• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KKL2401Emacs: escape meta alt control shift aneb prece nejsem sam, kdo nepouziva VIM
    SIM
    SIM --- ---
    BTW pouzivate ECB? Prave jsem to objevil a jsem z toho uplne urvanej ;)
    KAMCATKA
    KAMCATKA --- ---
    SIM: ba ne...ja to blbe pochopil :)
    hlavne sem nejak myslel ze newline se nepouziva
    SIM
    SIM --- ---
    KKL2401: Presne tak, spatne jsem se vyjadril. Ono to zas neni tak strasny, kdyz to cas od casu prozenu pres ten skript, otevru v OOo a exportuju do M$ doc ;-)
    KKL2401
    KKL2401 --- ---
    KAMCATKA: Ja myslim, ze SIM chce neco jineho - totiz to, aby se to sice na obrazovce zalomovalo (a dalo se na to koukat), ale ve skutecnosti, aby tam ty newliny nebyly a byl to furt jeden radek (aspon tak jsem to pochopil).
    Jinak ta hodnota, na ktery to zarovnava, se nastavit da - vhodnym prefixem pro C-x f, cili treba C-u 8 0 C-x f.
    SIM
    SIM --- ---
    KAMCATKA: Nevim jestli rozumim. Po nastavenem poctu znaku se vlozi newline, ale ja bych radsi kdyby se newline vkladal jenom jako znak noveho odstavce, tj. kdyz zmacknu enter. Pokud se nemylim, tak buffery v emacsu pouzivaj newline na odsazeni novych radku, takze ono se to vlozit asi musi. Nemohl jsem ale nikde najit jestli se to neda nejak obejit. Napr. pri ulozeni se smazout vsechny newline, ktery tam vlozil auto-fill. No nevadi jednoduchym skriptem si to snadno prevedu, jen me napadlo jestli to uz nekdo neresil ;-)
    KAMCATKA
    KAMCATKA --- ---
    SIM: no kdyz normalne pises dal a dal tak se ti to vyplni
    automaticky kdyz prelezes nejakej pocet znaku (a ten se da urcite nastavit ;)
    SIM
    SIM --- ---
    Neda se najak pouzivat auto-fill aniz by se vkladala newline?
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    Tak jsem prave objebil vec, ktera mi u emacsu strasne moc chybela:
    tabbar.el
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    KKL2401: Diky, tohle je nejaka upravena verze, ktera mi maka. Diky moc.
    KKL2401
    KKL2401 --- ---
    JANFROG: Tak tady to je.
    V .emacs mam
    ;; =-=-= javascript-mode =-=-=
    (autoload 'javascript-mode "javascript-mode" "JavaScript mode" t)
    (setq auto-mode-alist (append '(("\\.js$" . javascript-mode)) auto-mode-alist))
    KKL2401
    KKL2401 --- ---
    JANFROG: Aha, to je zvlastni. Ja mam taky GNU Emacs, a tak dlouho jsem googlil nejakej javascriptovej mod, az jsem nasel jeden, co mi pripadal rozumnej, a nekde na tech strankach (nebo v tech obecnejch komentarich na zacatku toho .el) jsem se docet, ze je to soucasti Xemacsu. Zkusim ho nekde vyhrabat.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    Hmm....nam GNU a ten z xemacs mi nemaka....mam javascript-generic-mode, ale dokazu si to prestavit i lepe. No nic...
    KKL2401
    KKL2401 --- ---
    JANFROG: Zatim nejschopnejsi, co jsem pro Javascript nasel, byl ten javascriptovy mod, co je obsazen v xemacsu (ted to tu po ruce nikde nemam, ale snadno to dogooglujes). Vyzkousel jsem asi i tri nejaky jiny, ale ty byly tak tragicky, ze jsem misto nich radsi normalne pouzil c++-mode (aspon na zakladni barvicky). Ten z toho xemacsu vypadal aspon trochu slusneji.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    Nevite o nejakem prijemnem JavaScript modu do Emacsu? Zvyrazneni syntaxe, automaticky indent, mozna i nejake zakladni doplnovani (ale nemusi byt :-)
    Pomalu se zacinam s Emacsu vracet, zase zacinam editovat relativne dlouhe texty....
    KKL2401
    KKL2401 --- ---
    Pouzivate to JDEE nekdo v praxi? Mne to nejak vic nechodi nez chodi, pritom si myslim, ze jsem se instalacnich pokynu drzel presne.
    Konkretne treba doplnovani funguje pouze a jedine u veci z java.lang.*, ale u niceho jinyho (nejen u mejch vlastnich veci ne, ale treba ne ani java.util.*).
    Tedy napriklad kdyz vytvorim
    HashMap m = new HashMap();
    String s = new String();
    a pak napisu
    s.toS
    a dam doplnovani, tak se spravne objevi s.toString(), lec kdyz pak napisu
    m.toS
    a dam doplnovani, tak se me to zepta, jestli ma HashMap importovat (a to i presto, ze uz to importovano je), kdyz dam y, tak to provede import, nic se nestane, akorat se me znova zepta, jestli to ma importovat, takze muzu doaleluja mackat y, ono to vzdycky prida jeden import a jinak nic, kdyz dam n, tak napoprvy ho stejne prida a znova se zepta, jestli ho ma importovat, kdyz dam pak podruhy n, tak skonci a prohlasi, ze nemuze najit typ HashMap a to je cely. Takze ve vysledku nejdojde k zadnymu doplneni, akorat mam o par zbytecnych importu navic.
    KKL2401
    KKL2401 --- ---
    MRUCH: Trefa do cerneho, dekuji.
    KKL2401
    KKL2401 --- ---
    MRUCH: ssh, konkretne putty.
    MRUCH
    MRUCH --- ---
    KKL2401: lokalne nebo pres telnet/ssh?
    KKL2401
    KKL2401 --- ---
    Mate nekdo zkusenosti s emacsem na HP-UXu? Ja mam k takovy masine pristup poprvy v zivote a ponekud me zarazilo, ze kdyz tam pustim emacs, tak ten prekresluje terminal s frekvenci jednoho radku za nekolik vterin (takze nez treba vykresli tu uvodni vitaci obrazovku, tak to docela trva). To vse bez nejakych zjevnych pricin jako absolutni zatizeni procesoru nebo tak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam