• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PYROTáborové hry pro děti a vše kolem nich
    SHARECK
    SHARECK --- ---
    Sháním nějaké hry na procvičování strategického a logického myšlení, nemáte někdo nějaký zdroj?
    Cílová skupina: instruktoři a vedoucí
    SHARECK
    SHARECK --- ---
    DENULE: Náš sesterský oddíl jí má teď jako celoroční hru (http://stto.cz/zare), mrkni se k nim na web, určitě tam najdeš inspiraci.
    DENULE
    DENULE --- ---
    SONNY1344: mafii obecne :-) my ji taky chystame na letosek..pro vek od 12 ..ale zatim jen shromazdujeme napady
    SONNY1344
    SONNY1344 --- ---
    DENULE: přímo Mafii, nebo mafii obecně? mafii chystáme na letošek, příběh lehce inspirovanej kmotrem, poskládanej z mafiánskejch klišé... ale je to teda pro 13+
    DENULE
    DENULE --- ---
    Ahoj,

nezpracovaval nekdo jako tema na tabor Mafii ? :-)
    RADDINO
    RADDINO --- ---
    neměl by někdo zájem vyměnit hotové etapovky? Letos jsem na táboři s klukama hráli hru na téma: odboj za druhé světové války.hra je spíš pro kluky skautského věku (naši kluci byli 8-14).
    RBIKER
    RBIKER --- ---
    DRACE: my tomu říkáme maskovačka. ještě jsme měli pravidlo, že děti musí být při vyřknutí čísla mezi vedoucími (ve předu i vzadu) jinak ztrácí možnost získat bod
    BOHDALKA
    BOHDALKA --- ---
    JANITA:
    Rychlé šípy: „A kdo, chlapci, uvidí z vlaku první koně, získává bod.“ Paní v kupé k sousedovi: „Jak si ti hoši hezky a tiše hrají, že?“ :-))
    DRACE
    DRACE --- ---
    JANITA: do vlaku mě teď nenapadá, ale na chodící výlet je super pohádka-tj jeden človek vypráví a jakmile zmíní číslo větší než 10 (např král měl dceru a ta měla 30 párů bot), tak se děcka musí rozutéct a schovat dřív, než vypravěč napočítá do 10. Ten se nesmí pohnout z místa, ale koho vidí, ten má trestný bod.
    Dá se zkombinovat s klasickou bombou (když se zařve, lehnout k zemi), případně doplněnou o medvědy (obejmout strom tak aby se nedotýkali země a chvíli držet).

Ještě mě napadlo předávání kolíčku, který symbolizuje bombu, která občas vybuchne (tzn nikdo na sobě nechce kolíček mít).
    JANITA
    JANITA --- ---
    ahoooj! nemáte tip na nějakou hru do vlaku, když jedeme s dětma na výlet? Na vystupování se mi hrát nechce :)) A pak taky, zda vás napadá něco výživného, čím by se dal ozvláštnit klasický chodící výlet.. a děti by to bavilo.. kujuuuu :)
    RADDINO
    RADDINO --- ---
    Ahoj,
    na tábor scháním vystřelené náboje/patrony, nejlépe za odnos. Dále pokud máte doma cokoliv s army tématikou (2 světová válka) a chcete se toho zbavit, rád vám pomůžu. Pujde to na scénky na tábor a případně jako ceny pro kluky. Přijedu si po Praze, díky.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Vážení hobití přátelé, rodiče, děti, táborníci, máme pro vás dvě zprávy

První:
    Tábory První muž království I. a Návrat do Bradavic jsou již plně obsazeny. Léto se blíží a my pro vás právě teď připravujeme dopisy s podrobnými informacemi, které dostanete v průběhu června.

Druhá:
    Protože se nám stále hlásí další zájemci, rozhodli jsme se otevřít ještě jeden tábor. Bude to opět První muž království. Nepůjde o pokračování. Nabízíme vám stejný program v dalším termínu, abychom vyhověli vašemu zájmu. Jsme připraveni tento tábor uskutečnit už pro 16 zájemců. Hlaste se co nejdříve. Pokud nebude do 28. června alespoň 16 účastníků, tábor nebudeme moci otevřít. Aktuální počet přihlášených najdete na zde na stránkách.

Proč První muž podruhé?
    Protože nám záleží na kvalitě našich akcí. Tábory připravujeme již od ledna. Nový námět nechceme šít horkou jehlou a navíc nás letošní téma opravdu baví .

Těšíme se na Vás
    Ivan Bauer
    www.agenturahobit.cz
    KOC256
    KOC256 --- ---
    FIFI:
    ale vsak i do 1/4 meli spravne pozadovat ten podpis na lejstru (jen mel byt jen jeden nyni maji byt dva...). takze ani tenkrate nedodrzovali zakon...
    FIFI
    FIFI --- ---
    KOC256: ted lekarum nebude stacit zadny tel. hovor, ani jeden, ani dva.
    Heger keca a spoleha na zdravy rozum lekaru, jenze zdravy rozum napovida nedodrzovat zakon.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    FIFI:
    ja jen psal ze do 1/4 byl potreba souhlas JEDNOHO rodice. Od 1/4 je potreba souhlasu OBOU rodicu. jestli do tedka praxe byla takova ze se volalo misto podepisovalo (coz mohu potvrdit), tak treba i nyni bude doktor co misto dvou podpisu bude vyzadovat dva hovory a nebo proste bude mit rozum a bude mu stacit jeden (viz Hegerovo srdnate vyjadreni). Ale treba taky ne no...
    FIFI
    FIFI --- ---
    KOC256: no asi takhle: ja mam tu zkusenost, ze stacil k operaci jeden tel. rozhovor, kde jsem to odsouhlasila. Od 1.4 nevim do kdy toto rozhodne u nekterych lekaru stacit nebude, lekar proste operovat dite, ktere prijede s urazem ruky, nebude. Ten lekar si to nevezme na triko a ja to chapu, sleduju to uz od toho listopadu.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    FIFI:
    se nechapeme. asi sis to nejak spatne precetla/vylozila... ale je to jedno :)
    FIFI
    FIFI --- ---
    KOC256: jenze dneska musis mit papir a podepsany od obou rodicu. Jak pisu, u nas stacil souhlas po telefonu.
    Pokud by se cekalo na to, nez manzel prijede domu, podepisu papir a on ho odveze do nemocnice (v nasem pripade z Prahy do KV), tak by to trvalo pres 3 hodiny... navic tehdy byla snehova kalamita...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    FIFI:
    " tak už dříve platilo, že se musel shánět souhlas rodičů "

mysleno "...jednoho rodice"
    FIFI
    FIFI --- ---
    KOC256:

nečetla jsem toto auditko, četla jsem to vedlejší, reaguji na tu citaci:

" tak už dříve platilo, že se musel shánět souhlas rodičů "

Můj syn (tehdy 14 let) si na školním výcviku zlomil ruku a musel být ihned operován. Souhlas jsem dávala pouze já (matka dítěte), otce lékař vůbec nesháněl. Je samozřejmě pravdou, že syn má oba rodiče a žijeme společně, čili se nejedná o rozvedené rodiče apod., ale jak píšu, souhlas jsem dávala pouze po telefonu a jen já.

Když jsme se o úrazu dozvěděli, manžel jel do té nemocnice (cesta asi na 3 hodiny) a pak vše podepsal, ale to byl syn už po operaci. Ostatně synovi bylo 14, byl už na dospělém oddělení a např. jaké má alergie (např. v tomto případě dost důležitá alergie na ajatin - desinfekci) řekl lékaři sám, lékař se mne na to pouze v telefonu zeptal a já to potvrdila.

KOC256: ad zbytečná bublina - tak o tom zákonu se ví od listopadu 2011. Ministerstvo celou dobu odpor veřejnosti /jak laické, tak lékařské/ bagatelizovalo. Zákon platí od 1.4.2012. Ještě 11. dubna jsem slyšela Hegera v rádiu mluvit o tom, že zákon je v platnosti 11 dní a že se teprve ukáže, jak to bude v praxi a pak možná teda bude novela. Ať jde ministr do háje i s celý svým týmem, vždyť to všichni víme od listopadu, co to je za paskvil!!! a on nám bude tvrdit, že je v platnosti 11 dní a teď o minulém víkendu /zákon není v platnosti ani měsíc!!/ teda řekne, že navrhnu změnu!!! Kde to jako jsme? V Kocourkově? Dělat zákon proto, abychom ho mohli novelizovat? Žádná zbytečná bublina to není, každej zákrok může mít vedlejší účinky a to třeba i podání antibiotik na angínu..to by ovšem musel někdo při vytváření zákonů myslet!! :-(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam