• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PREVITAntikomunisticky klub - Antikomunisticky a antitotalitni klub
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    VIRIK: Ale já zdůraznil hned na začátku, že se to týkalo nepolitických věcí. :)
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    FIN: to je sranda, ty ted napsal stejny nazor jako ma anarchista Chomski :D

NJAL: ano i ne.

HAROLD: to mne pripomina, jak mi nekteri idioti nadavaji do komunistu (ci ze mam takove nazory). Pritom, kdyz jsem si delal test na jedny americky strance, vylezlo mi, ze jsem republikan a kdyz se doma sejdeme s nejakejma lidma, tak nakonec volici TOP09 ci ODS prede mnou brani socialni stat :D a vycitaji mi silny konzervatismus.

Nicmene bylo by dobry dodat, ze se ta vymahatelnost tejkala samozrejme nepolitickych veci a ze je fakt, ze treba ohledne obchodu to bylo lepsi. I statni podnik platit odskodne, kdyz proste nekam nainstalovali vadna okna. Ale bylo to i protoze tu nebylo tolik prileku a stretu v zakone, viz Kemal.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    Ještě že ta Horáková dostala provaz, aneb první máj ve Fučíkárně. Blog - Dušan Makovský (blog.iDNES.cz)
    http://makovsky.blog.idnes.cz/c/336315/Jeste-ze-ta-Horakova-dostala-provaz-aneb-prvni-maj-ve-Fucikarne.html
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    FIN
    FIN --- ---
    HAROLD: v lidech se za demokracie neuvolní nic. demokracie je, jak tvrdím již léta, zřízení pro - zde doplň mravně a eticky - vyspělé lidi. když ho dáš do rukou zmetkům, například klidně i "jen" lidem s rozvolněnou tolerancí a la "krade přee všude, tak to tak nepřeháněj", výsledek nezbytně nutně bude vypadat podle toho. v demokracii samé je chyba asi taková jako v bouchačce - jak praví okřídlený klasický western, každá pistole je jen tak dobrá nebo špatná jako chlap na jejím konci. a imho to s demokracií je přesně totéž, proto svýcarů fuguje dobře již málem od 14. století, zatímco v našich rukách vypadá, jak vypadá. zajímavé, že tento prostý postřeh tak nerad lidem dochází.
    FIN
    FIN --- ---
    HAROLD: to je mi ale moudro. všichni poškození režimem, ať už zabití, uvěznění div ne celoživotně, okradení anebo jen od šancí odřezaní ti ze svých vzpomínek jistě povypráví, jak báječně a úspěšně se svých práv domáhali oni. jistě, pro někoho ta vymahatelnost jistě dobrá byla - na úkor jiných.
    NJAL
    NJAL --- ---
    HAROLD: Inu priste musis pridat vhodny intepretacni ramec, jinak se muze stat, ze si hlasku kazdy vylozi po svem ;-)
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    HAROLD: kamarád advokát imo srovnává nesrovnatelé
    možná tím myslel jen to že mu to za bolševika líp šlo (bez urážky, tenkrát skutečně nebylo tak přeregulováno jako dneska, právní úprava nejspíš skutečně byla snáz uchopitelná)
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    NJAL: Tak se nepozastavuj a pořádně čti. :)
    NJAL
    NJAL --- ---
    HAROLD: Ale to ja nerikam. Ja se jenom podivil tomu pristupu k predchozimu rezimu ve stylu "no kdyz to vlastne nezavanelo politikou, tak to bylo celkem dobry." Takove ty glorifikace jak od stare gardy KSCM....
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    NJAL: Ano a to je dneska lepší v čem přesně? Dneska už nemáš šanci ani "na okrese".
    NJAL
    NJAL --- ---
    ARCAK: Nerikej. A datum pomnichovskych voleb bylo... Na svateho Hitlerdyndy? :-)

HAROLD: S parodii souhlasim, ale s tou vymahatelnosti prava uz tak moc ne - take jsi nemel moc sanci na vyhru ve sporu s nejakym krajskym tajemnikem KSC (aka kmotrem).
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    Koneckonců pro mě třeba Klausovic amnestie je důstojnou korunou vývoje po roce 89 a nechápu lidi, co se proti tomu bouřej, protože medle si o našem politickém zřízení myslej něco, čím nikdy nebylo...

Já jsem si tudle dělal na Facebooku takovej komickej test, ve kterým mi vyšlo, že bych měl žít na Maltě... nicméně když jsem zadával odpovědi přímo opačně tomu, jak jsem to cítil (např. "Jsou podle vás úplatky někdy prospěšné nebo přímo nutné? - Ano!"), vyšlo mi, že ideální stát, kde bych měl žít, je Česká republika. :))
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    A co se asi v lidech uvolní za demokracie? :D teda aspoň za tý parodie, co máme teď... ono ne nadarmo říká jeden můj kamarád advokát (jinak pravičák, že to v tomhle klubu nemá zdaleka obdobu), že za bolševika byla vymahatelnost práva nesrovnatelně lepší než dneska... a má recht...

(a samozřejmě tu neni řeč o politickejch procesech, protože tam halt měl člověk víc co do činění s StB než s justicí)
    ARCAK
    ARCAK --- ---
    NJAL: Druha republika ovsem mela demokraticky zvolene organy, ne? Mnichovska dohoda jiste nebyla fer, ale vlastizradu, vrazdeni apod. na jejim uzemi tim snad omlouvat nebudeme.
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    BINARY_PARANOIC: a čím?
    NJAL
    NJAL --- ---
    VIRIK: Nic nebagatelizuji. Nicmene nevznikla druha republika neprimym pusobenim nacistu? Nevznikla ve vakuu, zejo, pozvolnym prechodem sama o sobe z prvni republiky. ;-)

Proste za pusobeni hovadskych rezimu, jako byl nacisticky nebo blizky pribuzny komunisticky, se ve spouste lidi uvolni to, co by si za demokracie nedovolili, popripade by za to byli popotahovani.

Nikdo nechce bagatelizovat rasove vrazdy, nicmene na nervy lezou lidi, co jen jako takovi invertovani Landove donekonecna vykrikuji Alib aniv.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    ve vztahu k romum a jejich svazeni do taboru sakra ma. K lyncovani lidi jako Karel Capek sakra ma. K zformovani statisicu kolaborantu a fasistu sakra ma.

Ale chapu, bagatelizovat rasove vrazdy se musi.
    NJAL
    NJAL --- ---
    VIRIK: Chm. Je to jako kdybys furt rikal "Napoleonska era" a pritom myslel jen znamych 100 dni. Kolik trvala demoralizovana druha republika, pul roku? No ta ma ve srovnani s predchozimi dvaceti lety fakt statistickou vahu. :-)
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    jinak chlapci co doporucuji ostatnim studovat si napisi za trest 50x - nevim co je to druha republika.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam