• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PREVITAntikomunisticky klub - Antikomunisticky a antitotalitni klub
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    Zaver meho prispevku o 17. listopadu 1989, ktery co nevidet vyjde...:
    --------------------------------
    Ten nástup svobody považuji po narození mých dětí za to nejlepší, co jsem kdy zažil. A ta úleva, že budu moci své děti (tenkrát 4 a 7 let) vychovávat bez volby mezi nutností lhát, nebo se stát disidentem.

Svobodu si užívám stále, dnes hlavně při cestování, nebo vyhledávání informací o čemkoliv. Ne, nikdy by mě nenapadlo, že "za komunistů bylo líp". Konspirační teorie se po pětadvaceti letech při ztrátě paměti části národa dobře prezentují, ale takových si může vymyslet kdo chce kolik chce. To je rub dnešní svobody. Ale zaplať pán Bůh za ni. Nechci už žít v kleci, s centrálním přídělem hmotných i nehmotných statků a informací. Nechci žádné "jistoty". Jediná skutečná jistota je totiž smrt.
    --------------------------------
    SHM8
    SHM8 --- ---
    http://nazory.aktualne.cz/...omunismus-tady-vezi-jako-v-koze-luj/r~a2f3d44e68e811e49bec0025900fea04/

Brzy po revoluci se objevily názory, že i disidenti byli vlastně souzeni a zavíráni podle tehdejších zákonů, takže si sami můžou za to, že je překračovali. Čím si to vysvětlujete?

Mimo jiné tím, že myšlenka právní kontinuity byla blízká nejen právníkům. Vzpomínám si, jak jsem jednou při obědě s Václavem Klausem a ministrem Karlem Dybou vyprávěl o smrtonosném utrpení jednoho kolegy mé ženy. Klaus kroutil hlavou: To jsou ti dramatici, všechno zdramatizujou. A pak mi povídá: Podívejte se, vy jste chtěl dělat disidenta, tak jste ho dělal. My jsme ho dělat nechtěli, tak jsme ho nedělali. My jsme se vzdělávali, například jak fungují banky ve Spojených státech. Takže já jsem připravený na politickou činnost. Jak jste se připravoval vy? Chodil jste na výslechy.

Co jste mu odpověděl?

Že jsem se pro disidentství nerozhodl, režim mě k tomu nehorázným tlakem donutil. Klaus jen opáčil, že to jsou argumenty dramatikovy. Měl jsem na jazyku, že s tím jeho přístupem bychom tady měli komunistický režim dodneška, ale spolkl jsem to.

Proč?

Protože se mi zdálo, že je to argument hrubý a demagogický.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    Komunisté dnes nejsou živí, ani mrtví. Ruší tak systém, říká Horáček - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/rozhovor-s-michalem-horackem-diw-/domaci.aspx?c=A141106_225922_domaci_zt
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    LONESTAR: jezisi, kaju se, samozrejme to melo byt "stamiliony"...
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    ADAMIRA: miliony umučenejch farářů a sester ?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    HAROLD: No to mění situaci...
    Zajímalo by mě kolik ten pohřeb Huasákovic rodinu stál, když se tak lehce zapomělo na ty miliony umučenejch farářů a sester...

Rudý prachy nesmrdí :-)
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    ADAMIRA: Zemřel v roce 1991, takže po revoluci, a opatřený svátostmi. Takže to zjevně moc nezajímalo ani katolíky.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    HAROLD: No toho tak zajímaly nejáký automatický exkomunikace stejně jako celý pacem in terris...
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    IRAVEN: Husák byl katolík.
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    Evropský rozhled » Jiný slova jinej kraj – 25 let od převratu
    http://www.evropsky-rozhled.eu/jiny-slova-jinej-kraj-25-let-od-prevratu/
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PREVIT: zajmavy u nas to bylo jinak. babicka, budiz ji zeme lehka, mi casto vypravela o co vsechno je komunisti obrali a jak ozebracili jejiho tatinka a jak nemohla jezdit do rakouska za tetou a kdyz mohla, tak musela nechat v cechach celou rodinu.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    PREVIT: četla jsem to původně jako skřetové, taky jsem měla asociaci na pána prstenu.
    IRAVEN
    IRAVEN --- ---
    DOCKINEZ: katolik snad nemuze bejt komunista - pokud vim, tak za to je stale platna automaticka exkomunikace, ale to bych jeste musel overit
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    že by se Jakeš na stará kolena dal na Pána prstenů? On teď vypadá trochu jako Glum.
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    A neni to prostě skřekové/skřetové podle vzoru bojleři/brojleři?
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    SBB grupa, to uz je let, co jsem to slysel
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    DOCKINEZ: Ze se na toho Jakese nevykaslou. Doby, kdy svou blbosti dokazal aspon pobavit, jsou uz davno pryc.

Btw - kam na ty "skreky" chodi? Me se jako prvni vybavil Jozef Skrzek z polské skupiny SBB. Mozna si je diky tomu zas jednou po letech pustim. Diky Milosi...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Problémy jsme řešili, do toho ale přišli skřekové jako Havel, řekl Jakeš | Domov | Lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/...e-jako-havel-rekl-jakes-1e3-/zpravy-domov.aspx?c=A141108_133955_ln_domov_hm
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    Tajné pokusy v sovětských laboratořích.avi
    http://www.youtube.com/watch?v=mtqsxyvmK-o
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam