• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ROMANETprůvodce domácností APATIKŮ aneb praktický návod jak přežít bez uklízení a dalších buržoázních přežitků
    DLABAK
    DLABAK --- ---
    MIOLLNIR: My lina neschopna chudina si moc vyrazeni z obehu nemuzeme dovolit. Nebo-li, neb jsme hochy, muzem zvysoka srat na vzhled. Cimz zustaneme chudinou, ale to uz je jina pisnicka.
    MIOLLNIR
    MIOLLNIR --- ---
    ROMANET: takovej krasnej elaborat

a co takhle znehodnocene obleceni vyradime z obehu s tim, ze doslouzilo a poridime si jine?

takovyhle cinnosti bych provadela jen v krajni nouzi a u velmi memorativniho kusu odevu

DLABAK
    DLABAK --- ---
    ROMANET: Kdyby jenom talire. Za vecerni vareni (1hrnec, dve porce, zahustena mrazena zelenina) sest varecek a naberacek. Nektery holky jsou zkratka neprakticky;-)
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    PRAASHEK: oblečení potřísněné krví se doporučuje zničit. vhodné je rozřezat na plátky, spálit a popel vhodit do septiku.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    ROMANET: a co zaschlé skvrny od krve na džínách? :)
    ROMANET
    ROMANET --- ---

Spousta reklamy se na nás valí a jeden prášek je lepší jako druhý... Pravda je ale často ta tam. Jak tedy jednoduše a bez investicí do 10-ti druhů prášků a bělidel odstranit skvrny? Malá chemická čistírna ve vaší domácnosti je tady...

Skvrna od krve

Vypereme ihned ve studené vodě.

Skvrna od propisky

Vyčistíme lihem nebo Alpou.

Skvrna od trávy

Vyčistíme lihem a vypereme v saponátu.

Skvrna od kávy

Zalijeme ji studeným mlékem a vypereme.

Skvrna od čokolády

Potřeme roztokem soli nebo čpavku, nakonec vypereme ve vlažné vodě.

Skvrna od vosku

Přežehlíme přes savý papír.

Mastná skvrna

Látku namočíme do přípravku na mytí nádobí, zkusíme přežehlit přes savý papír nebo posypat drcenou křídou, kterou necháme chvíli působit a potom vyklepeme.

Skvrna od kečupu

Vyčistíme octovou vodou.

Skvrna od červeného vína

Posypeme solí a vypereme ve vlažné vodě.

Ruce špinavé od kořenové zeleniny nebo ořechů

Vyčistíme citrónovou šťávou.

Přilepená žvýkačka

Potíráme kostkou ledu, vydrolí se.

Šmouhy na okně

Při čištění oken před leštěním okna umyjeme vodou, ve které jsme rozmíchali pudingový prášek.

Zašlé záclony

Před praním namočíme do vody s práškem do pečiva.

Prádlo připálené při žehlení

Potřeme rozkrojenou cibulí, na noc namočíme do studené vody a nakonec vypereme.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    EMIS: jo talíře... měl jsem vždycky dva a měl jsem tak max dva špinavý... ježíšek ale donesl asi 6 talířů a světe div se, špinavý talíře jsou všude...

fascinují mne ale někteří lidé, třeba ženy. zatímco mne talíř vydrží i týden úplně v poho. (krajím si na něm chleba a salám a občas na něj dám jídlo a lehce ho opláchnu). přijde osoba jiná a spotřebuje 6 talířů během několika hodin. talíř na chleba, talíř na sušenky, talíř na tohle, talíř na pytlík od čaje, talíř na mandarinky... taková blbost...
    EMIS
    EMIS --- ---
    Dik vsem za rady, smalt odesel jen zespoda kde se to dotykalo plotynky, uvnitr hrnce je to ok. Tak to zkusim nechat necim vyzrat a uvidime snad prezije.
    SADAKO: nene to nemuzu. Nejde jen o hrnec ale i o citovej vztah co k tomuhle vernemu partnerovi chovam ;) Rozhodne ho zkusim zachranit.
    MUI: Pribor ani nekupuj, to je zacatek konce. Mati naznala ze nemuzu zit bez taliru a donesl mi je jezisek. Ted jsem v riti, vsude se vali spinave talire. Zlata era kdy jsem mel jen jeden talir a hrnec a zlici.
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    MUI: ani ruce? :)
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    EMIS: Hrnec a lžíci vyhoď a kup si nové - námaha vynaložená na tak nejistý výsledek se v žádném případě nevyplatí.
    HNZDD
    HNZDD --- ---
    DLABAK: česky- jestli není ten smalt v prdeli ,zkus to louhem ;)
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    a co to dát někam k lesu? brablenci se postarají :)
    DLABAK
    DLABAK --- ---
    EMIS: Jestli neni nikde poskozenej smalt, tak bych zkusil teplou vodu s hydroxidem sodnym (pelety NaOH v drogerii, kilo - cena - asi 40korun). Predtim mechanicky cisteni, e.g. nechat pres noc odmocit a pak oskrabat, co jde. Kdyby byl (smalt poskozenej), rozhodne nezkouset, okamzite by rozezral ten plech. (Uz jsem zkusil.)
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    EMIS: caustic soda přes noc (ale pozor, pokud je to starý typ hliníkového hrnce, vyžere i hrnec)
    HNZDD
    HNZDD --- ---
    savo a nechat odmočit
    EMIS
    EMIS --- ---
    Jsem ztracen, nemate nekdo radu jak umejt pripalenej smaltovanej hrnec a zlici? Jaksi jsem si v 5 rano zapl sporak ze si ohreju cesnecku a samozrejme sem usnul. Jde to nejak umejt nebo si musim jit koupit novej hrnec?
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    já tu mám takovej bordel, že bych ho musel napřed rozhrnout, abych se podíval co je vespod... ale to je moc náročný, vohejbat se až tam dolů... :DDD
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    návštěvy u mne uklízej jinak. pozveš slečnu a ani nevíš jak, ale uklidíš... ony si to zvané ani neuvědomují, ale je to můj způsob úklidu.
    EMIS
    EMIS --- ---
    No ja mam lino tmavy, tam jsou videt jen chuchvalce a to se jednou za mesic da zamest. Ucinne se take jevi pozvat slusnou navstevu. Ta obvykle i pres me varovani odmitne nechat si boty. Potom vse krasne vytrou. Nevyhodou je to ze obcas neco sezerou vypijou a i bordel udelaj. Navic je to jednorazovka 2x v ponozkach nepridou.
    HONZIK_HAPPY
    HONZIK_HAPPY --- ---
    do správného koberce se špína snadno zašlape :o) na co lux ..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam