BONGI: "Stavajici vysledky nevidim" - to už máš ale vážný problém s neviděním, nic ve zlém... navíc ignoruješ řadu věcí, tak to probereme po bodech.
1. prvním příznakem kreténství je situace, kdy se mi něco nelíbí - chování pravicových stran - a já se vykašlu na jediný nástroj, který mi eventuálně umožňuje něco volit: volby. je to asi tak inteligentní, jako se vykašlat na krumpáč a lopatu v době, kdy se zvolna rozvodňuje místní potok.
2. druhým příznakem kreténství je nezvolit strany, které mě naštvaly, a zároveň volit "protestně" opačné šmejdy. je to hloupé a silně slabomyslné - projevem rozumu by bylo nevolit ani "pravici", která mě sere, ani rudé svině, ani socíky, co to už taky podělali, ale ve zvýšené míře nová a ještě neotřelá sdružení, nejlépe místní. v tomto ohledu se vyznamenalo pouze liberecko a svému libereckému kamarádovi oprávněně závidím jeho celkem dobrou náladu.
a pokud bod 1 + 2 je nějak nejasný, tak to už není chyba u mě. konec omlouvání, laskavě, a přiznej si hořkou skutečnost: nedaly se čekat zázraky, ale na to, že už máme od 89 celkem 23 let, se toho češi naučili pořád ještě velice málo.
ve skutečnosti kašlat na volby a pak si zdůvodnit, že top zase tak špatné není - jako to to právě děláš ty. a to přesně je to špatné. hrozně. dokud si to dokážeme vždycky takhle zdůvodnit - jako že to vlastně tak blbé není - nic se nezmění. a velice se mi to nelíbí. to zdůvodňování a omlouvání.