• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ROMANETprůvodce domácností APATIKŮ aneb praktický návod jak přežít bez uklízení a dalších buržoázních přežitků
    HOME!!!!
    na home budou vitany i elaboraty, abychom mohli udelat pruvodce domacnosti stareho nyxmladence aneb prakticky navod jak serfovat a zit jako prase
    rozbalit záhlaví
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    GENTIANA, TYRKYS2: U nás se na podlaze vyskytuje jen ta špína a volně ložené elektrické, síťové a jiné kabely. Jsem si jistá, že těm špína nevadí, zato s vysavačem se nesnesou.
    A vysává u nás přítel, já tu činnost z duše nesnáším už od dětství
    TYRKYS2
    TYRKYS2 --- ---
    GENTIANA: u mě se na podlaze vyskytujou jen kočky :-)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    SADAKO: tak zrovna špína na podlaze mi vadí, protože na podlaze tak trochu bydlím, sedím, ležím, povaluju se....
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    GENTIANA: Co nevidím, to neexistuje...nehledě na to, že mně se tu musí koulet pouštní duchové velcí jako hlava, abych si vůbec něčeho všimla. :))
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    SADAKO: No, kvůli tomhle koberce nemám dvakrát v lásce, protože já vím, že tam ta špína je.
    HELOUN: takhle chytá barvu polyamid/nylon, akryl se neobarví. No, jediná možnost je obarvit všecko na tmavo, protože polyamid nevybělíš. Výhoda je, že polyamid se barví velmi snadno barvama na živočišná vlákna. Jo, a mluvím z vlastní zkušenosti.
    HELOUN
    HELOUN --- ---
    Ehmm.... Tak se mi nějak nepodařilo vyprat (mrcha zapomenutá ponožka! :)) a mám všechno spodní prádlo, které bývalo kdysi bílé, nechutně šedivý.... Nějaký tipy, jak odbarvit syntetiku na původní barvu, aniž by se to rozpadlo? :)
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    Mimochodem, nedávno se přede mnou ve celé kráse rozpostřely výhody koberců oproti hladšímu povrchu - jednak na nich (jsou-li dostatečně tmavé a nevlastní-li člověk příliš kontrastně chlupatou zvěř) není tolik vidět všemožný bordel včetně jinde velmi razících vlasů a srsti, druhak je to poesie, když člověk rozbryndá nějakou tekutinu - není třeba nic utírat, všechno se vsákne.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    což mi připomíná, jak jsem nedávno náhodou na skříni našel mobil svého kamaráda - asi po půl roce, možná spíš po osmi měsících :) co jsme se ho tenkrát nahledali
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Tak jsem inovovala starý známý způsob nouzového praní. Když se místo deodorantu ve spreji použije Chanel 22, tak nejen, že se z unavených oděvních součástek stanou oděvy zcela svěží, ale dokonce i stylové. Kdo nemá Dvaadvacítku, nechť použije aldehydovou vůni dle vlastního gusta, např. Pětku, Rive Gauche...

EMIS: Přidat jar, povařit. Odrbat, co povolí, za pomoci hrubé zelené houbičky od Viledy a libovolného prášku na nádobí. Opakovat, dokud hrnec není dle gusta.

Jinak, včera jsem uklidila Apokalyptický regál (neboli podlahu, na které všecko jednou skončí). Nejeblo mi, ale už to tu křupalo pod nohama a já si potřebovala něco roztáhnout do šíře i dáli. Při této příležitosti jsem i roztřídila nějaké papíry, pročež jsem našla: Destičku k upevnění foťáku ke stativu; papír, na který mi vyplatí stipendium (možná, zdejší poměry jsou takové rozverné); podklady pro katalog knihovny; několik oplakaných cdček. Občas se to hodí.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    HNZDD: Plísňáky už nikdy LOL.
    HNZDD
    HNZDD --- ---
    MEANKITTY11: no plísňáky prej zase frčej...
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    PRAASHEK: Nemělo by, ovšem je otázka, která případná skvrna je horší :P
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    PRAASHEK: ne, to funguje pouze na Blutpreßwurst
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    a nevybělí to i ty kalhoty? :)
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    PRAASHEK: ty džíny od krve namoč do studený vody, až se látka dobře nasákne, vyndej z vody a skvrnu polej 3% peroxidem vodíku. Začne to šumět a tu krev to vybělí.
    AZORETKA
    AZORETKA --- ---
    MIOLLNIR: jo to by bylo nejlepší,ale ještě na to mít ty prachy ;-).. Jo a ta cesta a než vybereš něco novýho, navíc ty starý hadry josu dobrý :)
    MIOLLNIR
    MIOLLNIR --- ---
    DLABAK: ok, tak pred vyrazenim zkusime vyprat

ale jak casto se vam stane, ze mate na sobe takovouto skvrnu? nemate-li deticky
    a pokud vas nedejboze kolega polije kavou nebo cervenym vinem, predate mu snadno ucet za cistirnu:)
    EMIS
    EMIS --- ---
    MIOLLNIR: pockej jak jako vyradit? To je krute vuci hadriku, krute vuci prirode a navic bych se musel tahnout do kramu ;)
    DLABAK: :))) to je uz vazne extrem ne? Tohle je klasicke jidlo panvicka zlice. Varianta pro velkopany max jeste varecka a talir. Ale sest varecek/naberacek? To si ani nedokazu predstavit jak se ji povedlo zaspinit, to uz smrdi nakou spinici uchylkou. Nebo uchylkou na myti nadobi. ;)
    DLABAK
    DLABAK --- ---
    MIOLLNIR: My lina neschopna chudina si moc vyrazeni z obehu nemuzeme dovolit. Nebo-li, neb jsme hochy, muzem zvysoka srat na vzhled. Cimz zustaneme chudinou, ale to uz je jina pisnicka.
    MIOLLNIR
    MIOLLNIR --- ---
    ROMANET: takovej krasnej elaborat

a co takhle znehodnocene obleceni vyradime z obehu s tim, ze doslouzilo a poridime si jine?

takovyhle cinnosti bych provadela jen v krajni nouzi a u velmi memorativniho kusu odevu

DLABAK
    DLABAK --- ---
    ROMANET: Kdyby jenom talire. Za vecerni vareni (1hrnec, dve porce, zahustena mrazena zelenina) sest varecek a naberacek. Nektery holky jsou zkratka neprakticky;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam