• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LITTLELIAssembler
    MASCA
    MASCA --- ---
    LITTLELI Tak to vazne problem... To jsem resil, zkousel jsem int15, taky nekde v dat. oblasti BIOSu (seg. 40) mozna neco takovyho je. Kazdopadne ale k tomu, abys ji mohl pouzit, musis prepnout do protectu, a tam uz nevim, jak se takove veci vubec resi. Nicmene, az nekdo odpovi, taky by me to zajimalo.
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    tak a ted technicka...........

jak se da spolehlive detekovat velikost fyzicke RAM?
    rekneme, ze jsem po POSTu najety v MSDOSu, muzu si s HW delat co chci
    nemam HIMEM ani jine manazery, kde se to da precist? INT 15h mi ale prosim
    nerikejte.
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    nechce nekdo predat tenhle klub? dost vazne o tom premyslim
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    nova nastenka :)
    chtel bych zalozit sekci artworx, ale chtelo by to nejake linky na zajimave projekty psane v asm. klidne i pitominy, jde o to, aby byly necim zajimave.
    HYBY
    HYBY --- ---
    SALUSA: mno tak ja si pod tim predstavuju ze nekdo napsal jaky si vykonne jadro (to je jedno ceho), ktere pouziva specific API a typuju ze ty budes portovat pro AVRka to API tak aby na tom mohl behat ten "independent" code...
    SALUSA_SECUNDUS
    SALUSA_SECUNDUS --- ---
    ;o)) hele dostal sem se k tomuhle inzeratu:

Vývojový pracovník
    Hledáme odborníka pro samostatný projekt SW do ISDN systémového telefonu pro telefonní ústřednu NetStar

Požadujeme znalost programování v ANSI C se znalostí specifiky překladačů pro procesory AVR a 51; převod odladěného C kódu na embedded platformy

no a chtel bych vedet co znamena ta posledni veta, prevod na embedded platformy - padz bych o tu pracicku mel jinak asi zajem ;o)) diky
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    sledujete anketu?
    18:1 v neprospech SIMD.
    ja hlasoval ze SIMD neumim a vazne by me zajimalo, kterej typ tam zaskrt ze to jako ovlada...
    priznej se!!!
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    LITELLI :-)))
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    :-) mohu vas ujistit ze mi to nevadi, doufam, ze jste si vsimli, ze z klubu jsem udelal poloodborny... proste myslim, ze je dulezitejsi se dozvedet alespon neco nez bejt na suchu ;-)
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    Jo, to vytriskas. Kdyz jsi clenem SF, tak mas pristup i k aktualizacim IRIXu, zdarma, primo z jejich serveru (alias IRIX update :-))
    Seriove cislo nemusis hledat, staci kdyz bootnes do PromMONITORu a opises si MAC ethernetoveho iface. Ale tohle je OT, pojdme pripadnou dalsi diskuzi presunout jinam...
    SKIM
    SKIM --- ---
    janfrog: Ok zkusim.. musim najit serial number.
    Jinak jeden borec rikal, ze s nich vytriskal i cd irixu na seriove cislo.. Ale musel si to vymailovat.

No prave ze r10k jsem jaksi nedokazal vygooglovat. Kazdopadne zatim nechci, musim si v tom udelat poradek co vlastne mam.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    SKIM: http://support.sgi.com/login - zaregistujes se na serial number sveho SGI stroje - a funguje to i na 10 let stare Indy. Kdyz ti to nepujde, vyhrabnu nekde v mailu (hmm 200mb mailbox...) konkretni navod a URL, uz si to moc nepamatuji.
    Jinak dokumenaci k R10k mam nekde doma na disku...muzu se po ni podivat, jesli po ni touzis. Ale vim, ze jeste pred 2 lety se dala vyguglat. :-)
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    SKIM: mno ted tu prodam svoje vzdelani... je to jedna ze ctyr hlavnich moznosti ale... rika se tomu diversifikace ;)
    SKIM
    SKIM --- ---
    Jeste tohle je docela zajimave:
    MIPS Assembler and Simulator
    I pro windows.
    SKIM
    SKIM --- ---
    littleli: Hm zisky se krati kde komu, ale to nemusi znamenat, ze se vrhnes na uplne jiny segment trhu. Se divim, ze jeste nezkrachovali..
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    SKIM: mno bordel to vsecko je :( jenze pokud vim, tak SGI se kratili zisky, takze s tim asi chteli neco delat... bohuzel neznalost sveho trzniho segmentu je pro takto orientovane firmy fatalni. coz plati obecne
    SKIM
    SKIM --- ---
    BTW, can you imagine how huge gcc 3.4 is? -- for the i386 it needs 1GB of
    disk space and plenty of hours to be built on a reasonable system. For
    MIPS I suppose the disk space needed will be yet larger and building may
    require a few days...

Maciej
    SKIM
    SKIM --- ---
    litlleli: No SGI udelalo spoustu chyb v nedavne dobe - i386 workstation, akvizice /z dnesniho pohledu craye okupace/ craye, odchod lidi, co delali graficky hw do nvidie apod. IMHO dost bordel.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam