• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KKL2401Emacs: escape meta alt control shift aneb prece nejsem sam, kdo nepouziva VIM
    Tento klub jsem zalozil, aby slouzil zhruba ke stejnym ucelum jako WRAITHova poradna ohledne VIMu na Mageu. Bohuzel narozdil od nej, ktery VIMu opravdu dobre rozumi, ja moc velke znalosti emacsu nemam, nicmene doufam, ze se treba spolecnymi silami tu a tam neceho dobereme.
    rozbalit záhlaví
    KKL2401
    KKL2401 --- ---
    DAVE_PAGE: Aha jasne. A nema na to ten mmm-mode nejakou funkci, ktera to projde a znova prechrousta? Ja mam pocit, ze tam neco takovyho je.
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    KKL2401: ...tak...vcera jsem napsal par radek v PHP/HTML a nejaky trepky tam sou ;-)... treba tahle:
    Nactu otevru nejakej existujici php file....ten se obarvi tak jak bych to cekal (php jina, html jina a css jinak) ale pokud treba blok php rozdelim na dva a vlozim mezi ne HTML tak to je porad oznaceno jako PHP ;-( ... zkousel jsem vypnout a zapnout barveni, ale to nepomohlo...
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    KKL2401: jo rozchodil...ale zatim poradne nevyzkousel, takze nevim jestli to ma nejaky boty...
    KKL2401
    KKL2401 --- ---
    DAVE_PAGE: A rozchodils to podle toho odkazu? Ja na to nenasel cas, navic je fakt, ze to v tuto chvili tak urgentne nepotrebuju. Nicmene naposled, co si vzpominam, ze jsem zkousel mmm-mode, tak to bylo takovy trochu rozpacity.
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    KKL2401: 18.45:28 29.9.2003

jj....dik za odkaz, to sem docela potreboval.
    BTW: vzpominam si ze na Invexu (+- 2001) reagoval pan Janik na dotaz o moznosti spojeni HTML/PHP prostredi slovy, ze to bohuzel nejde...;-)
    KKL2401
    KKL2401 --- ---
    Aha, to mam z toho, ze jsem nejak nekde objevil M-C-/, ale uz jsem neobjevil M-/. :-( Tohle skutecne funguje, dekuji. :-)
    MRUCH
    MRUCH --- ---
    KKL2401: pokud mas AbCdE nekde napsany, tak kdyz pak das A (musi bejt velky) M-/, tak to doplni presne
    KKL2401
    KKL2401 --- ---
    Mam problem s autodoplnovanim - sice mi krasne funguje na M-C-/, jenze ztrati se mi case-sensitivita. Pokud mam definovany identifikator AbCdE, tak mi to jinde doplni jako abcde, coz je k nicemu. :-( Da se proti tomu nejak bojovat?
    KKL2401
    KKL2401 --- ---
    Mimochodem objevil jsem stranku, kde kdosi popisuje, kterak rozchodil pomoci mmm-mode v jednom bufferu php-mode, psgml-mode a css-mode.
    KKL2401
    KKL2401 --- ---
    Tak jsem prave overil, ze postup uvedeny na nastence funguje i pro emacs 21.3 na Windows. Sice se mi to tu ted chova trochu podivne, ale to uz si nejsem jistej, jestli je zpusobeno tim mule-ucs, nebo necim jinym.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    MRUCH: Asi neni, ale ja mam ukrutne malo casu a tohlee je v porovnani s jinejma vecma do bych mel udelat fakt pitomost.
    ARNOST: Jo jo, neni nad poradnej refactory browser. :-)
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    btw, psal jste nekdo neco v asm-mode emacsu 21.2? Prijde mi dost nepouzitelnej... pouzival jsem ho ted kdyz jsem se ucil na zkousku z asm, a na nektere \"featury\" jsem si dost tezce zvykal.
    KKL2401
    KKL2401 --- ---
    ARNOST: Eclipse? Na to ted prechazime v praci. Vypada to celkem hezky, az na dve veci - predne by na to clovek potreboval 21\' monitor nebo rovnou monitory dva, a za druhy se mi nepodarilo ten samotnej editor poradne nastavit.
    MRUCH
    MRUCH --- ---
    JANFROG: proc ne? vzdyt to nermuze byt zas takovej problem pozupravit neco z X- do GNU, nebo jo? hm, ja se v tech zavorkach nevyznam :(
    ARNOST
    ARNOST --- ---
    no ja ted chvilku pouzival eclipse a musim rict, ze je to dost pohodlne -- ty ruzne generovani get/set metod u bean, refaktorizace a tak. ale nakonec jsem se vratil stejne k emacsu %)
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    MRUCH: Dost sugestivni otazka - umim (jaks taks) , ale nejdu do toho.
    MRUCH
    MRUCH --- ---
    JANFROG: umis lisp?
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    No, ja bych ani doplnovani jmen trid a zprav ve stylu VisualWorks nevyzadoval,
    ale slusnejsi syntax highlighting a indenting bych fakt uvital. v XEmacsu to jeste
    jde, ale v GNU Emacsu....
    KKL2401
    KKL2401 --- ---
    No ono zadny univerzalni editor nemuze plnit funkci specializovaneho IDE na dany jazyk, to jest treba po napsani objekt. a zmacknuti nejake klavesy vypsani vsech jeho vlastnosti a metod - leda ze by mel pro kazdy jazyk seznam cele objektove hierarchie v podobe nejakych definicnich souboru. A i tak by pretezko zvladal doplnovani u vlastnich objektu zdedenejch z neceho. Na druhou stranu to IDE se da pouzit zase pouze a jenom na to, k cemu je urceny, zatimco v Emacsu napise clovek relativne pohodlne cokoliv (v Notepadu taky, ale tam to moc pohodlny neni :-)). Vzhledem k tomu, ze ja pisu kazdou chvili neco jinyho, tak mam Emacs moc rad, ze si nemusim zvykat na deset ruznych editoru, z nichz kazdej nema pulku funkci, ktery bych potreboval a ktery ma Emacs uz desetileti. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam