• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KKL2401Emacs: escape meta alt control shift aneb prece nejsem sam, kdo nepouziva VIM
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    MRUCH: Hm, naprosto kouzelne jsou zkratky pro registry... C-x r space <a> definice registru a, C-x r j <a> skok na a... huh. Emacs je pro chobotnice.
    MRUCH
    MRUCH --- ---
    folding vypada zatim takto, jeste jsem premyslel nad tim, jestli by se do toho nejak daly zahrnout i komentare nad fci, ale to se mi zatim moc nepovedlo a navic to pak vypada divne :)
    http://mho.ath.cx/~mruch/ema_fold.png
    MRUCH
    MRUCH --- ---
    no.. ja az se svymi pokusy v elispu dospeju do publikovatelne podoby, tak se pochlubim ;)
    jenze diky me znalosti elispu mi vsechno trva sto let, tak je to takovy.. na0vno :/
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    tim oknem jsem myslel buffer :-))
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    v podstate bych se spokojil jen s nejakym dalsim oknem kde bych mel seznam funkci pripadne trid. TAGy jese nejak nevychytavam
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    o ten folding bych mel taky zajem.
    KAMCATKA
    KAMCATKA --- ---
    MRUCH: nejsem si jistej ze slovo "zkratka" plne vystihuje podstatu takovejch klenotu
    MRUCH
    MRUCH --- ---
    ANT_39: no.. pravdou je, ze nekteri lide jsou asi SM+ - byt mi nedelaji problem zkratky skladajici se z 2xC-neco pripadne C-neco M-neco, tak existuji i zkratky typu ESC C-x @ C-x (a mozna jeste jedno C k tomu ;) a to se fakt neda :)
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    MRUCH: to kdybych si pamatoval. Pamatuju si akorat silene (silene i na emacs) kombinace klaves :)
    KAMCATKA
    KAMCATKA --- ---
    MRUCH: jo jasne, jako obvykle mi to doslo hned jak sem se zeptal
    MRUCH
    MRUCH --- ---
    :))
    PECA
    PECA --- ---
    MRUCH: protoze jsem debil. normalne ctu v emacs-cs-utils, ze si mam stahnout jeste leim a ispel. nevim proc jsem to ignoroval.
    KAMCATKA: dik, bylo to tim.

momentary laps of reason
    MRUCH
    MRUCH --- ---
    PECA: no zkusil jsem pustit emacs jen s tema dvema vecma viz niz a jede mi to bez problemu (tzn. byl to jen cistej emacs s nicim navic. ale ja jej mam z cvs, nejakej 22.0.50.15). otazka je, proc to u Tebe nefunguje, zas tak moc do toho nevimdim :/
    KAMCATKA: nene, schovavani kusu kodu - treba cela komplet fce je videt jako function nejakaBlbost().... a hned za ni je dalsi a tak dale. jsem si hral chvili s http://www.emacswiki.org/cgi-bin/wiki/EasyCodeOutline a mozna se to bude dat i pouzit ;)
    ANT_39: jakej konkretne? takovej ten, kde si musel explicitne psat {{{ a }}} nebo neco jinyho? jmeno/url :)
    PECA
    PECA --- ---
    KAMCATKA: aha, nejak jsem si neprebral tvoji radu. jdu se po tom mrknout. dam vedet :-)
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    MRUCH: Folding jsem chvili pouzival, ale jedu bez nej.
    KAMCATKA
    KAMCATKA --- ---
    PECA: fakt zkus to emacs-leim
    PECA
    PECA --- ---
    MRUCH: Jo jasne, zapomnel jsem to C-\. Blby je, ze kdyz to pouziju, tak mi to napise: Can't activate input method 'czech-qwerty'. :-(
    mam: GNU Emacs 21.3.1. (i386-mingw-nt5.1.2600) of 2004-03-10 on NYAUMO
    a dohazoval jsem si tam desktopaid-1.0.5 a emacs-cs-utils-21.1
    V googlu jsem nic nevychytal.
    KAMCATKA
    KAMCATKA --- ---
    MRUCH: sorry ... mluvil sem o ty klavesnici
    co myslis foldingem? jako dired?
    MRUCH
    MRUCH --- ---
    PECA: no vsak jsem psal - pouzivej ve widlich obycejnou en klavesnici a klavesnici v emacsu prepinej C-\. widle neznam, ale podle toho co pises bych si tipl, ze emacs zije v latin-2 a widle mu tam cpou cesky znaky v cp1250 (pokud Ti vetsina ostatnich znaku funguje bez problemu, ale blbnou szt s hackama). pokud je to tim, tak bud pouzivat emacsovou klavesnici, nebo emacs preskolit na cp1250, mozna i utf, ale s timto Ti neporadim

KAMCATKA: coco, klavesnice, nebo folding? ja tu delal nejaky pokusy, jsem zase objevil ameriku, tak se ptam, jestli a jak to resi ostatni..
    PECA
    PECA --- ---
    MRUCH: zkousel jsem default-input-method "czech" a default-input-method "czech-qwerty". Mam WinXP a standardne mam nahozenou ceska-querty klavesnici. S jinou psat poradne ani neumim (potrebuju cestinu prilis casto, abych mel bez nahozenou anglickou). Testnu tedy jesty programatorsky a v sestemu prehodim na EN, treba to helfne.

BTW, zjistil jsem, ze ž to napise na l (male L), misto ľ (male l s hackem).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam