knihy/modrinova-duse-27610

    "Silný šaman má vždy pomocníka." - Zajímalo by mě, jestli tu někdo z vás hledal svého šamana, kterému by mohl pomáhat? Nebo si ho nějaký šaman našel? Je tu nějaký silný šaman, který už má svého pomocníka?

    Zajímají mě vaše příběhy...

    Pak mám otázku na ženské pohlaví zde - hledaly jste šamana učitele nebo šamanku? Je vám jedno, že to bude muž?
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    SCHWEPZ: jj. už bude dobře :)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    JASONEKK: a kdyby si tomu přestal věřit nepomohlo by to? ve smyslu nesytit to mentální energii
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    JASONEKK: to mi jsou ale plany :D
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    OK. Tak naplním dům pannami, křišťály, hodim tam pár pytlů šalvěje (zapálené) a kolem domu postavím armádu bubeníků a čarodějnice má smůlu ;)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    SCHWEPZ: jestli pul kila nebude malo, myslim ze bych potreboval minimalne kristalovej lustr :D
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    OGMIOS: vem si křišťál, ale velkej, aspoň půl kila, ten to pohltí. Nebo je taky dobrý oheň, na tyhle disharmonické vibrace.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NIKOPOL: talismany nepomahaj, ja kdyz se hadal s pritelkyni tak jsem si na ni vzal ochranej kamen a vono to vubec nepomohlo :D
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    taky mě napadá, že teoreticky by měla stačit jakákoliv věc, který se byť jen dotknul někdo na vyšší, čistčí úrovni než je ta paní .... pokud máš k dispozici nějakou panu, co se zajímá o tyhle věci, třeba aspoň medituje nebo se nějak sama umí soustředit, seznam jí těma lidma .. nebo jí jen ukaž fotku .. a ať žádá, děkuje (obětuje nějaký kytky .... ) o ochranu nad nějakym předmětem (nejlepší je asi něco denního použití jako třeba, nějakej náramek růženec, náhrdelník .... atd.) a ten pak dá nešťastníkovi/nešťastnici ...

    měla by jim chtít pomoct .. upřímě

    a je to - problem solved :-)
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    JASONEKK: tyhle lidi, ženský většinou chtěji, aby se o ně někdo staral, měl o ně zájem. Chtěli by něco, co nemají, ale sami se bojí pro to něco udělat, chtěli by, aby to pro ně někdo udělal.
    Takže máš asi tak dvě možnosti ... založit si ženskej kruh / poradnu pro zoufalé .. jinak pravděpodobně skončej u někoho, kdo jim bude dávat ten pocit, že za ně něco řeší.

    Jinak bránit se může každej .. a pomáhaj fakt úpný jednoduchosti .

    třeba dát si ráno rozcvičku,.. rozpažit, upažit ... nahoru, dopředu, doprostřed, dozadu, nahoru ... kroužení rukama a nohama ... všechno jsou to vlastně magický pohyby, gesta

    vokouřit se ..

    vzívat elementy,,
    modlit se ke stvořiteli, k matce, k ježíši, kršnovi
    (to už jako je docela dobrá obrana ,,, sice záleží na křehký konstituci nedávno ještě oběti, která se kdykoliv může rozhodnout, že se vzdává)

    do světovejch stran udělat šamanský štíty (to můžeš udělat i za ně) .. konc konců modlit se za ně takz můžeš .. ale abys měl něco, co je jejich.

    vzít si k sobě kameny
    vzít k sobě byliny
    (na týhle úrovni už u sebe máš i faktický artefakty, který mají přímí spojení s andělskou, archandělskou úrovní)

    ale v podstatě nejlepší, co pro ně můžeš udělat je ... dodat jim odvahu, podpořit je

    Jsem teď už skoro přečet první knížku od Aggripy, .. je to fakt poučný :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam