• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KKL2401Emacs: escape meta alt control shift aneb prece nejsem sam, kdo nepouziva VIM
    MRUCH
    MRUCH --- ---
    no nemusim mit vsechno.. takovej nejakej wm uz byl i kdysi, tusim ratpoison :-)
    KYOSUKE
    KYOSUKE --- ---
    http://www.xwem.org

Nářez. Musím rozhodně vyzkoušet... :-DDD
    MRUCH
    MRUCH --- ---
    hmm, ne ;)
    zkuseli jsme todo-mode, planner a skoncili u org-mode v kerymzto se zatim taky nejak moc neorientujeme, pac to pouzijeme vzdycky jednou za 3 tydny :)

Org muzes kdyztak zkusit, teoreticky by Ti melo stacit podle toho co pises. v cvs emacsu je (v 21 asi taky), jak je to s XEmacsem nevim..

http://staff.science.uva.nl/~dominik/Tools/org/org.html
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    nepouzivate nekdo etask-mode?

Nejak se mi to nedari nahodit.

Shanim neco tohodle typu a nemusi to byt ani moc komplikovane.
    Potrebuji evidovat nejake to-do a planovani. Pokud by to bylo napojene na kalendar, zlobit se nebudu.

Jedna se mi o provoz pod XEmacs na Win. :-]
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    MRUCH: Ja se v tom vrtal pred par dny a vyresil jsem to ke sve naproste spokojenosti tak, ze jsem to vsechno povypinal, odbindoval jsem elektricke klavesy, ktere to presto stale tvrdohlave zarovnavaly, a mam klid. Tab mi soupne zarovnani dopredu, backspace dozadu. Jaka uleva. Jeste aby to bylo takhle snadne i u LUA modu, ktery ted resim tak, ze proste zapnu c++ mod a vypnu syntax highlighting, ktery je ostatne beztak burzoazni prezitek ;)
    MRUCH
    MRUCH --- ---
    ANT_39: mozna jsem vyresil nas problem :-)
    viz http://www.sunsite.ualberta.ca/Documentation/Gnu/emacs-21.1/html_chapter/faq_5.html#SEC50

ted uz mi to zarovnava temer presne tak, jak chci
    KAMCATKA
    KAMCATKA --- ---
    zdravim
    mam takovej podivnej problem s shellem (debian)
    kdyz se pokusim pustit shell v Emacsu tak prvni co udela je, ze vypise cely bash_rc skript coz trva asi 10 vterin a je to dost nuda ... nevite v cem muze byt chyba?
    KKL2401
    KKL2401 --- ---
    Jen tak pro zajimavost - rozchodil nekdo flyspell-mode oproti aspellu? Mne se to nepovedlo a z rychlopruzkumu Googlem mi prislo, ze nejsem sam a ze to asi zatim vyreseny neni. Ale treba jsem hledal malo.
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    ja pisu prevazne PHP.

Hodilo by se treba kdyby existovalo neco co treba vypise funkce ve filu nebo projektu do nejakeho bufferu podobne jako to dela Zend nebo Eclipse :-)

Neni neco takoveho?
    KKL2401
    KKL2401 --- ---
    No aspon budu vedet, ze to tam mam hledat, az zas budu nekdy nejaky PHP psat. Jenze kdovi, kdy se k necemu takovemu dostanu…
    MRUCH
    MRUCH --- ---
    KKL2401: jo je a koukam, ze to aji funguje to sou veci..
    KKL2401
    KKL2401 --- ---
    Obcas PHP pisu, to jo. Premyslim, co mi pri tom chybi. Doplnovani nazvu vsech funkci a zobrazeni dokumentace dane funkce v externim prohlizeci (s tim, ze nejakou base url dokumentaci si clovek nakonfiguruje treba na lokal nebo na web) v php-mode je?
    MRUCH
    MRUCH --- ---
    ne, spis jen pokusy ;)
    KAMCATKA
    KAMCATKA --- ---
    proc
    delas nejakej mod?
    MRUCH
    MRUCH --- ---
    kdo tu pise php a co vam chybi?
    SIM
    SIM --- ---
    He, tak jsem zvedam jak dlouho to vydrzi me :)
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    Napodobne... zkousel jsem pouzivat dvakrat, ale vzdycky jsem to zase pouzivat prestal. Popravde receno, jedina funkce ktera mi tam prisla skutecne velice uzitecna bylo automaticke zvetseni kompilacniho okna, kdyz jsem se do nej prepnul.
    KAMCATKA
    KAMCATKA --- ---
    no 2x sem to zkusil a vzdycky to bylo fiasko
    obrazky jsou pekny ale prislo mi to liny jako svine a vzdycky tak den nez jsem to nejak slusne rozbehal
    SIM
    SIM --- ---
    BTW pouzivate ECB? Prave jsem to objevil a jsem z toho uplne urvanej ;)
    KAMCATKA
    KAMCATKA --- ---
    SIM: ba ne...ja to blbe pochopil :)
    hlavne sem nejak myslel ze newline se nepouziva
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam