• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KKL2401Emacs: escape meta alt control shift aneb prece nejsem sam, kdo nepouziva VIM
    KAMCATKA
    KAMCATKA --- ---
    a pardon za hroznou cestinu a velkou zmet ... jde to?
    KAMCATKA
    KAMCATKA --- ---
    z dokumentace fce comment-region (C-h f comment-region)
    The strings used as comment starts are built from
    `comment-start' without trailing spaces and `comment-padding'.

(defvar comment-end "" "\
    *String to insert to end a new comment.
    Should be an empty string if comments are terminated by end-of-line.")

takze myslim ze bude stacit nadefinovat si spravne hodnoty (nejlip v hooky toho python modu) .. neco jako

(setq comment-start "...")
    VOID
    VOID --- ---
    Prosim o pomoc.
    elisp neumim a rad bych si doplnil do emacsu (python mode) funkci comment-code a uncomment-code, ktere by na zacatek kazdeho radku mezi stavajici pozici a oznacenou pozici pomoci C-SPC pridalo/odebralo znak #

najde se nekdo, koho bavi programovani v zavorkach? :))
    KYOSUKE
    KYOSUKE --- ---
    Co vy víte, kdy je v arabském kalendáři Ál-Apríl? ;-)
    CERBERUS
    CERBERUS --- ---
    KYOSUKE: Takovej clovek si opravdu Emacs nezaslouzi pouzivat :-/
    MRUCH
    MRUCH --- ---
    tak ja nevim, anglicky nejak moc dobre neumim a at cumim do kalendare jak cumi,, neni ani april, ani silvestr, ani.. at dou do prdele takovi idioti
    KAMCATKA
    KAMCATKA --- ---
    KYOSUKE: me to teda prijde hodne drsny
    jestli to teda ten pan mysli vazne a mam pocit ze bohuzel ano

jinak dobrej for na tema paranoia
    KYOSUKE
    KYOSUKE --- ---
    Neřekl bych, Ratpoison má mnohem menší zábor paměti. :-D Nicméně je to další krok na vývojové cestě mého oblíbeného OS, tj. Emacsu. Teď ještě v EMACS LISPu napsat XServer a grafika bude šmahem zcela vyřízená. ;-)
    MRUCH
    MRUCH --- ---
    no nemusim mit vsechno.. takovej nejakej wm uz byl i kdysi, tusim ratpoison :-)
    KYOSUKE
    KYOSUKE --- ---
    http://www.xwem.org

Nářez. Musím rozhodně vyzkoušet... :-DDD
    MRUCH
    MRUCH --- ---
    hmm, ne ;)
    zkuseli jsme todo-mode, planner a skoncili u org-mode v kerymzto se zatim taky nejak moc neorientujeme, pac to pouzijeme vzdycky jednou za 3 tydny :)

Org muzes kdyztak zkusit, teoreticky by Ti melo stacit podle toho co pises. v cvs emacsu je (v 21 asi taky), jak je to s XEmacsem nevim..

http://staff.science.uva.nl/~dominik/Tools/org/org.html
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    nepouzivate nekdo etask-mode?

Nejak se mi to nedari nahodit.

Shanim neco tohodle typu a nemusi to byt ani moc komplikovane.
    Potrebuji evidovat nejake to-do a planovani. Pokud by to bylo napojene na kalendar, zlobit se nebudu.

Jedna se mi o provoz pod XEmacs na Win. :-]
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    MRUCH: Ja se v tom vrtal pred par dny a vyresil jsem to ke sve naproste spokojenosti tak, ze jsem to vsechno povypinal, odbindoval jsem elektricke klavesy, ktere to presto stale tvrdohlave zarovnavaly, a mam klid. Tab mi soupne zarovnani dopredu, backspace dozadu. Jaka uleva. Jeste aby to bylo takhle snadne i u LUA modu, ktery ted resim tak, ze proste zapnu c++ mod a vypnu syntax highlighting, ktery je ostatne beztak burzoazni prezitek ;)
    MRUCH
    MRUCH --- ---
    ANT_39: mozna jsem vyresil nas problem :-)
    viz http://www.sunsite.ualberta.ca/Documentation/Gnu/emacs-21.1/html_chapter/faq_5.html#SEC50

ted uz mi to zarovnava temer presne tak, jak chci
    KAMCATKA
    KAMCATKA --- ---
    zdravim
    mam takovej podivnej problem s shellem (debian)
    kdyz se pokusim pustit shell v Emacsu tak prvni co udela je, ze vypise cely bash_rc skript coz trva asi 10 vterin a je to dost nuda ... nevite v cem muze byt chyba?
    KKL2401
    KKL2401 --- ---
    Jen tak pro zajimavost - rozchodil nekdo flyspell-mode oproti aspellu? Mne se to nepovedlo a z rychlopruzkumu Googlem mi prislo, ze nejsem sam a ze to asi zatim vyreseny neni. Ale treba jsem hledal malo.
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    ja pisu prevazne PHP.

Hodilo by se treba kdyby existovalo neco co treba vypise funkce ve filu nebo projektu do nejakeho bufferu podobne jako to dela Zend nebo Eclipse :-)

Neni neco takoveho?
    KKL2401
    KKL2401 --- ---
    No aspon budu vedet, ze to tam mam hledat, az zas budu nekdy nejaky PHP psat. Jenze kdovi, kdy se k necemu takovemu dostanu…
    MRUCH
    MRUCH --- ---
    KKL2401: jo je a koukam, ze to aji funguje to sou veci..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam