• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KKL2401Emacs: escape meta alt control shift aneb prece nejsem sam, kdo nepouziva VIM
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    KKL2401: Diky, tohle je nejaka upravena verze, ktera mi maka. Diky moc.
    KKL2401
    KKL2401 --- ---
    JANFROG: Tak tady to je.
    V .emacs mam
    ;; =-=-= javascript-mode =-=-=
    (autoload 'javascript-mode "javascript-mode" "JavaScript mode" t)
    (setq auto-mode-alist (append '(("\\.js$" . javascript-mode)) auto-mode-alist))
    KKL2401
    KKL2401 --- ---
    JANFROG: Aha, to je zvlastni. Ja mam taky GNU Emacs, a tak dlouho jsem googlil nejakej javascriptovej mod, az jsem nasel jeden, co mi pripadal rozumnej, a nekde na tech strankach (nebo v tech obecnejch komentarich na zacatku toho .el) jsem se docet, ze je to soucasti Xemacsu. Zkusim ho nekde vyhrabat.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    Hmm....nam GNU a ten z xemacs mi nemaka....mam javascript-generic-mode, ale dokazu si to prestavit i lepe. No nic...
    KKL2401
    KKL2401 --- ---
    JANFROG: Zatim nejschopnejsi, co jsem pro Javascript nasel, byl ten javascriptovy mod, co je obsazen v xemacsu (ted to tu po ruce nikde nemam, ale snadno to dogooglujes). Vyzkousel jsem asi i tri nejaky jiny, ale ty byly tak tragicky, ze jsem misto nich radsi normalne pouzil c++-mode (aspon na zakladni barvicky). Ten z toho xemacsu vypadal aspon trochu slusneji.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    Nevite o nejakem prijemnem JavaScript modu do Emacsu? Zvyrazneni syntaxe, automaticky indent, mozna i nejake zakladni doplnovani (ale nemusi byt :-)
    Pomalu se zacinam s Emacsu vracet, zase zacinam editovat relativne dlouhe texty....
    KKL2401
    KKL2401 --- ---
    Pouzivate to JDEE nekdo v praxi? Mne to nejak vic nechodi nez chodi, pritom si myslim, ze jsem se instalacnich pokynu drzel presne.
    Konkretne treba doplnovani funguje pouze a jedine u veci z java.lang.*, ale u niceho jinyho (nejen u mejch vlastnich veci ne, ale treba ne ani java.util.*).
    Tedy napriklad kdyz vytvorim
    HashMap m = new HashMap();
    String s = new String();
    a pak napisu
    s.toS
    a dam doplnovani, tak se spravne objevi s.toString(), lec kdyz pak napisu
    m.toS
    a dam doplnovani, tak se me to zepta, jestli ma HashMap importovat (a to i presto, ze uz to importovano je), kdyz dam y, tak to provede import, nic se nestane, akorat se me znova zepta, jestli to ma importovat, takze muzu doaleluja mackat y, ono to vzdycky prida jeden import a jinak nic, kdyz dam n, tak napoprvy ho stejne prida a znova se zepta, jestli ho ma importovat, kdyz dam pak podruhy n, tak skonci a prohlasi, ze nemuze najit typ HashMap a to je cely. Takze ve vysledku nejdojde k zadnymu doplneni, akorat mam o par zbytecnych importu navic.
    KKL2401
    KKL2401 --- ---
    MRUCH: Trefa do cerneho, dekuji.
    KKL2401
    KKL2401 --- ---
    MRUCH: ssh, konkretne putty.
    MRUCH
    MRUCH --- ---
    KKL2401: lokalne nebo pres telnet/ssh?
    KKL2401
    KKL2401 --- ---
    Mate nekdo zkusenosti s emacsem na HP-UXu? Ja mam k takovy masine pristup poprvy v zivote a ponekud me zarazilo, ze kdyz tam pustim emacs, tak ten prekresluje terminal s frekvenci jednoho radku za nekolik vterin (takze nez treba vykresli tu uvodni vitaci obrazovku, tak to docela trva). To vse bez nejakych zjevnych pricin jako absolutni zatizeni procesoru nebo tak.
    KAMCATKA
    KAMCATKA --- ---
    esli vas to nepbavi tak se omlouvam ale nahodou sem na to narazil na EmacsWiki ve "vtipnejch" citatech:

"I'm using Linux. A library that emacs uses to communicate with Intel hardware."
    GLIN
    GLIN --- ---
    KKL2401: to je tam standardne na ALT+/ , coz mi prijde jako celkem prijemny...ja uz bych nemohl furt prehazovat ty ruce z prstokladu na sipky a pak zas hledat prstoklad...ze je to v bashi a vsude na radkovejch aplikacich, to je asi normal, ale ja uz to mam treba i v GTK aplikacich nastaveny, ze mi tyhle zakladni emacs-like veci fungujou (napr. pri psani v mozille, v gaimovi atd.)...akorat se vetsinou dost motaj se zkratkama ty aplikace, ale napr. ted jak tu pisu ve firefoxovi, tak mi C-f, C-b, C-p, C-n, C-a, C-e fugnujou, takze sipky nepotrebuju :)
    KAMCATKA
    KAMCATKA --- ---
    Kdyby to nekdo jeste neznal - mozna by se to mohlo objevit i na nastence:

http://www.emacswiki.org
    KKL2401
    KKL2401 --- ---
    Ale mam dojem, ze jeste neco dalsiho mi vadilo, jenom si nevzpomenu co.
    KKL2401
    KKL2401 --- ---
    GLIN: Ne, prave takhle. Akorat jsem pak mel nejak problem predefinovat to autodoplnovani, co je na C-space defaultne, na neco jinyho. Ale jak rikam, to bylo spis tim, ze jsem delal neco blbe.
    GLIN
    GLIN --- ---
    KKL2401:
    Ad. nesundavani rukou ze zakladni pozice: Naprosty souhlas.
    Ad. Eclipse: Me to normalne funguje, akorat neni vyzualne videt, ze text oznacuju, jinak to pouzivam stejne jako v emacsu tj:
    C-SPACE (set-mark) potom C-f atd. na pohyb - oznacuju text od mark k pozici kurzoru, pak M-w na copy a pak kdekoliv C-y na paste. Nebo oznacujes text jeste jinak?
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    GLIN: ten flymake se fakt da pouzivat? Jeste bych tak veril ze u Ccka nebo takoveho nejakeho jazyka, ale u C++ to musi byt neskutecne pomale...
    KKL2401
    KKL2401 --- ---
    GLIN: Tu emacs-like klavesnici v Eclipsu cas od casu zkousim (ve firme v tom uz pisem dost dlouho a predtim to byl nejakej IBM Visual Age, kterej snad podobnou volbu mel taky), ale i kdyz se to pokazde, kdyz to zrovna zkusim, zlepsi, tak od toho po case utecu ke standardnimu ovladani, neni to proste ono. Na emacsu je dobre to, ze clovek malokdy musi uhnout rukou ze standardniho posazeni prstu v poloze asdf jkl;, protoze i pohyb se s pomoci controlu da ukocirovat bez toho, aby clovek pravou rukou chmatal po kurzorovejch sipkach. To emacs-like chovani to umoznuje sice tak, ale nejak jsem trochu narazil pri oznacovani textu, tam uz to nejak takhle neslo (ale mozna jsem delal neco blbe). A pak tam bylo jeste par dalsich drobnosti (asi i to undo), ktery me presvedcili, ze nez jakysi (byt celkem vydareny) hibrid, tak radsi standardni chovani.
    Ano, prave kvuli javovskejm identifikatorum jsem chtel nejaky kontextovy doplnovani. Byt u identifikatoru to jeste neni tak hrozny - to zvladne i ten neinteligentni M-/ - proste kdyz to nekde uvidi, tak to tam doplacne, ale prave to volani metod na nejakejch objektech, o kterejch toho zas tolik nevim, se hodi (ted treba budu psat neco s pouzitim SWT, to si myslim, ze bude kamen urazu, protoze pochybuju, ze by to JDEE bylo az tak dobry, ze by si umelo sahnout do toho SWT jaru a vytahnout si to API z toho).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam