• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KKL2401Emacs: escape meta alt control shift aneb prece nejsem sam, kdo nepouziva VIM
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    KKL2401: ...tak...vcera jsem napsal par radek v PHP/HTML a nejaky trepky tam sou ;-)... treba tahle:
    Nactu otevru nejakej existujici php file....ten se obarvi tak jak bych to cekal (php jina, html jina a css jinak) ale pokud treba blok php rozdelim na dva a vlozim mezi ne HTML tak to je porad oznaceno jako PHP ;-( ... zkousel jsem vypnout a zapnout barveni, ale to nepomohlo...
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    KKL2401: jo rozchodil...ale zatim poradne nevyzkousel, takze nevim jestli to ma nejaky boty...
    KKL2401
    KKL2401 --- ---
    DAVE_PAGE: A rozchodils to podle toho odkazu? Ja na to nenasel cas, navic je fakt, ze to v tuto chvili tak urgentne nepotrebuju. Nicmene naposled, co si vzpominam, ze jsem zkousel mmm-mode, tak to bylo takovy trochu rozpacity.
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    KKL2401: 18.45:28 29.9.2003

jj....dik za odkaz, to sem docela potreboval.
    BTW: vzpominam si ze na Invexu (+- 2001) reagoval pan Janik na dotaz o moznosti spojeni HTML/PHP prostredi slovy, ze to bohuzel nejde...;-)
    KKL2401
    KKL2401 --- ---
    Aha, to mam z toho, ze jsem nejak nekde objevil M-C-/, ale uz jsem neobjevil M-/. :-( Tohle skutecne funguje, dekuji. :-)
    MRUCH
    MRUCH --- ---
    KKL2401: pokud mas AbCdE nekde napsany, tak kdyz pak das A (musi bejt velky) M-/, tak to doplni presne
    KKL2401
    KKL2401 --- ---
    Mam problem s autodoplnovanim - sice mi krasne funguje na M-C-/, jenze ztrati se mi case-sensitivita. Pokud mam definovany identifikator AbCdE, tak mi to jinde doplni jako abcde, coz je k nicemu. :-( Da se proti tomu nejak bojovat?
    KKL2401
    KKL2401 --- ---
    Mimochodem objevil jsem stranku, kde kdosi popisuje, kterak rozchodil pomoci mmm-mode v jednom bufferu php-mode, psgml-mode a css-mode.
    KKL2401
    KKL2401 --- ---
    Tak jsem prave overil, ze postup uvedeny na nastence funguje i pro emacs 21.3 na Windows. Sice se mi to tu ted chova trochu podivne, ale to uz si nejsem jistej, jestli je zpusobeno tim mule-ucs, nebo necim jinym.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    MRUCH: Asi neni, ale ja mam ukrutne malo casu a tohlee je v porovnani s jinejma vecma do bych mel udelat fakt pitomost.
    ARNOST: Jo jo, neni nad poradnej refactory browser. :-)
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    btw, psal jste nekdo neco v asm-mode emacsu 21.2? Prijde mi dost nepouzitelnej... pouzival jsem ho ted kdyz jsem se ucil na zkousku z asm, a na nektere \"featury\" jsem si dost tezce zvykal.
    KKL2401
    KKL2401 --- ---
    ARNOST: Eclipse? Na to ted prechazime v praci. Vypada to celkem hezky, az na dve veci - predne by na to clovek potreboval 21\' monitor nebo rovnou monitory dva, a za druhy se mi nepodarilo ten samotnej editor poradne nastavit.
    MRUCH
    MRUCH --- ---
    JANFROG: proc ne? vzdyt to nermuze byt zas takovej problem pozupravit neco z X- do GNU, nebo jo? hm, ja se v tech zavorkach nevyznam :(
    ARNOST
    ARNOST --- ---
    no ja ted chvilku pouzival eclipse a musim rict, ze je to dost pohodlne -- ty ruzne generovani get/set metod u bean, refaktorizace a tak. ale nakonec jsem se vratil stejne k emacsu %)
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    MRUCH: Dost sugestivni otazka - umim (jaks taks) , ale nejdu do toho.
    MRUCH
    MRUCH --- ---
    JANFROG: umis lisp?
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    No, ja bych ani doplnovani jmen trid a zprav ve stylu VisualWorks nevyzadoval,
    ale slusnejsi syntax highlighting a indenting bych fakt uvital. v XEmacsu to jeste
    jde, ale v GNU Emacsu....
    KKL2401
    KKL2401 --- ---
    No ono zadny univerzalni editor nemuze plnit funkci specializovaneho IDE na dany jazyk, to jest treba po napsani objekt. a zmacknuti nejake klavesy vypsani vsech jeho vlastnosti a metod - leda ze by mel pro kazdy jazyk seznam cele objektove hierarchie v podobe nejakych definicnich souboru. A i tak by pretezko zvladal doplnovani u vlastnich objektu zdedenejch z neceho. Na druhou stranu to IDE se da pouzit zase pouze a jenom na to, k cemu je urceny, zatimco v Emacsu napise clovek relativne pohodlne cokoliv (v Notepadu taky, ale tam to moc pohodlny neni :-)). Vzhledem k tomu, ze ja pisu kazdou chvili neco jinyho, tak mam Emacs moc rad, ze si nemusim zvykat na deset ruznych editoru, z nichz kazdej nema pulku funkci, ktery bych potreboval a ktery ma Emacs uz desetileti. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam