BONGI: když se chceš handrkovat o slovíčka... hurá vpřed:
Mimochodem klasicka ukazka tveho zevseobecnovani :" ve skutečnosti kašlat na volby a pak si zdůvodnit, že top zase tak špatné není - jako to to právě děláš ty..." Jedine volby, na ktere BUDU kaslat je prima volba prezidenta, jak jsem hlasil dopredu. :DDD
vzhledem ke kontextu mé
celkové argumentace je celkem jasné, že pojmem "kašlat na volby" nemyslím zrovna bongiho, toho jednoho, ale "lidi obecně". více než jasné to musí být, když vzápětí dodávám "mizivá účast 37 %"... není pochyb, což?
budeme-li pokračovat dále, je pak jasné i to, že přístavek
"- jako to to právě děláš ty" se vztahuje spíše k
"pak si zdůvodnit, že to zase tak špatné není", což navíc je jistě dáno i tím, že jsem ti nikdy nevytýkal, že bys snad k volbám nechodil (protože se známe a navzájem o sobě víme, že k nim chodíme - není-liž pravda?) (byť za nemoudré pokládám, že na volbu prezidenta hodláš kašlat, ofc, minimálně v prvním kole rozhodně), ale za to "omlouvání", což opět musíš vědět více než dobře, protože jsme spolu my dva konkrétně na téma "je tu tak v prdeli (fin) x ale nepřeháněj (bongi)" rovněž v minulosti hovořili - není-liž pravda?
takže když se mě ty ptáš "čteš?", mohl bych já celkem v klidu opáčit "ano - a ty?" protože: "proč to, co říkám - a ty víš, jak to celkově myslím, známe se - interpretuješ právě a jedním tímto způsobem, který jen celek myšlený jistým způsobem (viz předešlé) upravuje na nahrávku na smeč proti jednomu a ještě mnou původně ne výhradně zamýšlenému (a lehce jinému) významu?"
a jsem zplna přesvědčen, že vše v prvním odstavci uvedené oba víme, protože se známe. takže: já čtu - ty? a proč to takhle děláš? to je myšlenka, že by náhodou na postřehu "no vážně si počínáme trochu jako hlupáci" (myšlen celek, český volič jako stádečko) tolik nepřijatelná? já bych raději namísto rozverných osobních poznámek "čteš?" slyšel dobré argumenty, proč je tedy nevolení (u nás časté) a následné omlouvání toho (u nás časté) anebo házení oranžovorudým sviním tak chytré a prakticky do budoucna užitečné... neboť veškeré postřehy, jež jsem zde dnes ventiloval, mne vedou k závěru, že je to rozhodně ta blbější volba z možných.