• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KKL2401Emacs: escape meta alt control shift aneb prece nejsem sam, kdo nepouziva VIM
    SAD0UR
    SAD0UR --- ---
    jo, je to region undo
    koukal jsem, jak je to nativni a to v redo.el delany a snad to redo.el pujde nejak dokopat...
    MRUCH
    MRUCH --- ---
    SCHEEZE: sad0ur hleda selektivni redo ;)
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    SAD0UR: jinak vubec netusim o cem mluvis ale region je neco co by mohlo pomoci v hledani toho jez nazyvas "selektivni undo". Obavam se ze ne vsechno jde resit uplne stejnym myslenkovym pochodem jako ve VIM. Neco je slozitejsi, neco jednodusi, vsechno lze :-)
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    protoze jsem cirou nahodu v klubu o Emacs dovlim si zminit Ctrl-u (x) M-/ kde x je cislo jez znaci jakesi poradi v historii odstranenych regionu ci kyho vira.

treba by se to nejak dalo pouzit :-]

//serte na me jsem na sracky
    SAD0UR
    SAD0UR --- ---
    jeste ne, ale mam to v planu. resil jsem, jestli bigloo, nebo gambit, ale asi to bude gambit, ale na to bee kouknu.
    co tak chci nejdriv rozchodit a dostat do mnou kyzenyho stavu je paredit, kterej mi do jisty miry mrvil s viper modem.
    jinak nevite, jestli existuje toto: http://www.webweavertech.com/ovidiu/dist/redo.el, kde by ale fungovalo selektivni undo?
    CERBERUS
    CERBERUS --- ---
    SAD0UR: Bee z Bigloo jsi zkousel ? Prijde mi celkem schopny a docela pritulny ;-)
    SAD0UR
    SAD0UR --- ---
    no a jako dalsi vec, je tu nekdo, kdo pouziva nejaky emacs mody na nejaky scheme (uz hotovy, ne: "pro common lisp je slime a urcite by nebylo tezky..."), ale jestli skutecne nekdo neco z toho pouziva...
    vim akorat o pareditu a ze je upraveny slime pro scheme48, ale s tim slime jsem nic moc nezkousel
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    SAD0UR: ja jsem teda nepresel. Pouzival jsem drive jine editory nez vim ale myslim ze nema cenu pouzivat vim mody. Silu emacsu vidim prave v tom ze to je Emacs a ne ze se to tvari jako neco jinyho a chova se to jinak nez je odzkouseny desitkama let pouzivani. Ale proti gustu zadne disputat. :-))
    KKL2401
    KKL2401 --- ---
    No ja jsem sice technicky mozna na emacs z vimu presel, ale vzhledem k tomu, ze to byl prechod toho typu, kdy se me ve skole snazili vim naucit, a ja prohlasil fuj, co to je, tohle pouzivat nebudu, tak v tomhle smeru nemuzu davat rady, protoze veskere moje umeni ve vimu skoncilo u pusteni, napsani jednoduchych par radeku, ulozeni a vypnuti. :-)
    SAD0UR
    SAD0UR --- ---
    je tu nekdo, kdo presel s vimka na emacs?
    resp. pouzivate nekdo nejakej vi mod?
    oni jsou asi 3 + viper ma asi 5 variant. kdyby mel nekdo nejaky zazitky z prechodu, tak bych docela uvital :)
    SIM
    SIM --- ---
    GLIN: To jsem byl ja. Diky :)
    GLIN
    GLIN --- ---
    Dlouho jsem tu nebyl, nekdo tu chtel neco, cemu se rika soft word wrap - neco jako auto-fill mode, ale aby to nevkladalo new-line.
    Tak to dela longlines-mode.
    Stahnete longlines.el z http://www.emacswiki.org/cgi-bin/wiki/longlines.el napr. do ~/.emacs.d/
    pak jen pridejte do .emacs:
    (load "~/.emacs.d/longlines.el")

A v emacsu M-x longlines-mode
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    MRUCH: no ja taky jeste nevim zda to k necemu bude, asi to bude chtit na pozadani ukazat aspon co je na zasobniku, prip. mit dedikovany buffer s kontextem... uvidim. Kdyz se mi to osvedci, budu v tom rypat dal.
    MRUCH
    MRUCH --- ---
    ANT_39: pokud bys skakal skrz TAGS muzes se zpatky vracet M-* :)
    ale pekny nooo, se musi nechat, jen nevim, jestli bych se v teto zasobnikove strategii neztratil, nekdy musim zkusit :)
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    KAMCATKA: No o tehle feature jsem nevedel, ale moc mi nepomuze. Je to jak registry, akorat to ma dlouhy jmena :) Potrebuju neco, co akorat zachovava stopu, kdyz z jednoho mista odskakuju na druhe. V podstate tim simuluju navratove adresy funkci, ktere prozkoumavam :)
    Mozna by slo ten zasobnik prepsat aby bookmarky pouzival, aspon bych nemusel implementovat pointstack-save, coz jinak budu muset...
    KAMCATKA
    KAMCATKA --- ---
    ANT_39: co bookmarky?
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    Hm, koukam ze se mi tam nejako poblbly taby, ale co uz...
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    Lidi, potrebuju neco jako "buffer zapamatovanych mist". Registry mi nestaci. Vrtam ted do pomerne velkeho projektu a proste v tom zdrojaku bloudim, nevim odkud jsem kam prisel, atd. Hodlam zkusit push/pop strategii, kdy si mista kterymi prochazim pushnu na jakysi zasobnik, a az se chci vratit, popnu. Pokud nekdo vite o rezimu ktery to umi, sem s nim. Zatim si vystacim s timhle hackem primo v .emacs;)

(defvar pointstack-stack '() "Stack of bufferpoints")

(defun pointstack-push (arg)
      (interactive "p")
      (let ((val (cons (point) (buffer-name))))
    	(setq pointstack-stack (list val pointstack-stack))))

(defun pointstack-pop (arg)
      (interactive "p")
      (if pointstack-stack
    	  (progn
    		(switch-to-buffer (cdar pointstack-stack))
    		(goto-char (caar pointstack-stack))
    		(setq pointstack-stack (cadr pointstack-stack)))
    	(message (format "Pointstack is empty" pointstack-stack))))

(defun pointstack-clear (arg)
      (interactive "p")
      (setq pointstack-stack '()))

(defun pointstack-debug (arg)
      (interactive "p")
      (message (format "pointstack='%s'" pointstack-stack)))

(global-set-key "\C-c\C-s\C-s" 'pointstack-push)
    (global-set-key "\C-c\C-s\C-r" 'pointstack-pop)
    (global-set-key "\C-c\C-s\C-d" 'pointstack-debug)
    (global-set-key "\C-c\C-s\C-c" 'pointstack-clear)

ANT_39
    ANT_39 --- ---
    KKL2401: Jsi narocnej :)
    KKL2401
    KKL2401 --- ---
    ANT_39: Na pravym altu mi nejspis vadi to, ze ho nemam nacvicenej vzhledem k prstokladu psani vsemi deseti. Vubec mi totiz prijde, ze se k tomu moc nehodi, protoze nejlip by na nej asi pasoval prstenicek nebo prostrednik, jenze kdyz to clovek zmackne jednim z nich, tak uz tezko bud mackat tu druhou klavesu. Palec to ma zase docela daleko a musi se ta ruka dost zkroutit, maji-li ostatni prsty zustat na puvodnim miste.
    Ja vim, jsem narocnej, rikaj mi to furt. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam